DSC09382
DSC09382

Rivium Royale in Capelle a/d IJssel

Op 2 maart 2010 in Zuid-Holland.

Op deze eerste maandag van de restaurantweek pikte ik mijn tafelgenoot op in Ammerstol en in een rustig tempo reden we naar Rivium Royale. Al vaak bedacht dat ik er eens heen moest, maar we reden of door of we stopten bij Het Zalmhuis, maar dat is meer vanwege het terras dan vanwege de kwaliteit van het eten, dat is namelijk nogal wisselend. De reviews op Iens waren over het algemeen zeer lovend, dus ik was benieuwd.
De ontvangst door het piepjonge meisje was vriendelijk. Het restaurant was overigens op n tafeltje voor 2 na, nog geheel leeg. Ik heb gezocht naar een website die on line zou moeten zijn, maar ik kan hem niet vinden, maar dat kan nog komen. Dan zal ik hem toevoegen.
Het gebouw is rond, ligt op een bedrijventerrein op de grens van Capelle aan den IJssel en Rotterdam, heeft een eigen parkeerplaats en er vlak naast is een - ook ronde - bedrijfskantine van Shell. De inrichting is gedateerd, maar, zo vertelde het vriendelijke meisje, daar werd aan gewerkt. Alles, incl. tafellinnen en glaswerk en dergelijke zou vernieuwd gaan worden. Een rechthoekige, ruime tafel hadden we, ergens midden in de cirkel.
We begonnen met een glas witte huiswijn, een Vidal del Saz, Macabeo '09, die aardig was. IJswater is hier geen probleem, brood kwam in een mandje, boter erbij in het bekende rondje en het menu werd ons uitgelegd. Drie gangen, uit te breiden met een soep (van truffel) en de kaaswagen. We besloten eerst eens te kijken hoe de porties hier in elkaar zaten en zouden daarna beslissen.
De wijnkaart is aardig, voor ieder wat wils en redelijk prettig geprijsd. We besloten tot een Albariño, Lagar de Cervea, Rias Baixas (47.50) en die beviel ons. Geen amuse hier. Ook geen knabbels.

Het eerste gerecht, coquilles met pata negra, was lekker. P1030492Wel erg veel gemengde salade en helaas pijnboompitten erin, maar de pata negra was heerlijk en de coquilles waren uitstekend van cuisson met een lekker toetsje van zeezout. Wijzelf zouden de coquilles niet op de pata negra hebben gelegd en het naar niet heel veel smakend sausje wat er onder lag apart als streep hebben geserveerd, maar een kniesoor.
Inmiddels raakten nog een tafel of drie bevolkt, dus de wachttijd tussen voorgerecht en hoofdgerecht werd wel wat lang. De soep wensten we niet, we zijn allebei niet zo kapot van soep in een menu en truffelsoep blijft een gok. Toen ik de soepkommen zag, die aan een andere tafel geserveerd werden was ik daar eigenlijk erg blij mee.
Het hoofdgerecht was kabeljauw. P1030494Kabeljauw gewikkeld in pata negra, op een bedje (zeg maar bed) van hutspot met erbij een nogal zurig sausje. Nu heb ik niets tegen pata negra, in tegendeel, maar ten eerste vind ik het zonde om die ham te bakken, ten tweede om dat nu in een menu van drie gangen twee keer te gebruiken is me eigenlijk te makkelijk. Mijn kabeljauw was trouwens uitstekend, die van mijn tafelgenoot niet, die had nog een tikje langer gemogen. De hutspot was ook goed, maar ik persoonlijk zou nooit op de combinatie hutspot - kabeljauw komen. Het sausje bleef zurig en voegde wat mij betreft weinig toe.

Mijn tafelgenoot moest roken en dat kon achterin (voorzover je van achterin kunt spreken in een rond restaurant) bij de bar, daar is een schuifpui naar een aardig terras (wat nu helaas ontsierd werd door allerlei lege dozen en ander afval). Daar dronken we dus ons wijntje op.P1030495
Het dessert, iets met gebrande ananas en ijs, wilden we graag inruilen voor de kaaswagen en dat was geen enkel probleem.
Een aardige kaaswagen hier, niet opzienbarend, maar aardig. We maakten onze keus, eensgezind achtereenvolgens Tête de Moine, Taleggio, Epoisses en Cabrales. P1030496Erbij een broodje met vruchten en voor tafelgenoot een glaasje Griekse dessertwijn (vergeten op het etiket te kijken) en voor mij een glaasje witte huiswijn. De kaas was lekker, de Epoisses was wat aan de jonge kant, maar toch lekker.

Ik sloot af met een espresso, waarbij wat snoeperijtjes kwamen en nadat we betaald hadden, pakten we zelf onze jas en reden we de polder weer in.P1030498
Of ik er terugkeer? Ik denk het niet. Ook echtgenoot heeft hier vergelijkbare ervaringen en vond ook niet dat we er samen nog eens heen moesten. Overigens hierbij aantekenend dat het een maandagmiddag was, wat misschien als nadeel heeft dat dan niemand in Nederland gaat lunchen?

9 gedachtes over "Rivium Royale in Capelle a/d IJssel"

john golsteijn

Mooi menu in de restaurant week. Vooral het gerecht met coquilles spreekt me aan. Zo te zien ook een gezellig restaurant. En dan na afloop niet alleen korting, maar ook nog een presentje! Waar krijg je dat. Gr. John
19 mei , 2009 om 19:12 pm

Kai Metsch

Nou Carla deze site ziet er strak uit! Je hebt in de loop der jaren toch al een hele verzameling restaurants bij elkaar gescharreld.Duidelijk beschreven met scherpe foto's.Op deze manier is het makkelijk om je hobby te delen met anderen en de do's en dont's aan te geven.Tot kijk maar weer op Smulweb!Groetjes Kai
23 mei , 2009 om 02:56 am

Yvon

Ook shame on me dat ik al zo lang van plan ben terug te keren naar Lepels, want wat klinkt dit goed zeg. Die komkommerlolly's waren vast aan jou besteed ;-) (grappig gevonden ook).
10 juni , 2009 om 09:05 am

anoniem

ik vind het eten slecht en geen vriendelijk personeel
19 juni , 2009 om 23:14 pm

Yvon

Lijkt me heerlijk, Pata Negra met St. Jacques, maar bedoel je dat je het zelf niet zo zou maken omdat de ham nogal dominant is? Verder loopt alleen het water in mijn mond van de kazen. Grappig trouwens dat ik een mooie afbeelding zocht voor een kaasplateau, dan kom ik dus steeds bij jouw foto's terecht :-) Bij Niven zat het gistermiddag helemaal vol, dus misschien wordt het nog wat met de lunchcultuur in NL.
2 maart , 2010 om 18:01 pm

Carla

Ik zou het apart serveren, bv. met een streep saus ertussen, de pluk sla erboven, dan mengen de smaken niet zo. Niven: ik lees net de reviews op diningcity: de meerderheid was er weg van gisteren, een aantal hebben dezelfde opmerkingen als jij. Het wordt spannend dus ;-)
2 maart , 2010 om 18:05 pm

Jaartal Weblog

Pata negra is heerlijk, vooral met een glaasje fino sherry, maar om het nu om de haverklap in en om vis-gerechten te doen (tje .. twee keer in drie gangen is niet slim). Mooie recensie!
2 maart , 2010 om 20:56 pm

john golsteijn

Inderdaad niet terug keren! De hutspot met kabeljauw...!! Om maar niet te spreken van de Pata negra. Maar kan niet altijd kaviaar zijn, jammer. John.
9 maart , 2010 om 21:17 pm

Andrea

Je toon heeft ook iets....het lijkt haast of het moeite heeft gekost om de hele rit uit te zitten. Dat kabeljauw gerecht ziet erop de foto niet aantrekkelijk uit met zo'n hele berg hutseputs eronder.
10 maart , 2010 om 17:35 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl