DSC09382
DSC09382

De Bokkedoorns in Overveen

Op 24 mei 2009 in Noord-Holland, twee sterren.

De Bokkedoorns weer eens. Op een geweldig zonnige zondagmiddag in april. We konden zelfs op het heerlijke terras eten, op zich al verwennerij.


De ontvangst was zoals altijd vriendelijk. De tafel was deze keer niet rond helaas, maar rechthoekig, maar wel ruim genoeg. Het uitzicht op het duinmeertje was prachtig.


We begonnen met een glaasje Moét en wat plat water. Vrij snel arriveerden de amuses.


P1020284 Vier.


Dat ze lekker waren weet ik nog, wat het precies allemaal was weet ik niet meer. In ieder geval een gemarineerd radijsje, een krokant koekje van het n of het ander, een cilindertje met een mooie hartige vulling en een nieuw aardappeltje met haringkuit en krokante biet. Mooi om te zien en lekker om mee te beginnen.


Brood, boter, olie, zout en peper stond al op tafel en ijswater was er blijkbaar niet, want we kregen flessen. Maar liefst 4 stuks 7 euro per stuk. Ergerlijk.


De menu's werden ons toegelicht en we besloten tot het Menu Djeuner du March, 75 euro, wat hier elke zondagmiddag, uiteraard elke week wisselend, wordt opgediend. En van ons overigens niet, zij at liever la carte.De wijnkaart is nog steeds omvangrijk en naar mijn mening eigenlijk te kostbaar. We hadden dan ook moeite om iets te vinden eigenlijk. Uiteindelijk besloten we tot een simpele maar lekkere Macon Les Heritiers, die betaalbaar was.


Na al deze beslissingen kwam er nog een amuse en die was werkelijk geweldig lekker.P1020286 Een blokje, als ik het me goed herinner, pastinaak, gevuld met een créme van snijboon en gedecoreerd met snijboon en croutons. Zo'n heerlijke ouderwetse snijbonensmaak had dit hapje. Prachtig om te zien ook trouwens!Het voorgerecht van het menu was Noordzeekrab met een salade van couscous, gemarineerde jonge bietjes en een créme van avocado en amandel. P1020291 Een nogal rommelig bord vond ik met wel de mooie kleuren van de bietjes en de overige ingrediënten. Ik vroeg me tijdens het eten van de krab wel opeens af waarom krab toch wel heel vaak als salade wordt opgediend. Ik kan me eigenlijk niet herinneren ooit ergens een stuk krab te hebben gekregen, wat met bv. kreeft wel het geval is. Op zich een mooi gerechtje dit, vooral mooi om te zien. Of de diverse onderdelen nu zoveel samenhang hadden weet ik eigenlijk niet. Ik weet nog wel dat ik de couscous, die tegen het krokante aan zat, erg lekker vond.


Het voorgerecht van de andere tafelgenote was de salade van Noordzeekrab. Voorgerecht_ans Een vrij gevuld bord met heel veel salade met krab, ook nog gerookte zalm en allerlei groentjes. Ik geloof wel dat ze er tevreden over was.Ons tussengerecht was de gegrilde rode mulfilet met verse morilles, coquille Saint-Jacques, lamsoren en een saus van ansjovis. P1020294 Een mooi en lekker gerechtje. Prima mul, heerlijke morilles, een fijne coquille en ook de saus vond ik erg lekker. Nu heb ik gevraagd wat het rolletje wat er bij ligt was, maar dat ben ik helaas vergeten. Ik meen dat het omhulsel in ieder geval iets van paddestoel was. Maar ook dat rolletje was erg lekker.


Bij het hoofdgerecht namen de heren een glas rode wijn, ik hield het bij de witte. Dat hoofdgerecht was gebraden lamsrugfilet en lamskotelet, gestoofde lamsschouder met rettich en yoghurt, wangetje van het lam met citroenkruim. P1020295 Precies ook dat troffen we op het bord aan, erbij nog een paar heerlijke groene groentjes. Alle stukjes vlees waren perfect, zo ook de erbij geserveerde lamsjus. Een fijn gerecht!


Het hoofdgerecht van de tafelgenote was de heilbotfilet. Hoofdgerecht_ans Een prachtig stuk gebakken heilbotfilet met een toastje met gemarineerde ansjovis op een bedje van spaghetti trof zij aan. Erbij nog wat groentjes en blokjes van ik meen feta en ze was dik tevreden. Prachtig om te zien ook.


Het dessert van het menu was rabarbercompote en Panna Cotta met kamille en vanille, gepocheerde rabarber en sorbet van rabarber.P1020299 De tafelgenoot die het dessert nam was zeer tevreden over dit smikkelhapje en dat kan ik me goed voorstellen.


Wijzelf liepen even naar binnen. P1020296 Vanwege de afstap is het helaas niet mogelijk de kaaswagen het terras op te rijden namelijk. Nadat we de kaaswagen hadden bewonderd, maakten we onze keus en kregen na enige tijd onze bordjes, met erbij een passende wijn en wat brood.P1020297 Smullen, zoals altijd.We sloten af met een koffie- en theeservies, P1020300 waarbij wat lekkere snoeperijtjes geserveerd werden en tevreden verlieten we De Bokkedoorns. Altijd goed hier.7 gedachtes over "De Bokkedoorns in Overveen"

Tanja

Ha Carla, Ik dacht al: gaat ze dan nooit meer uit eten? Maar zie hier! Ik vind het altijd weer een prestatie dat een keuken voor een groot gezelschap gewoon goed presteert. Overigens, wat moet ik me voorstellen bij tofu van bloemkool? Tanja
9 oktober , 2008 om 21:38 pm

Andrea

Een welbesteed werkgroep weekend komt me zo voor. Mooie kabeljauw "in vlokken" heerlijk, maar ook ik heb het liefst een knapperig korstje. Groet Andrea
11 oktober , 2008 om 16:31 pm

lex en johan

dat moet ons werkgroepweekend zijn, want we herkenden ons er helemaal in, behalve wat Johan betreft de recensie van het visvoorgerecht in korenlei2. Daar komt hij: Ik vond het veelsteveel, zeg maar onverbloemd, naar vis smaken; bovendien had ik de indruk dat de vis diepgevroren was geweest, gezien de textuur, een tikkeltje slappig. dat kan trouwens ook wel kloppen, want de vis kwam uit Vietnam geloof ik, net als de graatloze tilapiafilet. Leuk verslag verder en tot spoedig, Lex en |Johan
12 oktober , 2008 om 12:42 pm

Carla

De barramundi bedoel je natuurlijk. Ja, dat vond ik dus ook, vandaar het ultrakorte zinnetje. Mensen die weten hoe ik schrijf, herkennen dat :-).
12 oktober , 2008 om 13:12 pm

john golsteijn

Zoals altijd Carla lekker en goed. Ben het met je eens over de presentatie van enkele voorgerechten. Beetje rommelig. Deze ervaring hadden we ook de laatste keer. Maar altijd weer een feest om hier te eten en zeker op het terras. Dank voor je verhaal. John
28 mei , 2009 om 20:21 pm

Bert

Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Vooral de heilbot met gemarineerde ansjovis doet me watertanden.
31 mei , 2009 om 17:06 pm

Paul

Kwam jullie weblog met recensies bij toeval tegen. Jullie zijn, net als wij, echte lekkerbekken en vooral de beschrijvingen met foto's spreken mij aan. Wel komen jullie opvallend vaak bij dezelfde restaurants terug, maar dat is in het geval van De Bokkedoorns (of Oud Sluis) natuurlijk wel weer te begrijpen. Deze week weer restaurantweek, dus wij gaan er weer een paar uitproberen. Jullie ook nog restaurantweek-tenten in de planning?
25 augustus , 2009 om 17:32 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl