DSC09382
DSC09382

Zomerlust in Zwijndrecht

Op 3 maart 2008 in Zuid-Holland.

Zomerlust in Zwijndrecht.

Slechts 1 keer eerder was ik in Zwijndrecht geweest en dat was destijds om De Hermitage (inmiddels verhuisd naar Rijsoord) te bezoeken. Deze keer ging ik lunchen met vrienden die al twee jaar geleden naar Zwijndrecht verhuisd zijn. We hadden bij hen thuis afgesproken, want ik was natuurlijk enorm benieuwd naar hun nieuwe woning en die woning viel zeker niet tegen. Prachtig!

Na een kopje koffie reden we via een dijk naar Zomerlust. Zomerlust is prachtig gelegen aan de Oude Maas en je hebt er o.a. .een prachtig zicht op het oude Dordrecht. Ook Papendrecht zie je links van je liggen trouwens.

Behalve het gigantische terras, wat nu gesloten was, is er beneden een soort bruin caf maar dan net een tikje chiquer en boven is het heuse restaurant met linnen op de tafels, wijnkoelers en wederom dat leuke uitzicht op het water.

De ontvangst was prettig.

We hebben altijd enorm veel bij te kletsen, dus we begonnen met een glaasje witte wijn. Een Finca El Portillo, Alto Valle del Uco Mendoza, Argentinië, die ons uitstekend beviel, dus bij de maaltijd bestelden we er een flesje van.

De kaarten werden ons uitgereikt, het lunchmenu werd op tafel gezet en we besloten na ampel beraad, het was lastig kiezen op de een of andere manier, tot vier gerechten.

Voor de kaart en de menu's verwijs ik naar de website.

Brood, heerlijk brood trouwens, kwam op tafel, met een rondje lichtgezouten boter. Geen olie hier. Een karaf water, zonder ijsblokjes, was ook geen probleem, wel duurde het wat lang. Daar tegenover stond dan weer dat de karaf telkens opnieuw gevuld werd.

Beide mannen kozen voor de fris gemarineerde tonijn met krokante groentes en sojadressing; ikzelf wilde graag de selectie van fijne charcuterie met rillette en pickles. Voornamelijk vanwege de rillette overigens, waar ik een niet te stuiten trek in had opeens.

De mannen waren tevreden over hun mooie rol tonijn. Ik mocht een hapje proeven en vond het ook erg lekker. Mooie krokante groentjes en lekkere tonijn. Gewoon in orde. Mijn charcuterie bestond voornamelijk uit mooie hamsoorten, een quenelle rillette die erg lekker was, wat van die fijne zure Franse cornichons en wat zoetzuur uit een potje. Ook gewoon in orde.

Als tussengerecht had de ene tafelgenoot de in Japans broodkruim (panko dus) gepaneerde langoustines met een kerriegembersaus, de andere tafelgenoot en ikzelf hadden het voorgerecht van het menu: gebakken coquilles met groenten en een saffraansaus. De langoustines wonnen het deze ronde. Geweldig lekkere langoustines op een bedje van ik denk spelt gekookt in visbouillon waarschijnlijk erdoorheen en daaronder weer een mooie kerriesaus, waarin ik in ieder geval geen gember proefde. Echt lekker! Onze coquilles (2) waren uitstekend. De groentjes waren in julienne gesneden en lagen in de saffraansaus, die naar mijn smaak iets te dik was en lichtelijk flauw van smaak.

Het hoofdgerecht tenslotte was voor ons alle drie de drooggegrilde rib-eye met een romige mascarponepolenta en gefrituurde zoete rode uiringen. Alledrie heel gewoon goed. Vooral de gefrituurde uiringetjes waren erg lekker, helaas waren het er maar twee....Zelfs de polenta met mascarpone vond ik lekker.

Een dessert wilden we niet meer, de mannen sloten af met een cappuccino, waarbij 2 koekjes en 2 chocolaatjes verschenen J.

Samenvattend: een prettig middenklasserestaurant met naar mijn idee keurige prijzen, een keuken die behoorlijk aardig is en een mooi uitzicht.

4 gedachtes over "Zomerlust in Zwijndrecht"

ellen

Dat zal zeker gesmaakt hebben bij Toine. Wij komen er ook vaker maar mijn favoriet is nog altijd Chateau Neer-Canne. Nu kan ik vaker naar toe omdat ik in maastricht woon. Dus ik ben een echte bofkont en dan de restaurantjes in Belgi niet te vergeten, mmmmm.
17 maart , 2007 om 17:12 pm

Johan

Volgende week gaan wij er (voor het eerst) dineren. We hebben een tafeltje om 18.30 uur gereserveerd. Dan zijn ze juist geopend. Is net naar verwachting de eerste tijd nog rustig in het restaurant. Goed geschreven referentie trouwens.
20 oktober , 2007 om 21:06 pm

Ed van Wijnerij

Inderdaad, 'keurige prijzen' voor hetgeen jij hier beschrijft. En ook de wijnkaart ziet er best wel mooi uit, voor heel redelijke prijzen. Ik woon alleen een beetje ver van Zwijndrecht af -) Ed
3 maart , 2008 om 15:48 pm

Raymond

Natuurlijk een erg late reactie... maar een zeer leuke recensie! En wat was het gezellig die middag. ;-)
10 juni , 2008 om 15:13 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl