DSC09382
DSC09382

Les Florets in Gigondas

Op 12 mei 2010 in bib gourmand, Frankrijk.

Op deze maandag van de voorjaarsvakantie vertrokken we in de loop van de ochtend van ons uiterst comfortabele vakantiehuis in Les Angles (Avignon) voor een ritje. We kwamen voor de lunch terecht bij Les Florets in Gigondas. Voor informatie over deze bib verwijs ik naar de website.
Bij het aperitief wat toastjes met twee tapenades en lekkere zwarte olijfjes. En voor iedereen een hapje, wat bestond uit een blini met een kerstomaatje omwikkeld met verse ansjovis. Erg lekker!
We kozen voor het lunchmenu, het menu Balade. Eventueel in te perken door of het voorgerecht of het dessert te laten vervallen, maar dat deden we natuurlijk niet.
De wijnkaart, die hier mooi en uitgebreid en zeer betaalbaar is, zoals zo vaak in de Bibs in Frankrijk bekeken we en we kozen een fijne witte Chateauneuf du Pape van het Domaine Cristia en die kan ik een ieder aanraden. Een karaf water voor Ole en mij, een fles Badoit voor echtgenoot en Maurits.
Brood verscheen, natuurlijk zonder boter, dat krijg je vrijwel nergens, behalve dan in toprestaurants zo af en toe en olijfolie van de streek. En een amuse. Een krabsoepje. Mooi op smaak met veel krabvlees erin. Ook het soepje viel zeer in de smaak.
Bij de eerste gang scheidden de wegen zich. Echtgenoot en Maurits hadden gekozen voor Gâteau œuf et saumon fumé en coque de courgettes, velout´´ de panais au safran, coulis de crustacés en zij troffen een mooi rond taartje aan, omwikkeld met plakjes courgette, erin ei en gerookte zalm, dat alles werd begeleid door een velouté van pastinaak en saffraan waarin nog wat schelpdiertjes lagen. Diepe tevredenheid bij allebei, hoewel Maurits nooit zo te spreken is over courgette.
Ole en ik kozen voor de Asperges sur fèta et tomate, julienne de jambon, pesto basilic en ook wij waren dik tevreden. De enige opmerking die wellicht te maken is, is dat het gerecht aan de koude kant was. Links op het bord stond een schattig potje met een fijne dikke aspergesoep, die perfect op smaak was, ernaast op een bedje van een plak feta en tomaat een flinke rol groene en witte asperges in mooie ham. Dit alles omgeven door fijne pesto van alleen basilicum. Echt lekker was het. De combinatie met feta zou ik niet direct verzinnen, maar ik vond hem wel leuk.

Ook bij het hoofdgerecht waren we niet eensgezind. Echtgenoot koos Le filet de poisson suivant arrivage, tarte fine aux légumes du moment, émulsion aux herbes et pices en trof twee mooie stukken dorade aan op een taartje van ratatouille-achtige groenten en dat was dan weer omgeven door een emulsie met kruiden. Ook dit smaakte hem uitstekend. De beide jongens en ik kozen voor Cuisse de cannette confite, petite brochette de gésiers, tartine tiède de rillettes de canard.
Het boutje en het borstje van een vrouwelijke gekonfijte eend kregen we die lagen op een lauwwarm taartje van aardappel, waarin flink wat eendenrillette verstopt was. Heerlijk! Erop nog een stokje met twee eendenmaagjes (pas achteraf tegen de jongens verteld) en eromheen een mooie diepe saus. Wederom grote tevredenheid.

Het dessert du jour bestond vandaag uit fruit rouge en croute, wat een hard pannenkoekje betekende gevuld met veel (rood) fruit in room en ernaast nog en glaasje gevuld met karamel en kruidkoek met erop nog een karamelfiguurtje en omgeven door wat coulis. Gewoon lekker weer.
Maar liefst drie soorten espresso werden ons aangeboden, we kozen voor de Italiënne, waarbij nog lekkere snoeperijtjes verschenen en tevreden vertrokken we richting sw Mont Ventoux, die was afgesloten zo rond de 1400 meter, omdat er nog sneeuw lag. Maar dat maakte niet uit na deze heerlijke lunch, tevreden waren we toch wel.

10 gedachtes over "Les Florets in Gigondas"

Bert

Wat een mooi verslag! Bert
16 september , 2009 om 16:02 pm

Patrick

Wat een heerlijke tijd heb je daar gehad, leuk om te lezen.
16 september , 2009 om 20:50 pm

TA

Grappig een lady's program. Moet dat nog steeds niet omgezet worden naar een partner program? Verder een leuk verslag.
17 september , 2009 om 12:14 pm

Carla

Ja, natuurlijk is het een partnerprogramma. Ik geloof dat ik nogal achterloop qua terminologie, excuses!
17 september , 2009 om 16:43 pm

john golsteijn

Mooie reis met mooie diners. Wat kan het leven HEERLIJK zijn. Gr. John
23 september , 2009 om 20:34 pm

Yvon

Wat een heerlijke foto's (en gerechten). Mosselen in Ouzo... ben wel benieuwd hoe dat smaakt, mag van mij zelfs droppig smaken ;-) Dit stuk heb ik op de 1 of andere manier gemist, en Ivy ook waar ik nu naar aan het zoeken ben.
30 oktober , 2009 om 15:52 pm

Kate-online

wat ik zocht, bedankt
12 december , 2009 om 03:47 am

Agnes

Dik tevreden waren jullie..zo klinkt het! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik bijna ga twijfelen of we straks in juni nou wel naar Duitsland moeten gaan met vakantie!? Zulke mooie maaltijden als hier beschreven ga ik wel missen daar denk ik. Wat zijn die witte zuidelijke Rhonewijnen toch heerlijk hxc3xa8. Echte eetwijnen.
12 mei , 2010 om 13:22 pm

Carla

@Myriam en Agnes Inderdaad dames, heerlijk eten lukt altijd prima in Frankrijk, dat mis ik toch wel in Italixc3xab, eerlijk gezegd. Ook lekker, maar toch minder wat mij betreft. Maar ja, de huizen zijn in Italie weer een heel stuk comfortabeler, met name de bedden en dat vind ik inmiddels ook een heel belangrijk punt. En die witte Rhonewijnen zijn inderdaad erg lekker altijd Agnes, hoewel ik me ook verheug op de Friuliwijnen in de hoop dat ze eindelijk eens wat diepgang hebben (de witte bedoel ik dan). De vierde recensie wordt pas die, waar jij zo op wacht Myriam. Maar hij is absoluut het wachten waard ;-)
12 mei , 2010 om 13:31 pm

Jaartal

Genietend zit ik achter m'n computer .. mooi beschreven Carla! Leuk restaurant, leuke gerechten, leuke wijnen en met Bib zullen ze ook een leuke prijs hebben berekend. Goed adres concludeer ik!
13 mei , 2010 om 14:52 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl