DSC09382
DSC09382

De Limonadefabriek in Streefkerk

Op 28 februari 2009 in bib gourmand, Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Op een nogal regenachtige en eigenlijk gure zondagmiddag reed ik het haventje van Streefkerk binnen. Helemaal aan het eind ligt daar op een drijvend ponton De Limonadefabriek. Alweer jaren geleden dat ik er was. De redenen daarvoor waren simpel: de stoelen zaten destijds abominabel en telkens opnieuw was het tussengerecht het lekkerste gerecht en daar kreeg ik genoeg van. Ik had gelezen (en er waren wat reacties onder mijn recensie van destijds) dat het restaurantgedeelte gerestyled was, dus goede kans dat er nieuwe stoelen waren.

 

Mijn tafelgenoten waren zowaar te vroeg, dus gedrieënlijk stapten we binnen. De ontvangst was allerhartelijkst en mijn oog viel direct op de comfortabele roodleren stoeltjes. Dat de poten dan weer niet passen bij de gietijzeren onderstellen van de tafels: ach, een kniesoor. Niet alles tegelijk tenslotte.

 

 

 

 

 

We hadden heel veel bij te praten en dat deden we dus ook.

 

 

Als aperitief heeft men hier een Prosecco met limoen en cranberry. Niet onaardig, maar vanaf nu hou ik op met al die huisaperitieven, eigenlijk wil ik liever gewoon een glaasje champagne of een glaasje witte wijn. De prijs was vriendelijk, 5 euro nog wat. Dat is wel eens anders tegenwoordig helaas.

 

 

De kaart is leuk, voor een blik erop en inzicht in de diverse menu's verwijs ik zoals gewoonlijk naar de website.

 

 

Wij gingen deze middag voor de'5 van Limo'.

 

 

 

 

 

De amuses/knabbels kwamen.  Een mousse van tonijn en miso met erop een zeewiersalade en een oosterse oliebol. Erg lekker, vooral die oliebol. Verder wat knabbels: plakjes droge worst, olijfjes gemarineerd in venkel en zoutjes.

 

 

De wijnkaart is hier prettig gewoon. Ik koos voor een Bourgogne, een Michelot, om de simpele redenen dat dat domaine aanschurkt tegen de Meursault-gaarden. En de wijn beviel ons. met een zestal stukjes best aardige kaasjes. Erbij nog wat brood enzo, voor mij een glaasje witte wijn, een Mont Auriol, die er goed bij ging en voor de tafelgenoot nog een Madiran.
 

 

 

 

Met koffie, espresso en groene thee sloten we deze gezellige maaltijd af. Heel netjes vond ik het dat men vroeg of we friandises bij de koffie wilden, wat niet het geval was, minder netjes vond ik het dan weer dat ik voor mijn theegebeuren de prijs van een theeservies werd gerekend. Erbij trouwens dan weer wel voor ons alledrie een glaasje met schuim en mousse van vanille met erop wat krokantjes en een bakje met Limo-snoepjes.

 

 

 

 

 

Samenvattend: een absoluut gastvrij restaurant met leuke gerechten en zeer vriendelijke en attente bediening. Een pr dat ze op zondagmiddag open zijn en in de zomer en op andere warme dagen is het er natuurlijk heerlijk toeven zo op de Lek.

 

 

 

 

 

 

 

6 gedachtes over "De Limonadefabriek in Streefkerk"

Ed van Wijnerij

Voor x80 55,-- all inclusive, is dit toch een heel aantrekkelijk menu. p.s. Prachtige foto's Carla !
17 mei , 2008 om 17:58 pm

Jaartal

Super.... mooi verslag!
17 mei , 2008 om 23:24 pm

Yvon

Als ik de gerechten zo zie zijn de prijzen heel schappelijk. Wat een gerechten! Mooi die sobere kleuren in het restaurant.
22 mei , 2008 om 13:36 pm

john golsteijn

Carla vandaag voor de eerste keer op deze site. Chapeau voor al je pracht recensies en foto's. Vanaf vandaag blijf ik je volgen. Gr. John.
7 oktober , 2008 om 20:27 pm

Jaartal

Wow! (jammer dat het niet iets dichter bij is.. lijkt me mooi adres om ook 'ns te proberen!)
28 februari , 2009 om 11:00 am

john golsteijn

Mooi diner Carla. Prima keuken zo te lezen op wat kleine dingen na.Lekker glas de Madiran! Dit adres is voor ons uit de buurt.Maar zal het onthouden. Dank voor je verhaal. Gr. John
2 maart , 2009 om 17:16 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl