DSC09382
DSC09382

Mangerie 't Cruydt in Hoogstraten

Op 9 juli 2010 in België.

Voorafgaand aan de onvergetelijke ervaring bij Table d'Amis moesten we natuurlijk ook lunchen. Zoals meestal bij dit soort weekenden spreken we ergens af waar we elkaar treffen en rijden dan in n auto verder. Dat was deze keer het er niet op vooruitgegane qua ligging motel Princeville van de Van der Valk keten. Maar goed, we vonden het allebei en reden met gezwinde spoed, terwijl het 31 graden was richting Hoogstraten. We zouden gaan lunchen bij Mangerie 't Cruydt, een tip die ik had gelezen op Smulweb. Hoogstraten vind ik dan weer extra leuk omdat alle jaren dat we toen de kinderen klein waren we op de terugweg uit Frankrijk altijd ons avondeten daar gebruikten. Bij De Tram, bij Het Begijnhof, bij dat leuke ding op de hoek met het grote bord van dat lekkere Corsendonkbier etc. etc. Hoogstraten was echt 'van ons'.

Mangerie 't Cruydt is nieuw, het is een samengaan van een bestaand Greenhouse, waar je allerhande spullen voor huis en tuin kunt kopen en een nieuw restaurant. Veel bekende namen kom je er tegen, ik kende in ieder geval de kok, Berry Smekens, van gezicht - hij kwam regelmatig even de keuken uit, want het was aan het begin van de lunch nog steeds bloedheet, maar gaandeweg de maaltijd begon het wat te druppelen. Wij zijn lekker buiten blijven zitten, echt afkoelen deed het niet, aan het eind van de maaltijd was het nog steeds 25 graden. Op een bepaald moment riep Tanja 'ha, ik ken uw gezicht'. Ik stomverbaasd natuurlijk en wat bleek, het was kok Jan (Gerrit Bruntink), welbekend in Brabant en ook van het programma 'Wie is de chef', waarbij hij met zijn fijne bourgondische stijl tegenover onder andere de Rawfood dame Petra stond. Nu is die uitzending tot in den treure toe herhaald, maar hier toch nog een filmpje voor de liefhebber. Een leuk, hartelijk gesprek ontspon zich, altijd gezellig. Hij kookt hier overigens niet, hij heeft zijn naam verbonden aan het geheel.
Je kunt hier lunchen en dineren, maar ook borrelen of een kopje koffie of thee drinken. Een beetje rondwandelen door het Greenhouse of het restaurant kan tot leuke aankopen leiden, alles is in principe te koop.

Tot zover de inleiding.
De maaltijd. Het menu Marché (39.50), daar kwamen we voor. De website is helaas nog niet bijgewerkt, maar de prijs is hetzelfde. Voor overige prijzen en het andere menu verwijs ik naar de website.

We begonnen met een glaasje witte wijn, Klug, chardonnay-sauvignon (echt goede informatie vind ik er niet over, het is in ieder geval een Pays d'Oc en daar is zeker voor de lunch niets mis mee) en die was in orde. Hildon water werd ingeschonken (water wat me nog altijd een grijns ontlokt vanwege de hand van Stan bij Calla's), wit en bruin brood met boter en olie kwam en we kregen een amuse.

Een oester uit Normandië en op een lepel rivierkreeftstaartjes met een sausje. Lekker.

Het voorgerecht bestond deze middag uit een taartje van Koningskrab uit de Barend zee met coquille en een limoenvinaigrette. (grappig dat ze zich niet aan die onwijze ssz-spelling wagen en het heel simpel houden).
Tanja voor de foto's, want natuurlijk had ik ook bij deze maaltijd mijn toestel niet bij me.

11 gedachtes over "Mangerie 't Cruydt in Hoogstraten"

Tanja

Ja, wat een fijne beschrijving zeg! Ik vond het eten echt geweldig. Een echt goede keuken, fijne sfeer en dan ook nog eens met een geweldige tafelgenoot. Voor herhaling vatbaar. Ik ga meteen even een linkje leggen.
11 februari , 2010 om 17:40 pm

Agnes

Wat een schitterend menu zeg. Bijzonder en nt even anders. Heel mooi beschreven allemaal. Ik trek dat nooit, een meer dan 6 gangen menu met wijn-arrangement, dan ben ik een dweil op het laatst.
11 februari , 2010 om 20:36 pm

Yvon

Die piramidekom is leuk zeg! Maar meer nog alle gerechten, die er behalve fraai uitzien ook errug goed klinken. Raar die naam, keek het net even na maar in Proeven met Pascal is het Jalhaij en in zijn laatste boek is het ineens Pascal Jalhay proeft (lekker originele titels trouwens). Maargoed, Chris Naylor kookt op topniveau dus. Maar 1x gerechten van Jalhay geproefd en met je eens: vrijwel alles was lauw.
11 februari , 2010 om 20:57 pm

Bert

Wat een mooie, lekkere gerechtjes allemaal. Die casserole van seizoensgroente zit er heerlijk uit.
12 februari , 2010 om 16:54 pm

Jaartal Weblog

Dit is ondertussen de derde keer dat ik je recensie heb doorgelezen, helemaal van het begin tot het einde. (nu pas een reactie, sorry!) Wat een geweldige recensie, van een geweldig diner. Prachtig beschreven, super foto's. Wat een heerlijkheid, kritisch, eerlijk en deskundig. Applaus! Krijg helemaal zin om te gaan eten daar!
18 februari , 2010 om 21:30 pm

ulrik

Dat ziet er goed en zeer smakelijk uit. Gelukkig dat de prijs van deze avond niet vermeld wordt, zal een vermogen gekost hebben.
6 maart , 2010 om 20:11 pm

Carla

Zo heb ik het helemaal niet bekeken 'bij Nederlanders eten', ik zag het als een nieuw adres in Hoogstraten en de andere restaurants daar ken ik dus al. Mangerie als naam heeft ook niet direct mijn voorkeur.
9 juli , 2010 om 14:15 pm

Frank B

Zo! Ik merk wel dat alleen de betere restaurants hier besproken worden. Krijg er honger van ... Als je ooit weer eens in Den Haag bent, moet je beslist eens bij mijn favoriete restaurant: Zouitdezee gaan eten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
14 juli , 2010 om 19:34 pm

Frank B

Ik wil niet pochen, maar in Cancale (net nog in Bretagne) kreeg ik 12 middelgrote oesters (#3) als voorafje. Ze waren zalig. Vanaf het terras van het restaurant kon je de oesterbanken zien liggen. Niet voor niets liet Louis XIV juist deze oesters naar Versailles brengen.
16 juli , 2010 om 00:32 am

john golsteijn

Prima lunch en denk bij een gezellige chef.Gr. John
2 augustus , 2010 om 13:42 pm

Raymond

Dit klinkt uitstekend... leuk om te onthouden!
1 september , 2010 om 17:59 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl