DSC09382
DSC09382

Restaurant Fred in Rotterdam

Op 23 juni 2008 in één ster, Rotterdam.

Het was nog een hele toer om bij Fred te komen. Ik had in mijn naxefviteit voor de zaterdag gereserveerd, wel zo leuk tenslotte om een verjaardag te vieren. Wist ik veel dat Nederland in de kwartfinale zou spelen tenslotte. Op de valreep, want ik ben nu eenmaal niet echt voetbalminnend en de mannen laten dat soort dingen altijd aan mij over belde ik of het mogelijk was een dagje eerder te komen. Dat was gelukkig geen probleem. Dus togen wij op deze vrijdag naar Rotterdam. De beide oudste mannen in pak, de jongste in jeans. Helaas kwamen we in een afgrijselijke file terecht voor de Algerabrug, dus we kwamen niet om 19.00 maar om 19.50 binnen. Parkeren trouwens was geen enkel probleem. Pal voor de deur was plaats (gratis, wat bizar is in Rotterdam). Fred heeft trouwens ook valetparking (tegen betaling meen ik, ik heb daar een hekel aan, echtgenoot vindt het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld).


Even over Fred: Fred is het nieuwe restaurant van de voormalige patron-cuisinier van La Vilette. Ex Ingrid heeft La Vilette gehouden en Fred is voor zichzelf begonnen. Op de hoek van de Honingerdijk. Naast Floris, tegenover In den Rustwatx85..De eerste recensies, op Iens weliswaar, waren juichend. Ik heb serieus geaarzeld tussen Floris (er komen nog wel wat verjaardagen) en Fred, maar omdat ik zijn kookkunsten bij La Vilette toch altijd wel erg lekker vond, echtgenoot er ook erg van gecharmeerd is en we tenslotte zijn verjaardag vierden en de prijs bij Floris me nogal hoog voor kwam, besloot ik tot Fred. Ook wel leuk om zon gloednieuw restaurant te bezoeken.


De ontvangst was Rotterdams vriendelijk (een hand voor mijnheer h, hallo, hoe gaat het en dan vervolgens niet precies de naam weten, dat werkt op mijn lachspieren). De tafel was rond, daar had ik om gevraagd en de inrichting is mooi. www.restaurantfred.nl) is (nog) niet in gebruik.

20 gedachtes over "Restaurant Fred in Rotterdam"

Jaartal

ik zou daar niet zomaar nog 'ns terug komen.... Goed te lezen dit!
23 juni , 2008 om 19:17 pm

Yvon

Nog van harte. En op de foto afgaande ziet het er zeker mooi uit! Net als de gerechten trouwens. Wachttijden en hoge prijzen, maar wel de moeite waard dus.
23 juni , 2008 om 21:02 pm

petra

wat leuk, met die foto's. ik durf dat eigenlijk nooit, mijn bord fotograferen, toch maar eesn gaan doen :-)
25 juni , 2008 om 06:59 am

Raymond

Zo, dat ziet er allemaal niet verkeerd uit! Toch leuk dus om eens wat 'nieuws' te proberen. De prijzen zijn inderdaad flink en dan mag je ook wel een bepaalde hoeveelheid verwachten. Jammer dat ze dat (nog) niet waarmaken. Wie weet komt dat nog. Een menu is dan vaak toch weer wat voordeliger maar het lastige is dan weer dat de gerechten het dan 'net' 'niet' zijn... Ga hem wel onthouden!
26 juni , 2008 om 12:01 pm

Frits

Ik woon ook om de hoek van dit restaurant, heb me tijdens de verbouwing verbaasd over de enorme inspanning die daar verricht werd. Nog niet gegeten, met een reden! aangezien de Oostmaaslaan nogal wat potentile klanten heeft voor een dergelijk restaurant zijn we verbaast dat er geen uitnodiging gekomen is voor een introductie drankje .. een duidelijk gemiste kans en dat niet alleen... geen naam of telefoonnummer makkelijk te vinden... geen enkele naamsherkenning.. het doet allemaal wat afstandelijk en gereserveerd over ... niet erg open en gastvrij!
30 juli , 2008 om 14:26 pm

Rob

Beste Fred, Je hebt de plank echt misgeslagen vanavond! Drie weken geleden heb ik een tafel voor 3 bij je gereserveerd, en ik heb dit vanmiddag om 14 uur bij je herbevestigd. Minder dan een uur voor het aan tafel gaan - de taxi stond al voor de deur - word onze tafel door je afgebeld met een vaag excuus, en een alternatief aanbod voor Parkheuvel. Volstrekt niet hetgeen waar we naar op zoek waren. Spijtig gezien de plezierige ervaring die ik eerder bij je had, wat toch de aanleiding was voor de boeking vanavond. Vergissen is menselijk, maar je klant bedonderen is niet chique, mij zie je niet meer terug... Rob (nummer is bekend bij je)
27 september , 2009 om 01:09 am

radbout

ik vond t geweldig om hier te dineren.zeer prettige en bekwame bediening,mooie wijnkaart en heerlijk eten.mijn inziens precies voldoende.kom hier zeker terug
7 september , 2010 om 13:33 pm

Nicole

Gisteravond heerlijk gegeten en prachtige wijnen gedronken hier. Absoluut de moeite waard! Mijn specerijen dessert was de absolute topper. Ook mijn tafelgenoten waren zeer onder de indruk. We hebben nog lang nagenoten van de smaaksensaties. Ik kom zeker terug!
11 september , 2010 om 20:04 pm

Ellen Baatsen

Afgelopen week gegeten bij Fred. Overheerlijk op het kleur en smakeloze dessert na. Complimenten voor de sommelier en de dame met blond haar. Storend: de jongste bediende met teveel ringen en een armbandje en de popi-jopi-ober die zich door de tijd heen toch een wat nonchalante houding aan blijkt te meten. Niet doen, Fred, hou je spoor recht, is zonde van de ambiance en je sublieme keuken.
13 februari , 2011 om 17:47 pm

Ron

Inderdaad zeer genoeglijk en prima gegeten. Het gigantische gekwek van alle andere gasten daargelaten heerlijk gegeten! Een ervaring rijker!
9 maart , 2011 om 14:27 pm

Christel

Ondanks dat het er lekker uitziet ben ik geen fan van het concept "all you can eat" en mijn ervaring ermee zal waarschijnlijk een eenmalige blijven.
9 maart , 2011 om 17:53 pm

Agnes

Precies wat je schrijft. Prima om snel en toch lekker te eten. Niks meer niks minder.
10 maart , 2011 om 14:40 pm

john golsteijn

Inderdaad veel, met een massa mensen.Weet niet of ik er voor zou kiezen? Maar volgens jou is de kwaliteit goed, dus het was een geslaagde avond. Dank voor je verhaal
10 maart , 2011 om 19:23 pm

vincent

Goedendag Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken. We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen. Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen. Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op "Uw eigen blog toevoegen" te klikken in de balk bovenaan. Met vriendelijke groeten Vincent http://nl.petitchef.com
13 maart , 2011 om 21:39 pm

paul brussel

Natuurlijk ben ik nog benoeuwder hoe Table d'Amis was zaterdag; je zult vast hetzelfde hebben gegeten als ik op vrijdag. Groet van Paul
14 maart , 2011 om 01:07 am

Yvon

Hoe doen ze het voor die prijs. Mooie schalen zeg, belangrijker: wat erop ligt ziet er goed uit! Die kakofonie vermijden kan ook, afhalen. Maar wat ik ervan begrijp ben je dan een stuk duurder uit. (De Sumosushiset die ik kreeg was al meer voor minder dan je ter plekke kwijt zou zijn voor 2 pers.)
14 maart , 2011 om 12:07 pm

Yvon

(Bij Sumo was het al, haal ze niet door elkaar hoor, maar Shabu Shabu heeft die afhaal sinds kort)
14 maart , 2011 om 12:09 pm

Carla

Omdat wij vorig jaar op 31 december laat uit Parijs kwamen had ik sushi en sashimi besteld bij het SushiHouseWasabi in Rotterdam. Op het tijdstip dat ik het zou ophalen moesten ze nog beginnen met het klaarmaken ervan, want versheid gaat voor alles. En ik begrijp dat wel. Als het langer ligt is het een stuk minder lekker. Dus afhalen ga ik niet doen.
2 april , 2011 om 18:09 pm

Ketting

Wat een lekkere en gezellige avond de bediening is buitengwoon. Netjes soms lekker nonchalant dat geeft sfeer en zorgt voor vrij luchtige ambiance. Het eten en de wijn keus die wij toevertrouwde behoeft geen uitleg. Kritiek leveren kan iedereen, genieten...is een ander verhaal. Wij zullen dit top restaurant vaker zien.
10 juli , 2011 om 10:09 am

peter

Ik wil even reageren op het berichtje van rob! als je zegt dat je nooit meer terug komt waarom zet je dan wel tussenhaakjes dat hij je telefoonnummer heeft ! volgens mij wil jij een gratis diner
31 juli , 2011 om 16:24 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl