DSC09382
DSC09382

Fantasties in Sliedrecht

Op 17 juli 2008 in Zuid-Holland.

Tussen alle eindeschooljaar- en vakantiedrukte door kwam ik opeens terecht in Sliedrecht. Bij Fantasties.

Nu wilde ik daar vorig jaar al eens lunchen, maar ze zijn niet elke dag geopend tijdens de middag. Daarom hadden we op een donderdag afgesproken.

De 'latjesman', momenteel werkzaam in Sliedrecht, wilde ook weleens zien hoe Fantasties er uitzag, de eigenaar kent hij nog van (heel) vroeger.

Moeilijk te vinden trouwens, maar wel makkelijk parkeren. Een flatgebouwtje, wat vastzit aan het winkelcentrumpje waar het restaurant is gevestigd werd op dat moment gerenoveerd, wat voor geluidsoverlast zorgde. Jammer, maar weinig aan te doen.

Voor de inrichting, door de eigenaar hoogstpersoonlijk bij elkaar gezocht, verwijs ik naar de website.

We begonnen met een witte wijn aan de bar en uiteraard ging een groot deel van het gesprek over het net ingegane rookverbod. De wijn was trouwens uitstekend! Een heerlijke Italiaanse wijn. De zeer vriendelijke mevrouw vertelde dat er zelfs een club heren is, die elke maand een avond komt genieten van de rode versie van de wijn. Dat doen ze dan met een sigaar in de Chesterfields. Ik kan me er iets bij voorstellen. Ik kreeg overigens nog een hele rondleiding van de eigenaar en stond versteld van met name de keukenruimte. Maar liefst drie ruimten heeft de kok er tot zijn beschikking. Dat is weleens anders.

We bekeken de kaart. Een typische eetcaf  kaart, die overigens op het punt stond

gewijzigd te gaan worden, maar die in essentie de hightlights, waarvoor veel mensen

terug schijnen te komen, blijft houden. 

Een plankje met lekker stokbrood en goede kruidenboter verscheen en toen onze voorgerechten

kwamen verhuisden we naar het treinstelgedeelte.

We hadden allebei de Oosterse garnalen gekozen en die waren prima. Niet te heet en niet te ver

doorgegaard, precies goed.

Als hoofdgerecht had tafelgenoot de spareribs en hij was tevreden, ikzelf had de kabeljauw in tempura

en was ook tevreden. Erbij gemengde salade en een grote puntzak met uitstekende frieten en wat

mayonaise (helaas uit een pot, maar goed).

Na nog wat koffie keerden we weer tevreden huiswaarts. Een leuk eetcaf dit Fantasties!

5 gedachtes over "Fantasties in Sliedrecht"

Raymond

Klinkt gewoon goed. Ook redelijk eetcafxc3xa9-prijzen? Want die zie je de laatste tijd de pan uitrijzen... ;-)
18 juli , 2008 om 13:29 pm

Lekker, zo'n ongecompliceerd eetcafxc3xa9 met gewoon goed eten. Ik ben altijd verrast dat er vaak echt goede wijn wordt geschonken, en hier dus ook.
18 juli , 2008 om 17:42 pm

mevr.de bruin

Is een erg gezellige zaak en warm ontvangs We hebben daar lekker gegeten en vriendelijke bediening.
11 september , 2008 om 13:21 pm

A. Rozenburg

Voor zover wij weten is er pas een nieuwe kok, het eten is in ieder geval erop vooruit gegaan ! Vooral het gefrituurde ijs is een echte aanrader. Verder is het een leuk eetcafxc3xa9, alleen een beetje rommelig met allemaal verschillende placemets en ook het kaarsvet op de tafels, in de tandenstokers en op de peper- en zoutvaatjes is niet echt fijn. We vinden de kaarsen er ook niet echt hygixc3xabnisch uitzien, maar goed dat is onze mening. De wijn is er inderdaad wel erg goed en met de nieuwe kok zullen we zeker weer vaker komen !
22 september , 2008 om 18:42 pm

FANTASTIES

Ik zou graag op de laatste reactie willen reageren. Qua placemats zou het misschien kunnen dat er verschillende op tafel lagen, dat kan gebeuren als de placemats op zijn, maar dat betwijf ik want dat is namelijk bijna nooit het geval. En het kaarsvet valt op de placemats waar het voor bedoeld is. De kaarsen is juist 1 van de dingen waar we veel complimenten over krijgen, omdat de 'opgebrande kaarsen' een leuk en gezellig effect hebben. Na een druk weekend maken wij op dinsdag/donderdag de tandenstokers en peper/zoutsetjes, de kleine druppeltjes kaarsvet die hier op vallen, kaarsvetvrij. Ik hoop met dit respons toch de andere mensen met open armen te ontvangen, want als je 90 pax wegdraait op een avond kan je natuurlijk niet alles verwachten. Al doen wij natuurlijk wel ons uiterste best om alles zo schoon en hygienisch mogelijk te houden en het u naar uw zin te laten hebben.
3 oktober , 2008 om 19:16 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl