DSC09382
DSC09382

Kasteel Spangen in Rotterdam

Op 26 maart 2009 in Rotterdam.

In het kader van de restaurantweek gingen we op zaterdag naar een favorietje van Ole en mij, Brasserie Kasteel Spangen. Parkeren is geen probleem daar en de ontvangst in het behoorlijk volle restaurant was vriendelijk. We kregen een tafel tegen de muur, met bank dus. Ole en ik voor de verandering eens op de bank, de andere twee mannen op de stoelen. Een aperitiefje wilden we wel. Voor de jonge mannen frisdrank, voor de oudere man een prosecco en voor mij een witte wijn. Erbij brood en smeerseltjes. P1020187 Een tapenade van rucola, die stijf stond van de parmezaanse kaas; een rillette van makreel, die geweldig lekker was en een tapenade van tomaat, die gewoon was.

Op tafel al boter en peper en zout. IJswater was weer eens rommelkonterig. De eerste ober melde dat ze geen ijswater hadden, de tweede bracht 4 longdrinkglazen met water met ijsblokjes, de derde zou zorgen voor een karaf en bracht een fles (die op de kaart stond voor ik meen 3.50) en na een opmerking van mij vertelde hij me dat het water op zijn rekening kwam. De volgende flessen water leverden een vergelijkbaar gedoe op en dat vind ik vervelend. Schenk gewoon ijswater, al dan niet in flessen en zeur er niet over.

Het restaurantweekmenu werd ons overhandigd. Een leuk menu, met telkens keus uit 2. Ook hier de mogelijkheid voor een optioneel tussengerecht. 9.50. We wilden het natuurlijk wel proeven.

De wijnsuggesties namen we niet over, we namen een fles Graubürgunder 2007, Grassnitzberg, Weingut Polz en die beviel uitstekend.

Een amuse verscheen. P1020193 Een soepje van kropsla met baconbits en pancetta. Lekker.

Echtgenoot en Ole hadden gekozen voor de salade met lauwwarme tongfilet, coulis van rode paprika en saffraanmayonaise en waren tevreden.  P1020194 Het zag er ook mooi uit, hoewel ik de tong persoonlijk zou bakken en niet pocheren. Maurits en ik wilden graag de biologische kalfspat in briochekorst met shi-itake, pistachenootjes en chutney van mango en rode peper en ook wij vonden het best lekker. P1020195 Niet opzienbarend en de korst kon wel beter, maar goed genoeg.

We vervolgden met het optionele tussengerecht. Ravioli gevuld met mousseline van Alaska King Krab en bloemkool, schaaldierenrisotto en kreeftenjus. P1020196 Een nogal klein bakje verscheen met 2 op dimsum lijkende ravioli. Eronder een beetje risotto met de kreeftenjus. Niet onaardig, maar het zou allemaal wat hoger op smaak kunnen.

Over het hoofdgerecht waren we het helemaal eens. Voor ons allevier de magret de canard van Barbarie-eend uit de Vende met een milde saus van Cider en Calvados. P1020199 Dit was dan weer een behoorlijke portie met uitstekend gebakken eendenborst. Eronder wat groene groentjes, erbij plakjes biet en blokjes aardappel en een gigantische groene asperge. Dat alles omgeven door de saus die zou moeten smaken naar cider en calvados. Dat deed ie niet, maar was toch lekker. Dit was een prima gerecht wat ons betreft.

Het andere hoofdgerecht, de skrei, hebben we dus niet geproefd. Ik voornamelijk niet omdat in de saus paarse mosterd zou zitten en ik me de dag ervoor wezenloos was geschrokken van die mosterd bij de kaas bij Eau de Vie. Eens per week is wel genoeg...

De wijn was inmiddels soldaat gemaakt, het dessert was in aantocht, dus we besloten tot een glas wijn, wat we kozen uit de vele open wijnen die ze hier hebben. Voor echtgenoot een Spätburgunder 2005, Weingut Bercher en ik natuurlijk een glas witte wijn, een Meursault 2005, Domaine Caillot.

Voordat het dessert verscheen kregen we nog een dessertamuse. P1020200 Een sabayon van Grand Marnier en die was heerlijk!

Voor beide jongemannen het zoete dessert. Sticky Coffee Pudding met butterscotch roomijs. Ze waren zeer tevreden, alhoewel de pudding niet plakkerig genoeg was naar hun zin. Erbij nog wat gehakte pistachenootjes en wat coulis van het een of het ander.P1020202_2

Voor ons een assortiment van Munster met kummel, Stilton met rode port en Hollandse geitenbrie met Kletzenbrood en tomatenmarmelade. Gewoon lekker. Een fijne afsluiting.P1020205

Voor echtgenoot nog een espresso en bij vertrek bleek dat de eigenaar van de brasserie de zoon is van het echtpaar wat al jaren De Hermitage heeft, dus er ontspon zich nog een geanimeerd gesprek.

Samenvattend: ik vermoed zo dat mijn verwachtingen te hoog waren. Het was een mooi menu, het gedoe over het water overschaduwde het geheel wat helaas, maar uiteindelijk verlieten we toch tevreden het Kasteel. We keren vast wel een keer terug.

9 gedachtes over "Kasteel Spangen in Rotterdam"

Raymond

Klinkt gewoon goed. Ook redelijk eetcaf-prijzen? Want die zie je de laatste tijd de pan uitrijzen... ;-)
18 juli , 2008 om 13:29 pm

Lekker, zo'n ongecompliceerd eetcaf met gewoon goed eten. Ik ben altijd verrast dat er vaak echt goede wijn wordt geschonken, en hier dus ook.
18 juli , 2008 om 17:42 pm

mevr.de bruin

Is een erg gezellige zaak en warm ontvangs We hebben daar lekker gegeten en vriendelijke bediening.
11 september , 2008 om 13:21 pm

A. Rozenburg

Voor zover wij weten is er pas een nieuwe kok, het eten is in ieder geval erop vooruit gegaan ! Vooral het gefrituurde ijs is een echte aanrader. Verder is het een leuk eetcaf, alleen een beetje rommelig met allemaal verschillende placemets en ook het kaarsvet op de tafels, in de tandenstokers en op de peper- en zoutvaatjes is niet echt fijn. We vinden de kaarsen er ook niet echt hyginisch uitzien, maar goed dat is onze mening. De wijn is er inderdaad wel erg goed en met de nieuwe kok zullen we zeker weer vaker komen !
22 september , 2008 om 18:42 pm

FANTASTIES

Ik zou graag op de laatste reactie willen reageren. Qua placemats zou het misschien kunnen dat er verschillende op tafel lagen, dat kan gebeuren als de placemats op zijn, maar dat betwijf ik want dat is namelijk bijna nooit het geval. En het kaarsvet valt op de placemats waar het voor bedoeld is. De kaarsen is juist 1 van de dingen waar we veel complimenten over krijgen, omdat de 'opgebrande kaarsen' een leuk en gezellig effect hebben. Na een druk weekend maken wij op dinsdag/donderdag de tandenstokers en peper/zoutsetjes, de kleine druppeltjes kaarsvet die hier op vallen, kaarsvetvrij. Ik hoop met dit respons toch de andere mensen met open armen te ontvangen, want als je 90 pax wegdraait op een avond kan je natuurlijk niet alles verwachten. Al doen wij natuurlijk wel ons uiterste best om alles zo schoon en hygienisch mogelijk te houden en het u naar uw zin te laten hebben.
3 oktober , 2008 om 19:16 pm

john golsteijn

Al met al toch een aardig menu Carla. Jullie hebben genoten tijdens de restaurant week! Gr. John
26 maart , 2009 om 21:01 pm

Carla

Mee eens Myriam, maar ik ben opgehouden daarover te schrijven, je ziet ze helaas steeds vaker. Ze rollen in mijn hand, ik heb er dus een hekel aan. En ik vind ze trouwens ook niet mooi.
28 maart , 2009 om 07:33 am

Andrea

Helemaal mee eens dat bestek heel nauw luistert, dit lijkt me ook niks. Menu klinkt best lekker. Zou zelf toch met de keuze van de salade mee gegaan zijn. Eendenborst (bijna) altijd goed.
29 maart , 2009 om 19:46 pm

Yvon

Grappig die giga-asperge. Wat gek dat de saus nxc3xadet naar cider/calvados smaakte, moet toch wel appelig worden lijkt me. Wist niet dat pudding plakkerig moet zijn ;-)
3 april , 2009 om 13:40 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl