DSC09382
DSC09382

Amarone in Rotterdam

Op 13 juni 2010 in één ster, Rotterdam.

Amarone. Eindelijk eens. Tot mijn verbazing was er een tafeltje vrij tijdens de Dining with the Stars week bij Amarone voor de lunch en mijn zo langzamerhand vaste tafelgenoot had er ook wel zin in. Ik pikte hem op en we reden richting Meent, waar het verbazingwekkend makkelijk parkeren was.
De ontvangst in het pijpenla-achtige restaurant was zeer vriendelijk en we kregen een vierkant tafeltje tegen de lange wand. Tafelgenoot ging op de bank en kon zo de open keuken in kijken, ik ging op de stoel en kon via de spiegels aan de muur ook flink meegenieten van alles. Het restaurant was tot mijn verbazing nog lang niet gevuld en raakte dat ook niet gedurende deze lunch.
We begonnen met een glas witte wijn, die in orde was. Erbij wat knabbels. Tomaatjes met crème fraîche en wat sesam aan een stokje, tuiles met zeezout, crostini met lomoham en krokante broodstengels met het een of het ander. Lekkere knabbels, waarbij vooral de kerstomaatjes opvielen.

Het menu voor deze middag werd ons uitgelegd en dat leek ons erg lekker. De wijnkaart bekeek ik, die is hier mooi en zeer vriendelijk geprijsd. Uiteraard een hele pagina is gewijd aan de meest prachtige Amarones, maar wij hielden het voor deze lunch op een witte wijn, een Albariño, La Cana, Rias Baixas. IJswater werd ingeschonken, brood, boter etc. werd neergezet en er verscheen een amuse.

Het voorgerecht was deze middag tartaar van zeebaars met Parmezaan schuim en een truffelvinaigrette. Precies dat troffen we ook aan. Een keurig rondje met heerlijke rauwe tartaar van de zeebaars met erop het Parmezaan schuim, wat zo luchtig was dat het direct verdween als je het in je mond deed. Erop nog wat heerlijke sladingetjes en aan tafel werd de truffelvinaigrette toegevoegd. Die overigens niet heel veel toevoegde wat mij betreft, maar wel aardig stond. Ook nog een koekje van parmezaan was erbij, wat een lekkere toets gaf.

Het tussengerecht was gebakken coquilles St. Jacques, nage van Hollandse asperges en chorizo. Twee mooie, uitstekend gebakken coquilles troffen we aan in een hoog op smaak zijnde nage van asperges met een lichte vanilletoets. De chorizo was duidelijk proefbaar. Erbij nog wat stukjes geglaceerde krab, zeekraal en wat korenaarasperges. Wederom een goed gerecht.

Het hoofdgerecht, gebraden kalfsstaartstuk, drie bereidingen van ui, cantharellen, tuinbonen en zijn eigen braadjus, was al even lekker. Behoorlijk veel plakken heerlijk kalfsstaartstuk, gelegen op tuinboontjes en aardappeltjes met eronder de braadjus vonden we, erop de fijne cantharellen en ernaast gekarameliseerde ui, een gefrituurd uiringetje en compote van ui. Her en der nog wat groene groentjes en het plaatje was compleet.

Het dessert tenslotte bestond uit kersen met een champagnesabayon gegratineerd en vanilleroomijs. Precies dat troffen we ook aan. Lekkere kersen in een behoorlijk zware maar erg lekkere gegratineerde sabayon, waarop nog wat amandelschaafsel lag en een krokantje van chocolade en pistachenoten. Erin proefde ik duidelijk kaneel. Alweer een goed gerecht.

We sloten deze alleraardigste lunch af met goede espresso en heerlijke friandises en voor tafelgenoot nog een Cointreau. De rekening heb ik deze keer niet gezien en dat was prettig.
Een heel fijn restaurant met uitstekende bediening. Om naar terug te keren.

12 gedachtes over "Amarone in Rotterdam"

Jaartal Weblog

Applaus! Goed adresje dus .. leuk om te lezen weer .. krijg alweer zin in vanavond
22 november , 2009 om 15:33 pm

Christel

Dat klinkt goed, ziet er mooi en voor mij nog dicht bij huis ook. Goed om te lezen!
22 november , 2009 om 21:27 pm

Patrick

Klinkt als een adres om te onthouden. Ziet er heel goed uit. ;)
23 november , 2009 om 19:35 pm

Carla voor mij ook Moerbei in plaats van Parkheuvel. Heerlijk, mooie gerechten. En weer helemaal mooi beschreven. Gr. john
10 december , 2009 om 20:15 pm

adwijgerde

tja, Carla ik word stilaan ook wat verwend, haha. Helemaal over de streep trek je me hier niet mee, slechts 1 amuse? Maar lekker zal het zeker zijn geweest, groetjes Ad
13 juni , 2010 om 17:53 pm

Robin

"Een heel fijn restaurant met uitstekende bediening. Om naar terug te keren." Hehe, eindelijk! Je bent er ook achter. :-)
13 juni , 2010 om 23:21 pm

hannie

Lekker allemaal. Jammer dat de foto's deze keer niet zo goed gelukt zijn. Je moet nog maar ens terug ;)
14 juni , 2010 om 21:18 pm

Carla

Ja, er was iets met de instelling van mijn toestel en ik kreeg het zo snel niet voor elkaar om dat te veranderen, erg jammer. Maar inderdaad een reden om snel terug te keren ;-).
15 juni , 2010 om 07:21 am

Agnes

Zo zeg, ik had heel wat bij te lezen na mijn vakantie. Mooie recensies allemaal weer. Ben ook nog nooit bij Amarone geweest. Wilde graag toen ze net startte, maar toen was er nooit geen plaats...en nu hoef ik niet meer zo nodig. Maar misschien toch maar eens proberen.
18 juni , 2010 om 16:58 pm

john golsteijn

Mooie lunch Carla. Maar weet niet of ik hier naar toe wil. Maar er blijft genoeg over. Wederom goed en duidelijk verhaal. Gr. John We waren gisteren nogmaals in Cordial, kan alleen maar zeggen, subliem. Schrijf er deze keer niet over. Is wel eens nodig!!!
21 juni , 2010 om 18:54 pm

Carla

@ John Wat is wel eens nodig? Ergens niet over schrijven bedoel je?
22 juni , 2010 om 13:26 pm

Raymond

Ik heb nu tweemaal bij Amarone gegeten. Constante kwaliteit en goed. Maar of het me nu echt verrast? Nee... dan ga ik toch eerder ergens anders naartoe.
6 juli , 2010 om 09:02 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl