DSC09382
DSC09382

t Brouwerskolkje in Overveen

Op 30 januari 2009 in Noord-Holland, twee sterren.

'

Al weken had ik me erop verheugd. Eindelijk dineren bij 't Brouwerskolkje. Telkens weer opnieuw bekeek ik de menukaart en kon toch wel heel moeilijk kiezen tussen de menu's. Al tijdens de rit erheen, toch ruim een uur rijden, bespraken we de mogelijkheden.


Bij aankomst was het parkeerplaatsje heel vol. Vreemd vond ik dat, half 8 is volgens mij nou niet echt een tijdstip om nog lekker in de duinen je hond uit te laten. Maar misschien ook wel, wij hebben tenslotte geen hond.


Het paviljoentje lag er verlicht bij en ik ontwaarde behalve 1 kok in de keuken een gigantische hoeveelheid mensen bij de ontvangstbalie/receptie. Nou, mompelde ik tegen echtgenoot, dat hadden ze bij reservering weleens mogen zeggen zeg, dat er een hele groep zou zijn.


De ontvangst was ronduit chagrijnig. Erg niet welkom voelden we ons. We trokken nog maar wel in het krappe en lawaaierige (de groep was luidruchtig) halletje onze jas uit en een jonge meneer nam ze op zijn arm. Ik riep (normaal roep ik niet hoor in restaurants, maar ik moest over het kabaal van de andere aanwezigen heen tenslotte) dat wij niet bij de groep hoorden....


Mevrouw Roth schonk me een boze blik en zei 'oh ja, u staat in het boek. U zou nog bellen'. Perplex was ik. Volkomen perplex. 'We hebben vanavond een besloten partij en we hadden geen telefoonnummer'. Nu wist en weet ik 3000% zeker dat ik zowel ons vaste als ons mobiele nummer aan het vriendelijke meisje had gegeven, dus ik stond even met de mond vol tanden.


Om het maar zo netjes mogelijk te laten verlopen, want dat we er niet zouden (kunnen) eten was me al volkomen duidelijk natuurlijk, pakten we ons jassen maar weer van de arm van de jongeman en verlieten het paviljoentje. In de deuropening hoorde ik nog een flauw 'sorry'.Absoluut perplex waren we. Dit was ons nog helemaal nooit overkomen. Nergens.


Wat nu? Gelukkig heeft onze auto een prettig systeem, waarmee je restaurants in de omgeving kunt opzoeken. Alle goede restaurants (De Bokkedoorns, De Vrienden van Jacob, Chapeau, Apicius) waren volzet (het was inmiddels al tegen 20.00). We reden richting Zandvoort/Noordwijk en even dacht ik 'ja, Chatillon', maar eerlijk gezegd was mijn zin om het nog eens te proberen helemaal verdwenen. We eindigden uiteindelijk bij een geheel lege Chinees in een zijstraatje van Noordwijk.Nu was het eten daar best ok, maar tjeetje wat een enorme teleurstelling.


Na een dag erover peinzen zat het me allemaal toch helemaal niet lekker en na overleg met echtgenoot besloot ik er toch een mailtje aan te wagen, want om nu op deze manier behandeld te worden in een 2 sterrenrestaurant is toch wel iets wat ik helemaal en absoluut niet vind kunnen.Hieronder de tekst van mijn mailtje aan 't Brouwerskolkje.


Geachte heer en mevrouw Roth,Ik wil nog even terugkomen op onze reservering van gisteren, 10 januari.


Toen ik de reservering plaatste kreeg ik een onervaren meisje aan de telefoon. Ze verzekerde me ervan dat er nog een tafeltje voor 2 was. Op mijn vraag of er ook ronde tafeltjes waren, antwoordde ze, dat dat niet het geval was. Ze vroeg me om mijn telefoonnummer. Ik heb ons huis- en ons mobiele nummer toen gegeven, dat doe ik altijd bij restaurantreserveringen.


Alles leek in orde, ik mag er tenslotte van uitgaan, dat personeel in uw dienst voldoende geïnstrueerd is.


Toen wij gisteren aankwamen bevreemdde me natuurlijk de grote groep al, het was netjes geweest, zo vertelde ik mijn echtgenoot om ons ervan op de hoogte te stellen dat er een groep zou zijn.


De manier echter waarop wij werden behandeld door met name mevrouw Roth: 'wij hadden geen nummer van u en u zou nog bellen'....vind ik ronduit niet kunnen. Wij eten zeer regelmatig in goede restaurants en dit is nog nooit voorgekomen, integendeel zelfs. Ik begrijp heel goed dat u niet alle Van S kon nabellen, maar om de schuld bij ons te leggen is absoluut schandalig. U begrijpt dat onze avond, waarop we ons zeer verheugd hadden, zo vaak eten we niet samen vanwege verplichtingen, volkomen verziekt was.


Ik verwacht verder niets van u, wel hoop ik dat u in het vervolg beter personeel aanneemt en uw gasten niet op die manier schoffeert.


Op zijn minst had u een poging kunnen doen een tafeltje voor ons te regelen bij een bevriend restaurant in de omgeving, maar zelfs dat was teveel. Eerlijk gezegd heb ik nauwelijks woorden voor deze behandeling.Een kopie van deze email stuur ik aan Michelin.Carla van S.Die kopie aan Michelin heb ik overigens niet verzonden, ik dacht later weer 'ach, wat schiet ik er mee op, de avond was toch volledig verziekt'.


Mijn achternaam heb ik ingekort in dit blogje.Het antwoord van 't Brouwerskolkje kwam na enkele dagen:


Geachte mevrouw van S,Het spijt ons heel erg dat uw reservering in ons restaurant niet goed is gegaan.


Wij hadden een reservering van een groep van 30 personen die in oktober reeds was gemaakt. Dus dit is een besloten gezelschap.


Uw reservering is bij fout door een medewerkster aangenomen. Helaas had zij geen telefoonnummer genoteerd. Haar verklaring was dat zij u gezegd had dat wij een optie voor de avond hadden en dat u zelf nog terug zou bellen. Dit is door ons verkeerd begrepen, waarvoor onze welgemeende excuses.


Normaliter noteren wij bij reserveringen altijd de naam, het telefoonnummer en eventuele uitzonderingen op de kaart zoals allergieën of vegetarisch eten.Door de drukte van het moment van binnenkomst, de korte uitleg van ons en het onmiddellijk vertrek van u en uw partner, hebben wij niet de gelegenheid gehad om een ander restaurant voor u te regelen, hetgeen ons ten zeerste spijt.Hoogachtend,Restaurant 't Brouwerskolkje


Els & Moshik RothTelefoonnummer 023, 5240861Wat mij hier met name aan irriteert is dat het wederom net lijkt alsof de 'schuld' bij ons ligt. Omdat wij zo beschaafd waren geen trammelant te maken in het restaurant, maar gewoon vertrokken ware
n zij niet in de gelegenheid om een ander restaurant te regelen.


Ik baal enorm van die houding. Was het niet wat chiquer geweest om aan te bieden een nieuwe afspraak te maken en dan bijvoorbeeld een glaasje champagne aan te bieden?


Hoe benieuwd ik ook was, na een lunchervaring eerder bij 't Brouwerskolkje, naar de kookkunsten hier, ik zal er nooit meer naar toe gaan. Op deze manier behandel je geen mensen.Ik heb er lang over nagedacht of ik dit wel of niet op mijn weblog zou plaatsen, maar omdat het toch om een restaurantervaring gaat heb ik besloten het wel te doen.
14 gedachtes over "t Brouwerskolkje in Overveen"

Yvon

Grappig die bosjes lelies voor de vrouwen. En lekker deze echt goede bistro-gerechten! Ben wel benieuwd naar de saus bij de dorade, als het echtgenoot lukt volgt het recept? ;-)
4 mei , 2008 om 22:08 pm

Tanja

En dat heb je netjes gedaan!
1 februari , 2009 om 16:41 pm

john golsteijn

Carla je hebt er goed aan gedaan je ongenoegen duidelijk te maken. Jammer van jullie avond. Er blijven zeker nog genoeg mooie adressen over.
1 februari , 2009 om 20:10 pm

Eetschrijver

Volkomen stijlloos van het restaurant. Dat op het moment zelf door de drukte en door eigen gxc3xaane over de situatie niet adequaat wordt gereageerd, zou ergens nog begrijpelijk kunnen zijn, hoewel je dat op dit niveau zeker niet verwacht. Dat ze zich er echter ook achteraf in een brief zo goedkoop vanaf maken, kan absoluut niet door de beugel. Mijn mening? Ik zou die kopie aan de Michelin beslist alsnog sturen, mxc3xa9t een kopie van dit onbeschofte antwoord. Wat je ermee opschiet? Ik zou zeggen: net zo veel of weinig als met het schrijven van een vernietigende recensie. ;-) Doen dus!
2 februari , 2009 om 09:30 am

Chris

Ontzettend *piep* is dat. Helemaal omdat je dit totaal niet verwacht. Ben het met Gerrit Jan eens: opsturen naar Michelin.
2 februari , 2009 om 21:00 pm

Ed van Wijnerij

Zoiets moet absoluut niet kunnen ! Ik zou bij vertrek mijn visitekaartje hebben afgegeven met de mededeling, ik ben Carla van S., webmaster van internetsite 'Restaurantresenties' en ik neem aan dat u nu wel zult kunnen vermoeden, wat voor artikel u kunt verwachten op mijn site. Ed
2 februari , 2009 om 21:15 pm

sanne

Het er niet kunnen eten, na reservering, is laakbaar; Het niet bedenken van een aardige oplossing ter plekke getuigt van weinig profesionaliteit en idem gebrek aan creativiteit zowel als gastheer-/vrouwschap; Het slappe, formele excuus als reactie op je mail en na zulk correct gedrag jullie-zijds, zonder enige poging om alsnog een galante oplossing aan te bieden,slaat alles!! Wij hadden een reservering voor over een aantal weken. Ik heb 'm afgezegd. Wil niet het risico lopen ook op deze manier behandeld te worden. Misschien dat we het dan later ooit nog proberen, om zelf eens te kijken, maar met weinig tijd om samen te eten gaan we 't Brouwerskolkje voorlopig even niet riskeren. Parkheuvel is ook prima. Kwaliteit van eten staat voorop, maar de (te verwachten)passende behandeling/gastvrijheid speelt daarbij ook een grote rol. Daar hebben ze in Overveen kennelijk geen enkel gevoel voor, noch kennis van... Zelfs mijn Chinees-om-de-hoek lijkt hierin een sterrenresturant verre te overtreffen....welk een treurnis.. In sommige situaties is het niet goed kersen eten of zo.... (Ja, stuur toch op naar Michelin. Dat maakt je verziekte avond niet goed -evenmin als 't Brouwerskolkje dat wenst te pogen- maar lijkt me toch belangrijk) sanne
5 februari , 2009 om 00:58 am

Bertus

Het is duidelijk; dit restaurant is geen omweg waard.
5 februari , 2009 om 14:11 pm

Yvon

Goed dat je het hier in elk geval hebt geplaatst. Wat een naar katergevoel moet deze avond gegeven hebben. Dit kan helemaal niet voor een ** restaurant.
7 februari , 2009 om 21:47 pm

Annelie

Wat een klasse-houding om zo te reageren van jouw kant! Ik zou absoluut zeggen, stuur deze "recensie" en reactie op naar Michelin, het is een **restaurant onwaardig! Onbegrijpelijk! Ze moeten zich diep schamen. Wij hebben op 31 januari gegeten bij De Lindenhof in Giethoorn. Daar hadden wij een heel andere ervaring.Wij arriveerden daar per taxi, omdat we logeerden in Kaatje's Residence in Blokzijl.(De Lindenhof heeft ook twee suites voor overnachting, maar dat vonden we toch erg kostbaar worden).Na heerlijk gegeten te hebben ( Menu : Martin's ziel en zaligheid) met een voortreffelijk wijnarrangement en een uitstekende bediening: een ** restaurant waardig, vroegen wij om een taxi.Wat schetst onze verbazing toen even later men ons kwam vertellen dat Martin Kruithof, de chef zelf, met de auto voorstond om ons naar Blokzijl te brengen! Dat noem ik nog eens service en dat maakt een avond helemaal tot een topavond!
12 februari , 2009 om 12:41 pm

willem

Hoe ver wilt U dat het restaurant door het stof gaat? Ze maken hun excuses in de brief. Nergens lees ik dat het restaurant de schuld op U afschuift. En wat is er nu werkelijk gebeurt? Er is iets mis gegaan met een reservering. Vervelend ja, maar om daar nu zo'n drama van te maken. En al helemaal kinderachtig om daarom een brief naar Michelin te willen sturen. Het komt op mij ontzettend verwend over.
23 maart , 2009 om 16:11 pm

Jonathan

Ik sluit mij aan bij de reactie hierboven. De eigenaren hebben hun excuses gemaakt, want er is een fout gemaakt, dus zand erover. Of doorzaniken en nooit weten of het Brouwerskolkje de twee sterren waardig is.
6 mei , 2009 om 12:39 pm

ad

gevonden, haha. Ziet er goed uit, groetjes Ad
28 september , 2010 om 12:18 pm

ad wijgerde

Balen Carla, dat mag niet kunnen.
16 november , 2010 om 22:29 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl