DSC09382
DSC09382

MuseumBrasserie in Brussel

Op 23 mei 2010 in België.

Op deze 14e mei, de dag na Hemelvaart, dus alle mannen waren vrij van hun activiteiten, vertrokken echtgenoot en ik tijdig richting Brussel. De jongens 'hadden geen zin'. Wij wilden het Magritte Museum bezoeken, ergens prettig lunchen, boodschappen doen bij een Delhaize, want we hadden weer wat spul nodig wat ik in Nederland moeizaam kan krijgen en dan 's avonds thuis weer met de zonen eten.
De reis verliep voorspoedig, het parkeren ook en de een dag van tevoren bestelde en geprinte kaartjes voor het Museum werkten, dus in een vloek en een zucht stonden we binnen. Duister was het er, jammer is dat toch, en druk, ook heel jammer. Veel rennende kinderen ook, ergerlijk. Ik had de Brasserie van het Museum voor Schone Kunsten (dat zit zo ongeveer vast aan het Magritte Museum) ontdekt, met een leuke kaart en een mooi uitzicht op het Koningsplein, dus die moest het worden voor de lunch. Het reserveren, inclusief een mooie ronde tafel voor ons, verliep ook soepel de dag ervoor, dus keurig tegen 13.00 bestegen we de trappen. De ontvangst vond ik wel geestig. Er stond een pijltje richting een deur, maar als je die deur opendeed liep je in een dik groen pluche gordijn. Na dat gordijn moest ik oppassen dat ik de wijnkast niet omver liep, dus ik vroeg me af of dit wel de juiste ingang was. Maar dat was hij wel. We werden naar onze tafel begeleidt, de jassen werden niet aangenomen helaas en we namen plaats in de prettige zeteltjes. De ruimte is mooi hoog, met her en der wat kunst, uitbundige verlichting en min of meer opgedeeld in compartimenten waardoor een intieme sfeer ontstaat.

Een aperitiefje wilden we wel, voor echtgenoot een Prosecco en voor mij een Cava en de kaarten werden ons overhandigd. Op tafel stond al een kaartje met de lunchmenu's (19,75 voor twee gangen)van de afgelopen week, voor deze vrijdag dacht men aan een stukje halfgaar gemarineerde zalm met citrusvruchten en tabouleh en een filet van wilde koolvis met rivierkreeften, mousseline en gekonfijte pepers en hoewel ons het hoofdgerecht wel trok besloten we toch niet het lunchmenu te nemen.
De kaart kent verder een gedeelte met seizoensgerechten, deze week uiteraard asperges, met tartaar, een menu van Belgische bodem (36,00) en een menu Magritte (30,00). A la carte is ook mogelijk en daaruit kozen wij.

Brood en Beurre d'Isigny kwam op tafel, zo ook een fles water. Uit de mooie wijnkaart kozen we een Grüner Veltliner, Wachau, Oostenrijk en die was precies zoals ik hem ken: fris, stuivend, appelig, dus een redelijk ideale lunchwijn.

Echtgenoot had als voorgerecht de huisgemaakte garnaalkroketten met gefruite peterselie, Vlaamser kan al wel bijna niet (17.00) en hij was tevreden met zijn mooie dikke kroketjes. Ikzelf had gekozen voor de fricassée van Sint-Jakobsvruchten met ravioles uit Royan, schuimpje van schaaldieren (24,00). En ook ik was dik tevreden met mijn flink gevulde bord (maar liefst 4 coquilles), die omgeven waren door een soort bisque van schaaldieren en waarin ik ook nog de piepkleine ravioles aantrof. Erg lekker en erg leuk.

Ook bij de hoofdgerechten waren we niet eensgezind. Echtgenoot had het koninginnehapje, bladerdeeg met kip, kalfszwezerik, champignons (23,00) en kreeg als eerste een driehoekje bladerdeeg geserveerd. Ernaast een pannetje met de ragout waarin hij veel stukjes kip, zwezerik en paddestoelen aantrof en ook nog eens een grote frietzak in een standaard vol met uitstekende frieten. Dik tevreden was hij dus. Zout en peper stond op tafel, dus het geheel iets meer op smaak brengen kon hij zelf doen.
Ik had de rog gedetecteerd op de kaart en die wilde ik dus graag. Rogvleugel met kappertjes (23.00). Twee gigantische stukken rog trof ik aan, met een heerlijke saus van kappertjes en eronder nog een hoopje aardappelpuree, die ook al lekker was. Gesmuld heb ik!

Gezien de grootte van de porties lieten we het hierbij, we sloten af met een espresso en wandelden richting de auto om boodschappen te gaan doen in de Delhaize bij Kontich. Een genoeglijk dagje uit zo samen.

 

Inmiddels is de Brasserie niet meer, het heet nu Bo Zar.

16 gedachtes over "MuseumBrasserie in Brussel"

Carla

Johan/Lex: mailen jullie mij even ajb, door de overgang naar de iMac ben ik alle adressen kwijt en ik heb zo'n leuke foto van jullie!
16 oktober , 2009 om 14:19 pm

Jaartal Weblog

Wow ... looking very good!
16 oktober , 2009 om 23:47 pm

Yvon

Behoorlijk tevreden... ik twijfel. Alle keren onder Erik (c?) van Loo was fantastisch en 1x met A en hij wil er beslist niet meer heen. Ook na een (eerdere) verbouwing. Ik vind het een prettig restaurant, niet hemelbestormend qua gerechten maar ged.
25 oktober , 2009 om 17:31 pm

Carla

Het zaaltje bij Parkheuvel was ook al bezet, je kent mijn voorkeur :-)
26 oktober , 2009 om 09:33 am

Zoals ik dit lees wil ik het wel proeven. Vooral de schol. Gr. John
30 oktober , 2009 om 20:36 pm

Andrea

Ooit, heel, heel lang geleden ben ik een keer bij de zwetheul geweest. (in de tijd van de Nouvelle cuisine). Na lezing van jou recensie misschien toch eens op herhaling. Liefs Andrea
1 november , 2009 om 14:56 pm

adwijgerde

hoi Carla, de foto van je voorgerecht staat niet op smulweb zie ik nu, maar de Bouchxc3xa9e xc3 la Reine staat er wel. groetjes Ad
23 mei , 2010 om 12:42 pm

Carla

Bedankt Ad, ik heb de foto inmiddels toegevoegd, als je het doet, moet je het tenslotte goed doen ;-)
23 mei , 2010 om 12:47 pm

Majani

nou krijg ik ongelofelijk veel zin in een belgische garnaalkroket
23 mei , 2010 om 12:57 pm

MikkieMuis

nou krijg ik ongelofelijk veel zin in een belgische garnaalkroket (en dit keer vanop mijn eigen account)
23 mei , 2010 om 12:57 pm

Jaartal

Heerlijk die garnaalkroketten (maar qua prijs betaal je bijna altijd de hoofdprijs, ieder jaar wordt dat erger lijkt het wel), leuk die frietzak. Zo bewijs je weer dat je een echte brasserie bent, lijkt het wel!
23 mei , 2010 om 13:44 pm

Carla

haha, zo denk ik er dus ook over Jaartal, maar niet heel lang geleden was er nog een Vlaamse dame die pertinent beweerde dat frietzakken op standaards typisch Nederlands was. Ik moest dus wel grinniken toen ik deze zak zag.
23 mei , 2010 om 14:11 pm

Agnes

Haha, iedereen heeft het over de garnaalkroketten...en ook mij loopt het water me in de mond bij de foto. Mooie recensie weer.
23 mei , 2010 om 22:00 pm

Bert

Ik ga voor de rogvleugel, een heerlijk gerecht. Het is allemaal weer mooi beschreven.
23 mei , 2010 om 23:14 pm

La flamande

Ik heb die frietzak ook nog nooit op restaurant gezien, in Belgixc3xab dan. Sluit me aan bij Myriam. De porties zijn wel hxc3xa9xc3xa9l groot. Na zo'n kroketten zou ik niks meer kunnen eten en als ik jouw rog zie.... Maar dagt weet jij wel dat ik dat niet zou opkrijgen. Ziet er allemaal wel lekker uit.
24 mei , 2010 om 10:14 am

sasha

Ziet er fantasties uit
20 oktober , 2010 om 17:42 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl