DSC09382
DSC09382

Sensing in Parijs

Op 17 mei 2008 in Frankrijk.

Op onze middelste verblijfsdag in Parijs had ik een lunch gepland bij Sensing. Het restaurant wat onder de vlag van Guy Martin kookt. Na onze geweldige ervaring bij Pierre Gagnaire vorig jaar (die mojito van hem vergeet ik nooit meer!) had ik dit jaar besloten het wat simpeler te houden, gewoon om eens wat breder rond te kijken ook.

Op deze aardige dag namen we dus de metro naar Vavin, sloegen 2 hoeken om en liepen de straat waar we moesten zijn in. Een behoorlijk onopvallend restaurant eigenlijk.

De ontvangst door de twee dienstdoende heren was allercorrectst.  We kregen een rechthoekige tafel beneden (twee op de bank, 1 op een stoel) Eten_parijs_2008_025 (het restaurant bestaat uit 2 verdiepingen) met zicht op de entree en op de rest van het restaurant. Hoofdkleuren wit, grijs en pruim. Voor een indruk verwijs ik naar de website. Slechts 3 andere tafeltjes stonden er, waarvan er nog 2 bezet raakten direct na onze binnenkomst. Om de hoek stonden nog wat tafels, in paars (pruim) pluche, zo ook boven waren er nog een flink aantal tafels. Op de muur tegenover ons was een videovoorstelling van allerlei rustige beelden. Gelukkig niet opdringerig en dat is knap, want beeldmateriaal heeft de neiging om ieders aandacht te trekken de hele tijd.

We begonnen met een glaasje champagne. Ros voor Ole (16.00) en gewoon blank (14.00) voor ons. M&Ch. hier, gewoon lekker dus.

De kaart is hier prettig overzichtelijk.

Een formule 'comme je veux' voor 25 euro, dan kies je uit de aangeboden gerechten een voorgerecht en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een dessert. Per gang kun je uit 2 gerechten kiezen. Het snacking-gedeelte overigens, waar ze min of meer bekend om zijn, kregen wij deze middag niet te zien. Niet op de kaart, niet op een andere manier aangekondigd.

Een lunchmenu (waarvoor we kwamen) voor 55 euro, inclusief water, wijn, koffie en/of thee en een degustatiemenu voor 95 euro, met wijnarrangement 140 euro. En dan natuurlijk nog de kaart zelf.  Voorgerechten rond de 23 euro, visgerechten rond de 34 euro, vleesgerechten ca. 36 euro, kaas 13 euro en dessertjes ca. 14 euro.  Niet goedkoop dus, wat verwachtingen schept uiteraard.

Water kwam, weer eens dat laffe Evian helaas, broodjes konden we kiezen en opmerkelijk voor la France: een geweldige plak roomboter. Lang geleden dat ik zulke lekkere boter geproefd heb. Behoorlijk zout, maar dat vind ik nu eenmaal lekker af en toe.

We namen dus het lunchmenu. Omdat we met zijn drietjes alle gerechten hadden, noem ik alleen de gerechten en som niet de kaart op.

De wijnen zijn me eerlijk gezegd ontschoten, maar ik meen dat het heel aardige Languedoc wijnen waren. De witte wijn beviel me in ieder geval uitstekend.

Ole en ik hadden gekozen voor de Tourteau en carapace et ecume.Eten_parijs_2008_012_2   Krab dus. In de krabschaal troffen we ongelofelijke hoeveelheden krabvlees (uit elkaar gehaald) aan, met daaromheen als het ware behoorlijk stevig schuim met een mooie krabsmaak. Eronder o.a. het zwarte zout wat ik laatst ook al zag bij De Bokkedoorns.

Echtgenoot had de Foie gras en mille feuilles, magret de canard fume et endives. Een tompouce dus met eendenlever, gerookte eendenborst en salades.Eten_parijs_2008_014   Een plaatje om te zien en erg lekker allemaal volgens hem. 

Ole had trek in vlees en kreeg als hoofdgerecht de Boeuf de Salers, Eten_parijs_2008_015  risotto de charlotte et pied bleu en vond een ongelofelijke hoeveelheid mooi rood vlees op zijn bord, met daarbij in een grote paddestoel blokjes aardappel (de charlotte), gegarneerd met grote hoeveelheden peterselie. Erg lekker wederom.

Wij hadden trek in vis en kregen de Thon et foie gras, petit pois en menthe, oeuf de hareng. Eten_parijs_2008_018  Maar liefst 4 prachtige stukken tonijn troffen we aan, met in het midden een heerlijk rondje ganzenlever. Erbij erwtjes met munt en dat alles was gegarneerd met haringkuit. Erg lekker en een erg leuke combinatie ook.

Ole had nog wel trek in wat zoetigs en kreeg Le chocolat passion.  Eten_parijs_2008_020 Twee mooie stukjes halfbevroren chocoladecake met erbij sorbet van passiefruit. In al zijn simpelheid gewoon erg lekker. Wij hadden trek in kaas en kregen een bordje met drie mooie kaasjes met wat brood erbij en een zoetige toets in de vorm van een confiture van abrikoos. Eten_parijs_2008_022 En het kleine slaatje wat onze zuiderburen er altijd bij doen. Lekker!

We sloten af met goede espresso met wat bonbonnetjes en behoorlijk tevreden verlieten we dit aangename restaurant.

5 gedachtes over "Sensing in Parijs"

Ed van Wijnerij

Voor xe2x82xac 55,-- all inclusive, is dit toch een heel aantrekkelijk menu. p.s. Prachtige foto's Carla !
17 mei , 2008 om 17:58 pm

Jaartal

Super.... mooi verslag!
17 mei , 2008 om 23:24 pm

Yvon

Als ik de gerechten zo zie zijn de prijzen heel schappelijk. Wat een gerechten! Mooi die sobere kleuren in het restaurant.
22 mei , 2008 om 13:36 pm

john golsteijn

Carla vandaag voor de eerste keer op deze site. Chapeau voor al je pracht recensies en foto's. Vanaf vandaag blijf ik je volgen. Gr. John.
7 oktober , 2008 om 20:27 pm

Le Chateaubriand in Parijs | restaurantrecensiesvancarla

[…] en dan komen we gewoon weer terecht bij fijne restaurants zoals bv. Ze Kitchen Galerieof Sensing. Allebei na ons bezoek vereerd met een Michelinster. Niet dat die sterren nu zo zaligmakend zijn, […]
4 januari , 2015 om 17:06 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl