DSC09382
DSC09382

HanTing Cuisine in Den Haag

Op 4 maart 2010 in oosters, Zuid-Holland.

Op deze dinsdagavond reden we kalmpjes richting Den Haag, we zouden gaan eten bij HanTing Cuisine. Een eerdere reservering had ik helaas moeten afzeggen wegens ziekte, maar nu, in het kader van de restaurantweek, zou het er dan toch van komen. Parkeren ging gemakkelijk in de Prinsestraat en het restaurant was zo gevonden. Een vriendelijke entree, een prettige ontvangst en we werden door de vriendelijke jongeman naar onze tafel geleid. Geen ronde tafel (daar vraag ik meestal om bij reservering), die was bezet, zo vertelde hij. Door een cameraploeg van TV West. En inderdaad liep er af en toe iemand met een grote lens voorbij. Een geestige inrichting hier. Wij zaten tegenover de bar aan een rechthoekig viertje, dus lekker ruim. Donkere wanden, grote zwarte spots, her en der knalrode details, lekker zittende gestoffeerde stoelen, tafel gedekt met kleden en linnen lopers, kortom prima in orde. Uiterst prettige bediening ook, met veel kennis van zaken.
We begonnen met een biertje. Ik had grote dorst namelijk en ik zag een Brand tap, lekker! Erbij wat knabbels.P1030499
Een cracker van het een of het ander met truffelmayonaise en Japanse worst, die heerlijk was. Niet te truffelig en in de worst zat het een of het andere kruid wat ik niet ken, maar wat een heerlijk smaakje had. Stengeltjes van iets, ook lekker en uitstekende kroepoek.
Het menu van deze avond werd ons uitgelegd, drie gangen, desgewenst uit te breiden met een vierde gang, wat we deden.

We begonnen met een amuse. Van onder naar boven op een rechthoekig bord gebakken courgette, gevuld met forel; pesto van basilicum en in een glaasje gerookte forel met garnaaltjes en yuzu créme. Wanui Spring, Sauvignon Blanc, Chili, 2009 en die was vol van neus en van smaak. Grappig voor een Sauvignon! Hij paste uitstekend bij het eerste gerechtje. Tartaar van tonijn met mango, zeebaars, ijs van koriander en mango, nori, gerookte paling met radijs en kruidjes. P1030502Een mooi rondje grof gehakte tonijn met mangoblokjes met erop de tartaar van de uiterst verse zeebaars troffen we aan. Erop nog een heerlijk ijsje van koriander en mango, waarin een blaadje snacknori was gestoken. Ernaast de streepjes gerookte paling, wonderbaarlijk zacht van smaak en we zaten te genieten. Die snoepnori ga ik overigens direct kopen, heerlijk zeg!
Na een fijne pauze werd de tweede wijn, een Riesling Würtz , 2005 Potate, Duitsland ingeschonken en die was door zijn leeftijd (aldus de vriendelijke jongeman, die ook sommelier bleek te zijn) uitstekend qua zuren bij het volgende gerecht. Mij beviel de wijn prima, op de een of andere manier miste hij de zoete ondertoon die ik toch nog wel vaak aantref bij Rieslings, dus erg prettig.P1030503
Inderdaad paste hij geweldig bij de tongschar op een bedje van boksoy met sinaasappel, gelegen in een sausje van piccalilly met flink wat mosterd erdoor en erbij gebakken gamba's, waarbij het geheel was afgemaakt met een Thaise saus en wat krokante flintertjes. Wederom geweldig lekker! Alles was even lekker, paste uitstekend bij elkaar, was ook apart heerlijk, kortom: we zaten te smullen. Wat een fijne gerechten hier.

Het extra gerecht was alweer ongelofelijk lekker. Zachtgegaarde coquilles met beurre blanc en zwarte bonen, schuim van szechuanpeper en een kwarteleitje en erbij nog een visballetje, gevuld met vlees. Her en der wat sojaboontjes en op de coquilles ontdekten we nog wat plakjes van de een of andere groente.Gerard Bertrand , Corbiéres 2008 en die vond ik geweldig! Hij deed me denken aan mijn geliefde Manon, Clos Marie, ook zo'n hele fijne, volle wijn.

Het hoofdgerecht, maar dat is een foute aanduiding, want men werkt hier niet met voor- en hoofdgerechten, maar gewoon met gerechten en dat bevalt me uitstekend, dus ik moet schrijven: het volgende gerecht was blesbok met roze peper, Chinese groenten en erbij halve dadels gevuld met eendenlever. Ook een bakje rijst met kerrie en garnalen. P1030506Op het vlees een krokant koekje van het een of het ander en onder en over het vlees een heerlijke volle saus. Eronder diverse groenten, waaronder veel enoki en ook een verse peper, die een flink pittige, maar ook gemberachtige toets in de mond gaf, heerlijk. Het vlees was botermals, maar dat had de heer Han al verteld. De dadels waren zeer apart en uiteraard, ja het wordt saai, erg lekker.Malbec , 2006, Argentinië en dat paste uitstekend. Niet al te zwaar, maar wel zwaar genoeg voor de bok.

Diep en diep tevreden waren we en de gerechten waren dusdanig lekker dat we best nog wel verder wilden eten, maar eigenlijk waren we ook heel prettig voldaan, dus we besloten tot een espresso. P1030508Nu moet ik zeggen dat zelfs de espresso hier top is. Het is lang geleden dat ik in een restaurant in de noordelijke landen zo'n uitstekende espresso heb gekregen. Men was ook van blend veranderd zo vertelde de gastvrouw en dus blijkbaar naar tevredenheid. Erbij nog wat koffieboontjes en een heerlijke bonbon. Er ontstonden diverse gesprekken met gastheer, gastvrouw en sommelier en wat bleek, men
had het moeilijk gehad deze avond. De cameraploeg was eigenlijk veel te lang gebleven, wat hen zorgen baarde over een rommelige sfeer in het restaurant, maar erger nog: de computer was uitgevallen, dus de communicatie met de keuken was erg moeizaam geweest. De rekeningen moesten nu met de hand geschreven worden (vanwege de tijd die dat zou kosten kregen we nog zo'n heerlijke espresso), dus iemand uit de bediening was daarvoor ingeschakeld, waardoor het andere personeel een tandje harder moest. Wij riepen direct dat we er helemaal niets van hadden gemerkt en vertelden hoe vreselijk we genoten hadden van de gerechten. De heer Tan vroeg waar we vandaan kwamen en toen bleek dat we een stukje hadden moeten rijden vond hij dat zo fijn dat we een heerlijk glaasje dessertwijn van hem kregen. Een gekoelde rode Oupa, echt bijzonder lekker.

We waren zelfs zo tevreden over dit restaurant dat we direct een reservering maakten voor de ronde tafel in juni om de verjaardag van echtgenoot hier te vieren met het gezin. Op de terugweg mijmerden we over een groot feest en het afhuren van Han Ting, we zullen het eens bespreken in juni.
Nu, het moge duidelijk zijn dat we geweldig genoten hebben hier. Wat een mooie gerechten, een vriendelijk en kundig personeel en een prettig restaurant. Absoluut een aanrader.

6 gedachtes over "HanTing Cuisine in Den Haag"

john golsteijn

Zoals altijd Carla lekker en goed. Ben het met je eens over de presentatie van enkele voorgerechten. Beetje rommelig. Deze ervaring hadden we ook de laatste keer. Maar altijd weer een feest om hier te eten en zeker op het terras. Dank voor je verhaal. John
28 mei , 2009 om 20:21 pm

Bert

Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Vooral de heilbot met gemarineerde ansjovis doet me watertanden.
31 mei , 2009 om 17:06 pm

Paul

Kwam jullie weblog met recensies bij toeval tegen. Jullie zijn, net als wij, echte lekkerbekken en vooral de beschrijvingen met foto's spreken mij aan. Wel komen jullie opvallend vaak bij dezelfde restaurants terug, maar dat is in het geval van De Bokkedoorns (of Oud Sluis) natuurlijk wel weer te begrijpen. Deze week weer restaurantweek, dus wij gaan er weer een paar uitproberen. Jullie ook nog restaurantweek-tenten in de planning?
25 augustus , 2009 om 17:32 pm

Yvon

Dit werkt aanstekelijk, krijg onmiddellijk zin om weer naar Han Ting te gaan! Leuk vooruitzicht om in juni ega's verjaardag hier te vieren. Vertelde A. waarom de rijst op het laatst wordt geserveerd (wisten we niet) want leuk vond hij dat niet, maar begrijpt het nu. Attent dat ze een glaasje dessertwijn schonken. Over die dadels met foie gras breek ik even mijn hoofd, nog maar eens proberen, want zo zwart op wit is het een goede combinatie, dus waarom we het niet lekker vonden?
4 maart , 2010 om 17:53 pm

Anne

Kan me indenken dat jullie hebben genoten, dat was gewoon een feestje daar in het Haagse bij de familie Han. Je weet het altijd weer zo neer te zetten dat me het water in de mond loopt. Staat in mijn boekje, voor als we eens in Den Haag komen. Dank en groet, Anne.
5 maart , 2010 om 09:00 am

john golsteijn

Hier had ik bij willen zijn! Mooie gerechten en bijzondere smaken.Je hebt me mee laten proeven. En de fam. Han zal ik onthouden. Gr. john
9 maart , 2010 om 21:10 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl