DSC09382
DSC09382

Parijs, december 2009

Op 14 januari 2010 in Frankrijk.

Ole is dol op treinen, op alle vormen van openbaar vervoer overigens. De treinenmanie is nog wel te verklaren, maar de andere liefde toch echt niet. Ik heb werkelijk een hekel aan het OV, je krijgt me er slechts bij hoge uitzondering in, ik blijf nog liever gewoon thuis.
Maar.....we moesten een keertje met zijn vieren met de Thalys naar Parijs. Ole zou het regelen. De tijden waren lichtelijk incourant, maar een kniesoor.... De maandagavond na Kerst bereikten we met een vertraging van ruim anderhalf uur het hotel in de omgeving van het Gare du Nord. De reden van de vertraging was dat het druk was op het spoor. Gleuft u het, dan geloof ik, wat een flauwekul. Geen bar, geen water in de toiletten om de handen te wassen en eigenlijk gewoon oncomfortabel allemaal. Maar we waren in Parijs en daar ging het om. Warm was het er. Bij aankomst was het nog zo'n 11 graden. Liep ik daar op mijn Uggs....
Inchecken, uitpakken en een hapje eten. Niets bijzonders, iets Italiaans, La villa Andrea  op enkele stappen afstand van het hotel. Uitstekende manzo voor ons, de gorgonzolasaus smaakte dan weer naar niets, maar de pasta erbij was prima en de jongens uiteraard een pizza. Goede wijn, alles wel veel te duur, maar dat zou zo blijven de dagen dat we er waren. Gewoon grote-stad-prijzen.
De volgende ochtend ontbeten we in een cafeetje en spoedden ons richting Muse Grevin. We hadden daar al eens eerder voor de deur gestaan, een soort jeugdsentiment van echtgenoot, maar de lange, lange rijen hadden ons toen doen besluiten lekker ergens anders heen te gaan. Nu was er geen rij, althans niet buiten. P1030233Binnen wel, dus staand tussen allerlei mensen bekeken we de marmeren hal, het theater en liepen we in colonne langs de wassen beelden.P1030289 Maar: best leuk om gezien te hebben. Natuurlijk liepen we nog even langs de grand magasins en bewonderden we de boom bij Lafayette.P1030291
Ook liepen we even langs de hele grote baboeschka's van Dior en Chanel, die op de benedenverdieping waren opgesteld.P1030295
De lunch zouden we gebruiken bij restaurant Liza Liza, een Libanees restaurant in de omgeving van de Bourse, een stukje Parijs wat de jongens nog niet echt kenden.
Een vriendelijke ontvangst, P1030302een leuke inrichting en erg belangrijk: de stoelen zaten heerlijk. Dat wil nog weleens niet het geval zijn in Parijs.P1030307
We kozen voor de mezze grille en de foto's spreken voor zich. P1030308Het was lekker, zeker niet te veel en het leek authentiek. De koolsalade vond ik erg lekker.P1030310 De Libanese witte wijn ook trouwens.
Nu is het zo dat de Libanese restaurants op elke hoek van de straat te vinden zijn zo langzamerhand, of Liza dus een aanrader is, weet ik niet echt. Ik vermoed wel dat hij ietsjes 'beter' is dan de gemiddelde Libanees.

Wat we die middag precies gedaan hebben staat me niet meer helemaal bij, ik meen dat we Montmartre onveilig hebben gemaakt en dan vooral het stukje tussen de wijngaarden en de place d'Abesses, waar de kerstversiering wel heel mooi was. We hebben ook nog een tussenstop gemaakt bij Trocadro, om ons te vergapen aan de lasershow op de Eifeltoren. Afgeladen druk altijd daar, maar toch heel speciaal met de kastanjeverkopers en de gadgets die in grote getalen te koop worden aangeboden.
De avondmaaltijd gebruikten we bij een Chinees restaurant in de rue Louis Blanc, pal naast het beste kebab-restaurant van Parijs (klopt trouwens), een tip van een blogger die ik volg:Adrian Moore . Bij de vier gebroeders hebben we de vorige keer een lunch gebruikt en het was er heerlijk, echt een aanrader.
De volgende ochtend spoedden we ons naar het Muse d'Orsay, maar daar waren net de bussen uitgeladen, dus er stond een rij waar je niet overheen kon kijken.P1030321 Hetzelfde gold voor het Louvre, dus beide musea werden door ons niet bezocht. Geen lol aan om kunst te bekijken met 5.000 anderen. Het beeld van Dubuffet moest nog maar eens op de foto vond ik P1030320en via een piepklein cafeetje belanden we in de buurt van de Bastille, want daar had ik een gloednieuwe Bib Gourmand ontdekt. Helaas stond op de website niet dat ze gesloten waren tussen Kerst en Nieuwjaar, maar niet getreurd, Bofinger lag op loopafstand.
Ondanks dat we niet gereserveerd hadden (une catastrophe!;-)) kregen we een fijne ruime tafel op de benedenverdieping P1030324en gingen we er weer eens lekker voor zitten. Bij het aperitief kwamen lekkere olijfjes en zoutjes, brood en ijswater en we verdiepten ons in de kaart. P1030323
De mannen aten la carte, ik nam het menu en uiteindelijk koos Ole twee gerechten die ook in het menu zaten, wat voor hem betekende dat voor hem ook de menuprijs (31.50) werd gerekend. Van dat soort kleine dingen word ik blij.
Twee mannen begonnen met de slakkenP1030326 en uiteraard waren ze tevreden. Ole had de salade CabcouP1030325 en ikzelf de foie gras. De Condrieu, die we meestal drinken hier, ging er natuurlijk goed bij. Overbodig te zeggen dat karaffen water en brood hier telkens automatisch worden aangevuld. P1030327
Echtgenoot had als hoofdgerecht de magret de canard en hij was dik tevreden. Mooie plakken eendenborst, uitstekend van cuisson, aardappeltjes en een of ander
mousje erbij, gegarneerd met allerlei kruiden ook nog. Prima dus.P1030331
Ole had de Tartare en was zeer te spreken over het aangemaakte rauwe vlees. Erbij een frisse salade (mam, dat is jouw vinaigrette!) en een bakje frites. Mayonaise desgevraagd ook nog, dus we hadden geen kind aan hem.P1030329
Maurits had de crumble cabillaud en was wat minder te spreken. De kabeljauw was net niet gaar genoeg naar zijn zin, de saus was wel lekker, maar veel te veel, de groentjes bevielen hem ook bepaald niet en de crumble vond hij te droog. Een missertje dus helaas.P1030330
Ikzelf vond mijn kabeljauw met zuurkool heerlijk. P1030332Prima zuurkool, uitstekende kabeljauw, nog wat aardappelmousseline erbij en een stukje zuurkoolspek. Gewoon erg lekker.
De drie mannen waren eensgezind in hun keuze van het dessert: créme brèle.P1030333 Die hier, en dat is nou die leuke meerwaarde van Bofinger voor mij, aan tafel wordt gebrand. P1030336Althans, het suikerlaagje wordt aangestoken, dooft na enige tijd en je hebt een geweldig heerlijk krokant korstje. Leuker nog dan wanneer ze werken met zo'n bloedheet ijzer.
Ikzelf moest van de grant de keus van de dag nemen, de vacherin exotique, P1030339en omdat hij zo attent en aardig was deed ik dat. Lekker hoor, een merengue met room, amandeltjes en spiegeltjes van fruit. Een frisse afsluiting
Nog twee espresso en diep tevreden verlieten we, na een laatste blik op de mooie koepel,  Bofinger weer eens.P1030340
De middag brachten we verder door bij de Place de La Madeleine, P1030343waar we ons vergaapt hebben aan de etalages (en de prijzen). P1030346Wat we 's avonds gegeten hebben weet ik niet meer, gewoon iets in de omgeving van het hotel, want onze trein ging de volgende ochtend (Oudjaarsdag) heel vroeg: 6.25.
Met slechts een half uur vertraging waren we in de loop van de ochtend gelukkig op tijd weer thuis om de poes uit haar kattenhotel op te halen en zo eindigde weer een bezoek aan Parijs. Het blijft altijd leuk daar.14 gedachtes over "Parijs, december 2009"

john golsteijn

Nou Carla over genieten gesproken. Pracht menu in de restaurantweek. Elk gerecht ziet er ook top uit. Risotto lijkt me heerlijk. Jammer genoeg geen gebruik kunnen maken van de restaurantweek helaas!! John
11 maart , 2009 om 20:07 pm

Jaartal

het ziet er inderdaad waanzinig mooi uit, en als ik het allemaal lees (lekker hoor) was het geweldig. fijn dta je je zo kunt laten verwennen he!
11 maart , 2009 om 22:11 pm

Raymond

Klinkt inderdaad erg lekker en de gerechten zien er mooi uit. Ben blij dat je een goede ervaring hebt hier... misschien moet ik mijn oordeel dan toch eens gaan herzien!
12 maart , 2009 om 21:08 pm

vincent

Goedendag Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken. We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen. Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen. Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op "Uw eigen blog toevoegen" te klikken in de balk bovenaan. Met vriendelijke groeten Vincent http://nl.petitchef.com
22 juli , 2009 om 18:49 pm

Carla

Het viel me echt erg tegen, ik had ruimte en rust verwacht. Ergerlijk dat Nederland er dus gewoon weer een zootje van maakt, want daar komt het op neer. Ik zie me niet eerst naar Brussel rijden om op de Thalys te stappen, voortaan vlieg ik wel of we pakken de auto gewoon weer. Handig voor de terugreis qua boodschappen ;-).
14 januari , 2010 om 19:46 pm

Piet Jansma

Misschien een handige tip voor als je weer in parijs bent is dat je bij de fnac kaarten kan halen voor de verschillende musea in parijs. Hierdoor vermijd je de rijen en ben je bijv. binnen een minuut in het louvre, hetzelfde geld voor musee dxc2xb4orsay.
14 januari , 2010 om 21:38 pm

Jaartal Weblog

Heerlijk om te zien, Bofinger hebben wij destijds bezocht mede door de eerdere recensie van jou .. en ook wij hebben staan smullen voor de ramen (en binnen) van de delicatessen zaken achter de Madeleine! Wil zo wel weer terug, ff op het lijstje zetten ;)
14 januari , 2010 om 22:15 pm

Bert

Wederom een mooi verslag en vooral lekker eten. Het ziet er allemaal heerljk uit.
15 januari , 2010 om 14:55 pm

Tanja

Ha, wat een heerlijk verslag van Parijs. Ik heb in de zomer soortgelijke foto's van de 'snoep'etalages gemaakt. Wat een pracht, praal en heerlijkheid. Voortaan gewoon weer met de auto, dan kun je inderdaad volgeladen terug :-)
16 januari , 2010 om 10:21 am

john golsteijn

Parijs altijd weer leuk om te bezoeken. Bofinger, helemaal in de Parijse sfeer. Jammer van de reis. maar jullie hebben genoten. Ik van je verslag. Gr. john
17 januari , 2010 om 14:36 pm

Arno

Mooie foto's! Had de eerste keren een bloedhekel aan die stad, is wel goed gekomen dus krijg bijna heimwee als ik dit zie en lees. Als Ole zo gefascineerd is door treinen kan hij zo mee met Arno, die er driekwart van de week tussen instaat op alle tijden. Maar niets te maken heeft met vertragingen en tijden ;-)
21 januari , 2010 om 02:09 am

Yvon

Nouja, hoe kom ik hier nu weer te staan als Arno :-S Geloof dat er hier wat dingen verkeerd gemixt worden. Benieuwd naar het volgende verslag over het luxe hotel/restaurant in A'dam.
22 januari , 2010 om 23:43 pm

Raymond

Heerlijk beschreven... en dat jij geen mens voor het OV bent... ik sta niet verbaasd. ;-) Menu bij Bofinger ziet er goed uit... wel een machtig-ogende toet op de foto. Of viel dat mee?
31 januari , 2010 om 10:54 am

Ingrid

Ook ik ga over 5 weekjes met vrienden ik ga zeker ook bij Bofinger eten ziet er goed uit allemaal, maar die nieuwe Bib Goourmand in de buurt van de Bastille (wij slapen hier in de buurt )wil je daar de naam van verklappen.
28 april , 2010 om 14:22 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl