DSC09382
DSC09382

De Jonge De Jong in Rotterdam

Op 26 februari 2010 in Rotterdam.

Avatar moest bekeken worden. Al een hele tijd, maar het kwam er telkens niet van. Op deze zaterdagmiddag/avond wel. 17.30 de film, rond 20.45 aan tafel, zo was mijn planning. En die tafel stond op Katendrecht. Bij De Jonge De Jong, het restaurant van Jim de Jong met als maître Rachél van Olm, die samen met haar partner Harry Jan Bus van De Tunes (vergeet niet op enter en op grote zaal te klikken, dan krijg je een impressie), waar wij bijzonder weg van zijn, het ontzettend leuke theater Walhalla exploiteert en zo ook deze wijk een grote impuls heeft gegeven. Zeker het bezoeken waard, Walhalla!

Parkeren is simpel hier, gewoon in de wijk. Het restaurant is gevestigd in een hoekpand en is simpel, maar smaakvol ingericht. Donkerblauwe muren, op ntje na, P1030485de open keuken achterin en een aantal tafeltjes met in totaal rond de 40 couverts. Twee mensen in de bediening deze avond. Vreselijk aardige, jonge mensen.
De ontvangst was vriendelijk, de jassen werden aangenomen en ons tafeltje werd ons gewezen. Goed gedekte tafels, mooi bestek en als servet de bekende geruite theedoeken in blauw (en soms rood dacht ik te zien, maar dat weet ik niet meer zeker).
De menukaart is hier een schoolbordje, 27.50 kostte en nu 29.50 moest doen.
Eensgezind kozen we voor het menu. Ook de wijnkaart is hier een schoolbordje. P1030476Simpele wijnen, voor elk wat wils, prettig geprijsd overigens en wij kozen de witte Cte du Rhne, Laurus, 2007, die aardig was. IJswater is geen probleem, brood kwam (hrlijk brood!), olijfolie stond op tafel, peper en zout ook en we konden beginnen. Nadat het water en het brood desgevraagd nog eens waren bijgevuld, het was inmiddels zo tegen kwart voor 10 kwam het voorgerecht.
Gepocheerd konijn, gevuld met een dadel, schuim van paddestoelenbouillon. Erbij nog wat paddestoelen en dat alles lag op pompoenpuree.P1030479 Hier kan ik kort over zijn: bijzonder lekker! Heerlijk zacht konijn, mooi aangevuld door de pompoenpuree en de paddestoelen en schuim is natuurlijk altijd leuk. Een zeer veelbelovend begin wat smaakte naar meer.
Na nog wat ijswater te hebben gevraagd (de bediening is werkelijk allerliefst, maar zou wel iets attenter kunnen zijn, later hierover meer) begon eigenlijk het grote wachten op het hoofdgerecht. Dat was jammer. Niet dat we haast hadden, maar ruim een uur wachten vinden we niet prettig.
De kok zelf bracht het hoofdgerecht en verontschuldigde zich. Waarvoor precies wist ik niet, tot ik het bord zag en er nog eens paar dagen over heb nagedacht. Ik heb natuurlijk de andere borden die werden gebracht bekeken en ik zag telkens mooie stukken vis voorbij komen. Dat mooie stuk vis hadden wij niet.
Wij hadden denk ik wel het hoofdgerecht van het menu, tongschar met pastinaakpuree, paddestoelen, snijboontjes, venkel en kool, maar er diep over nagedacht hebbend ben ik er eigenlijk van overtuigd dat de vis gewoon op was.P1030480 Wij hadden werkelijk absoluut kleine flinters vis, nauwelijks te proeven eigenlijk, wat erg jammer was. De pastinaakpuree was in orde, zo ook de rest van het garnituur, behalve dan de kool. Die kool was gebakken of zo en deed me ernstig denken aan de niet al te lekkere spitskool die mijn moeder vroeger wel eens maakte en die bij mij een salmiakreactie in de mond teweeg bracht. Niet lekker. Dit hoofdgerecht betekende wel een ernstige dip. In ieder geval bij mij, de mannen stappen wat makkelijker over dit soort dingen heen.
Het dessert was huisgemaakte applecrumble met créme fraiche en dat was lekker.P1030483 Een beetje machtig door de pruimen die er door zaten, maar die wel een leuk smaakaccent gaven. Hierbij dronken we nog een glaasje wijn. Ik nog een witte en echtgenoot een rode Valpolicella.P1030478
We sloten af met espresso, waarbij een blikje met 4 krakelingen kwam en vroegen om de rekening.P1030484 Op de rekening stonden de 2 glazen wijn niet, volgens echtgenoot vanwege het hoofdgerecht, maar ik raadde hem aan er toch even naar te vragen en inderdaad: vergeten te noteren. Dat bedoelde ik met de steken van de bediening. Dit kost het restaurant geld en dat kan de bedoeling niet zijn. De glazen wijn werden dus keurig bijgeschreven en na betaling verlieten we De Jonge De Jong.
Het zal me enige moeite kosten om over het debácle van het hoofdgerecht heen te stappen vermoed ik zo. Ik had best verwachtingen van het restaurant, dat geef ik direct toe, maar helaas zijn ze niet waar gemaakt. Ik wil veel door de vingers zien, maar een hoofdgerecht als dit eigenlijk niet. Jammer dus.

*Inmiddels is De Jonge de Jong al enige tijd De Matroos en het Meisje geworden en kookt Jim de Jong in zijn eigen restaurant, restaurant De Jong onder de Hofbogen in Rotterdam.

10 gedachtes over "De Jonge De Jong in Rotterdam"

Andrea

Nou Carla, deze soort bedoel ik dus. Door de beschrijving heb ik bijna het idee een beetje mee te kunnen proeven. Deze gerechten ook hoe ze er uit zien spreken me veel meer aan dan die van je andere recensie. Andrea
17 mei , 2009 om 15:37 pm

Robin

Balen van het hoofdgerecht. Kan me voorstellen dat als je voor andere tafels betere bordjes voorbij hebt zien komen je dan ook extra baalt. En de prijs van het Chef's Menu fluctueert misschien met wat ie die dag heeft ingekocht. Dat zou ik wel mooi vinden. Hopelijk geef je 'm nog wel een kans op revanche, want duidelijk is dat ie het wel kan. Toch?
26 februari , 2010 om 17:37 pm

Carla

Daar heb je gelijk in, de prijs mag wat mij betreft ook best fluctueren. Dat konijn was echt heel erg lekker hoor, dus ik ga vast nog wel een keer terug, zo heel erg was het allemaal nu ook weer niet.
26 februari , 2010 om 17:47 pm

Patrick

Hey Carla, Jammer van dat hoofdgerecht inderdaad, dat hadden ze veel en veel beter kunnen oplossen. Geef jullie tafel dan een ander hoofdgerecht of een extra gang of iets dergelijks. Voor de rest klinkt het allemaal veelbelovend.
26 februari , 2010 om 21:56 pm

Agnes

Ik denk inderdaad, ook omdat jullie best laat reserveerden, dat de vis gewoon op was. Dit had zeker wat charmanter opgelost kunnen worden...en die jonge v.d Jong trekt zich achteraf zijn haren uit zijn hoofd dat hij dat nou juist nalaat bij iemand die altijd recensies schrijft:-))
27 februari , 2010 om 11:09 am

john golsteijn

Jammer voor de chef, hier zou ik niet terug komen!Er zijn genoeg andere restaurants op dit niveau die beter presteren. Gr. john.
27 februari , 2010 om 21:57 pm

De jonge De Jong

Beste Carla, en de rest van de teleurgestelde. Onze excuses voor wat u allen niet goed vond. Ik zou het wel leuk vinden als jullie eens langskwamen als wij straks met twee man in de keuken staan voor 40 couverts. En ik niet meer alleen ben. Dat scheelt vrij veel. Wie weet tot dan. Groet, Jim de Jong
28 februari , 2010 om 01:04 am

Carla

Beste Jim, natuurlijk komen we nog een keertje, daarvoor is het restaurant ons nu al sympathiek genoeg. En iedereen, zeker iemand met jouw potenties, heeft recht op een revanche.
28 februari , 2010 om 09:51 am

Robin

Wij gingen gisteren nog eens en inderdaad stonden ze nu met zijn tweexc3xabn in de keuken. En al was ik de eerste keer al niet ontevreden, nu was ik helemaal happy. Wat een leuke, verrassende gerechten. Ik heb er echt van genoten.
23 april , 2010 om 19:27 pm

Carla

Ha, dat is leuk! Ik las op Iens ook over meer uitgebreide menu's en ben zeker van plan nog een keer langs te gaan hoor, sympathiek genoeg allemaal wat mij betreft!
23 april , 2010 om 19:43 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl