DSC09382
DSC09382

Bofinger in Parijs

Op 3 mei 2008 in Frankrijk.

Bofinger opnieuw. Op deze heel aardige dag (qua weer bedoel ik, de dagen ervoor was het op zijn zachtst gezegd nogal regenachtig) wandelden we ons appartement uit, nu richting het zuidwesten. We liepen langs de ArenaEten_parijs_2008_027 , langs de grote Moskee van Parijs (prachtig!) Eten_parijs_2008_028 en door de Jardin des Plantes, over een van de vele Seine-bruggen, langs het begin (of het eind, het is maar hoe je het bekijkt) van het Canal St. Martin naar Bastille. In het zijstraatje, wat inmiddels geheel Bofinger (Petit Bofinger, ook niet te versmaden trouwens, twee afhaaldingen (oesters in alle soorten en maten!) is,  doken we de Brasserie in. Zomaar op deze 1 mei, onze laatste volledige dag hier. Het was uiteraard druk op straat, niet in het minst door de vele verkopers met Lelietjes van Dalen. Bij binnenkomst was de ontvangst vriendelijk. Er was op de bovenverdieping nog een tafel voor ons vrij en wederom hadden we geluk: een ruime tafel! Als aardige geste kreeg ik een bosje lelietjes (iedere vrouw die deze dag bij Bofinger  binnenkwam) en we liepen de trap op.

Volledig gevuld waren alle zalen, dus we hadden echt geluk.

De kaarten werden ons overhandigd en we waren vrij snel klaar. We kozen niet de speciale 1 mei gerechten, we namen het menu. Inmiddels in prijs verlaagd (!) naar 31.50, maar dan nu zonder boissons. No problem.

Ole koos voor de terrine van rog Eten_parijs_2008_031 en voor de eendenborst, echtgenoot en ik waren eensgezind over de oestersEten_parijs_2008_032  als voorgerecht, als hoofdgerecht koos hij voor de dorade en ik het stoofpotje van kalfsvlees.

Ik kan uiterst kort zijn: we hebben gesmuld. Alles was heel gewoon prima in orde, gewoon lekker, normaal van portie. Brasserie-eten, zoals brasserie-eten hoort te zijn. En nu eens niet aan zo'n lullig tafeltje, maar we konden gewoon zitten. De terrine van Ole was trouwens heerlijk! Ik mocht een stukje proeven en kreeg bijna spijt. De oesters waren picobello, erbij natuurlijk de vinaigrette met sjalotjes, sneetjes brood en boter. Behalve prima eendenborst Eten_parijs_2008_034 vond Ole ook nog een torentje aardappelpuree op zijn bord, gevuld met paddestoelen. Hij vond het heerlijk allemaal. Echtgenoot vond het sausje bij zijn vis Eten_parijs_2008_033 geweldig en gaat pogingen doen het na te maken, maar volgens mij staat het recept gewoon in de Larousse en ik was zeer te spreken over mijn kalfsvleesEten_parijs_2008_039 . Een enorme portie trouwens! Erbij dronken we dezelfde Condrieu als de vorige keer, die voor dezelfde prijs op de kaart staat. Heerlijk, heerlijk!

Als dessert koos Ole voor het taartje van abrikozen en kreeg een uitermate flink taartje voorgeschoteld wat hij heerlijk vond. Echtgenoot en ik kozen voor de fromage blanc, hij met fijne kruiden, ik met rood fruit en weer waren we heel gewoon tevreden.

Een goede koffie sloot deze eenvoudige, doch zeer smakelijke maaltijd op deze 1 mei in Parijs af.

Om gewoon telkens naar terug te keren, ik schreef het al eerder.....

4 gedachtes over "Bofinger in Parijs"

Brenda

Op Rubriek had ik je uitgebreide recensie al gelezen, ook hier even mijn reaktie: Wat leuk Carla, om hierover nu eens een recensie te lezen ! Veel gelezen en gehoord over Palazzo i.s.m. Ron Blaauw, maar nooit zo'n uitgebreide recensie. Je bent over het geheel erg enthousiast, eten, drinken en het entertainment. Inderdaad knap om zoveel gasten nagenoeg gelijktijdig te bedienen en ook nog zo'n goede kwaliteit te leveren, zoals je ook o.a. beschrijft qua temperatuur. Had je ook niet graag even "achter de schermen" willen kijken ? Groet van Brenda
26 februari , 2007 om 23:19 pm

Yvonne

Wasabi-eitjes??? Zijn dat de eitjes van de Wasabivis, die geweldge, prachtige, overheerlijke Japanse vis die een groene kleur krijgt doordat hij gevoederd wordt met groene wasabimosterd? Heb je hem wel eens zien rondzwemmen in zijn rood pluchen Zenvijvertje? Wt een feest! Een pltje om te zien! En ook nog 'heel gewoon' heerlijk, prachtig, geweldig lekker!
19 maart , 2007 om 20:27 pm

Yvon

Grappig die bosjes lelies voor de vrouwen. En lekker deze echt goede bistro-gerechten! Ben wel benieuwd naar de saus bij de dorade, als het echtgenoot lukt volgt het recept? ;-)
4 mei , 2008 om 22:08 pm

ad

gevonden, haha. Ziet er goed uit, groetjes Ad
28 september , 2010 om 12:18 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2021 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl