DSC09382
DSC09382

Seeyouseeme in Rotterdam

Op 3 december 2008 in Rotterdam.

De nieuwe Bond moest bekeken worden. En zoals gebruikelijk de laatste jaren, erna een hapje eten. Altijd een behoorlijke zoektocht. Ik kwam uit op See you see me, eigenlijk vooral omdat de recensies her en der behoorlijk positief waren en ik trek had in Aziatisch eten. Ik had dan weer geen zin in die zgn. authentieke Chinezen, het mocht van mij wat breder.

De film was wat mij betreft onderhoudend, maar miste het geestige en chique wat Bond nu net zo leuk maakt, maar daarop was ik al voorbereid door de kritieken.

Het restaurant ligt naast de parkeergarage in de Hartmanstraat, dus parkeren is geen punt. Dat ze uitrijkaarten voor 5 euro hebben is dan weer een pluspunt, want parkeren daar is behoorlijk kostbaar.

De ontvangst was vriendelijk en we werden naar de door mij verzochte ronde tafel geleid. Het restaurant is leuk. Doelmatig en ruim ingericht, niet al te Chinezerig en het personeel spreekt uitstekend Nederlands. Ze serveren hier gerechten uit China, Maleisië, Thailand, Indonesië en Vietnam. Wel een beetje weinig Vietnamees helaas, maar goed, de intentie is denk ik goed.

Er zijn ook wat menu's, maar a la carte beviel ons beter. Voor een indruk verwijs ik naar de website.

Ook de wijnkaart is redelijk uitgebreid overigens.

We begonnen met wat biertjes en wat frisdranken, erbij lekkere pittige kroepoek.

Een amuse verscheen, grappig!  Blokjes groente aan een prikkertje met een blaadje munt erop. Ik verkeerde direct in de Vietnamese eetsferen, zoals ik die ken van de restaurants in Parijs. Erg lekker dus.

Na een behoorlijk lange tijd, het restaurant was geheel gevuld, verschenen de voorgerechten.

Voor 2 mannen de sat ajam met pindasaus, voor de andere man de Asian Pan Tapas en voor mij de zeebanket salade.

De sat beviel uitstekend,

Voorgerecht_ole_see_you de tapas (rare benaming!) betrof hier een aantal gestoomde, gebakken en gefrituurde hapjes (6) met diverse sausjes apart erbij en werden lekker bevonden en mijn salade was helemaal goed.

Zeevruchtensalade_carla Lekker veel vis, prettig veel groentjes en heerlijk pittig.

De hoofdgerechten waren al even lekker.

Voor 2 mannen de pekingeend, voor de andere man de Pha naeng neau, een rundercurry en voor mij de gegrilde garnalen en lemongras.  (geen foto's vanwege de helaas abominabele kwaliteit).

De eend was echt heerlijk, krokant van vel en heerlijk mals van vlees, de curry was lekker scherp en mijn garnalen waren heerlijk fris. Erbij op de witte rijst na alle bijgerechten, waarvan ik met name benieuwd was naar de Ngan Chan Fan  (handgerolde naaldbami met varkensvlees, garnalen en groenten) en die was dus heerlijk. Ook de andere bijgerechtjes bevielen goed.

Kortom: uitstekend eten hier. Een prettig restaurant dus met een goede bediening.

8 gedachtes over "Seeyouseeme in Rotterdam"

Ed van Wijnerij

Leuke formule daar bij Sumo. Wat wordt er dan gedronken bij al die verschillende soorten hapjes, balletjes, koekjes enz ? Lijkt me moeilijk om er een correcte wijn bij te vinden.
8 februari , 2008 om 17:58 pm

Ward

Wijn? Bij Sushi drink je natuurlijk Sake! Bij voorkeur warm.
24 maart , 2008 om 12:36 pm

Paul Brussel

Was er onlangs en ik was inderdaad ook zeer tevreden over deze formule en het restaurant. Wij dronken er gewoon bier bij. Groet van Paul
31 maart , 2008 om 11:04 am

mandy

het is een veelgemaakte fout om te denken dat Sak bij de sushi gedronken wordt. Sak is gebaseerd op rijst, en Japanners vinden n sushi (met veelal rijst) n op rijst gebaseerde sak teveel van het goede.
28 mei , 2008 om 12:22 pm

john golsteijn

Klinkt allemaal prima. Mooie presentatie op je bord. John
3 december , 2008 om 12:37 pm

Tanja

Dit is dus helemaal goed. Ik hou hier wel van. Hopelijk wordt de sectie Vietnamees uitgebreid want dat blijft een zeldzaamheid in Nederland.
3 december , 2008 om 12:59 pm

Yvon

Gek is dat, ik zie en lees schitterende foto's van de gerechten bij de Bokkedoorns en dan hierbij zit ik te watertanden :-S Over Bond ook al veel gelezen (als in 'grimmig'), ik wacht wel even op de blue rayversie.
18 december , 2008 om 00:50 am

Koe

Gruwelijk wazige foto's, mobieltje? Gewoon zonde, het verziekt de hele website...
2 maart , 2009 om 11:12 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl