DSC09382
DSC09382

Fotoverslag bezoek Berasategui, San Sebastian/Donostia

Op 17 mei 2009 in drie sterren, Spanje.

Maanden van tevoren al gereserveerd en op de zaterdagavond was het dan zover. We zouden Martin Berasategui gaan bezoeken.

De rit erheen, het restaurant ligt iets buiten Donostia, ging sneller dan verwacht, dus het was nog licht toen we aankwamen. Een mooie gelegenheid om wat foto's van het restaurant buiten te maken.

San_sebastianbilbao_maaltijden_037

Er stond alweer een mooie ronde tafel voor ons klaar...

San_sebastianbilbao_maaltijden_040

We besloten (uiteraard zou ik bijna zeggen) voor the best of Martin Berasategui's cuisine, dus Het Grote Degustatiemenu.

We begonnen met wat amuses.

De eerste was al om stil van te vallen. Schuim van parmezaan en lightly smoked Cod with powder of hazelnuts, coffee and vanilla (2007). De jaartallen verwijzen naar het jaar van ontwikkeling van de gerechtjes.

San_sebastianbilbao_maaltijden_043

Erna een Millefeuille of smoked Eel, foie gras, spring onions and green apple (1995) en erbij een Peach Gazpacho with cockles and Txakoli (2007).

San_sebastianbilbao_maaltijden_044

Waarna we overstapten naar het menu.

De eerste gang (de schaaldierenallergiecompaan had een heel ander menu dan de rest, ik ben helaas vergeten daar foto's van te maken) was Oyster with watercress, rocket leaves and apple chlorophyl, lemon grass and fennel cream with Oxalis Acetosella (2006).

San_sebastianbilbao_maaltijden_046

Hierna een plaatje. The Apple and forgotten Tuberplate, chip and icecream with mustard sandwich (2008).

San_sebastianbilbao_maaltijden_047

We vervolgden met de Scallop Custard with soya sprouts, coffee, cinnamon and curry cream (2006).

San_sebastianbilbao_maaltijden_049

Hierna alweer zo'n kunstwerkje. Farm's Egg with beetroot and liquid herb's salad, carpaccio of Basque stew and cheese (2007).

San_sebastianbilbao_maaltijden_050

We vervolgden met een bord zoals ik dat inderdaad alleen van Berasategui ken. De warm vegetable Hearts Salade with seafood, cream of Lettuce Hearts an Idionized juice with Paco de Los Baldios de San Carlos Olive Oil (2002).

San_sebastianbilbao_maaltijden_051

Het volgende gerecht was het mulgerechtje wat ik had zien maken in het programma van Rudolph van Veen, Taste of Life wat in 2008 nog leuk was om naar te kijken. Extra leuk dus om dat nu hier te eten. Roast Red Mullet with crystals of soft scales, rockfish juice with saffron, black olives, liquid bubble (2008).

San_sebastianbilbao_maaltijden_053

Het vleesgerechtje was de Roasted Araiz's Pigeon, fresh pasta with mushrooms and spring onions, touches of truffle cream (2008).

San_sebastianbilbao_maaltijden_054

Hierna volgde voor een paar van ons de kaas.

San_sebastianbilbao_maaltijden_059

De dessertjes waren er drie, maar ik heb er slechts twee op de foto helaas.

Eerst de Celery Ice Cream with it's sprouts and leaves, mango slices, beetroot and fruits compote (2008).

San_sebastianbilbao_maaltijden_058

Erna de Cold Essence of Basil with Lime Sherbet, Juniper Ice Shavings and raw almond touches (2008).

San_sebastianbilbao_maaltijden_061

Bij de koffie nog wat friandises. Een lemon muffin, een truffelchocolaatje, een glaasje met iets van passiefruit, nog een chocolaatje en een glaasje melk met armagnac.

San_sebastianbilbao_maaltijden_062

De wijnen waren uiteraard ook geweldig allemaal. Hier weer een opsomminkje.

Cava Colet Extra Brut; Blanco Terra Gauda O. Rosal 2007; Augustus Chardonnay 2006; Enate Fermentacio en Barriga 2005, de rode (niet voor mij) Fernanco Remirez de Ganuza Reserva 2002 en de Pazo Senorans O Rojo Blanco.

De Canadese maître/sommelier verdient een extra woordje hier. Een geweldig charmante, geestige en kundige man. Ik heb nog niet eerder zo'n goede gastheer meegemaakt.

Wat de wijnen betreft: de Enate sprong er echt uit vond ik.

Onnodig te melden dat dit een geweldige ervaring was.

4 gedachtes over "Fotoverslag bezoek Berasategui, San Sebastian/Donostia"

Tanja

Ontzettend leuk lezen z'n dubbelrecensie. Het klinkt en ziet er allemaal prachtig uit maar vooral vind ik het geweldig dat er twee dagen zo kort op elkaar andere gerechten geserveerd worden. Oke, die kaas is natuurlijk je eigen keuze ;-) Leest ook goed weg! Tanja
9 september , 2008 om 22:57 pm

Henny Buizer

Leuk verhaal, 2 recensies door elkaar en toch overzichtelijk. Goede foto's ook. Bedankt daarvoor. Wat het restaurant betreft: ik ben jaloers.Je bent toch maar een bofferd!..Groetjes vanuit Ontario, van Henny
10 september , 2008 om 05:41 am

Andrea

Mooie recensie Carla, Sommige "deel aspecten" van de gerechten herken ik van onze "prijs-lunch" bij parkheuvel. Wat een plaatjes die borden en die ganzenlever, oef het water loopt me in de mond. Andrea
14 september , 2008 om 13:24 pm

Andrea

Nou Carla, deze soort bedoel ik dus. Door de beschrijving heb ik bijna het idee een beetje mee te kunnen proeven. Deze gerechten ook hoe ze er uit zien spreken me veel meer aan dan die van je andere recensie. Andrea
17 mei , 2009 om 15:37 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl