DSC09382
DSC09382

Savarin in Gent

Op 14 november 2010 in België.

Nadat we het vriendelijke hotel Focus hadden verlaten na een klein ontbijt wat beter was dan de vorige keer reden we richting de kust. Ons doel was het Paul Delvauxmuseum. Dat staat eigenlijk al jaren op het lijstje, maar vanuit onze woonst is het best een lange rit.
Vreemd genoeg, althans ik had het niet verwacht gezien de website, ligt het museum in een soort bungalowwijkje. Parkeren kan tegenover het gebouw, wat volgens ons vroeger een restaurant was.
De collectie is absoluut het bekijken waard, dus als iemand in de buurt is: zeker gaan!
De Panne ligt hier om de hoek, dus dat wilde ik even zien. Ik was vergeten hoe troosteloos kustplaatsen kunnen zijn als de zon niet schijnt en De Panne was hierop geen uitzondering. Ik hou eigenlijk helemaal niet van kustplaatsen, toeristisch, druk en ik heb er verder niets te zoeken, dus we reden er snel weer uit.
Opeens was het rondom half 2 en we kregen wel weer wat trek. Gent in dus. We kwamen uit op de Vrijdagmarkt, daar zit een grote parking onder en ik kende dit stukje Gent nog niet. We kozen gewoon op goed geluk n van de vele eetgelegenheden en het werd Savarin.
En dat viel ons helemaal niet tegen.
Een leuke, typisch Belgische kaart, precies wat we wilden deze middag.

Een flesje wijn natuurlijk, een Touraine, gewoon, simpel, licht en lekker.
Voor echtgenoot het konijn op grootmoeders wijze waarbij een bakje heerlijke aardappelkroketjes kwam. Zijn konijn was uitstekend, een flinke portie ook trouwens, erbij homemade appelmoes, die nog warm was (of weer warm gemaakt, maakt niet uit), mayonaise voor de kroketjes en wat sla. Gewoon goed.

Voor mij de Gentse waterzooi met vis en die was heerlijk. Boordevol heerlijke vissoorten, groentjes, wat aardappeltjes en alles perfect van gaarte. Erbij broodjes met boter, maar die at echtgenoot op bij zijn saus. Ik at wat van zijn kroketjes, niet veel, want ook mijn bord lag een flinke portie.

Koffie ter afsluiting en daarna reden we met gezwinde spoed naar huis, waar de zonen enkele uren later ook weer aankwamen.
Zeker een aanrader dit Savarin. Niet bijzonder, maar gewoon goed. Voor een fijne prijs ook nog eens, terwijl je toch op een toeristisch plekje zit. Fijne terrassen ook voor als het mooi weer is!

9 gedachtes over "Savarin in Gent"

Jaartal

Och jeetje .. wat een afknapper. Je betaalt de absolute hoofdprijs en krijgt een mager menuutje ... Ben ook wel wat aan prijzen gewend, maar voor dit geld moet het meer dan top zijn. Dat was het niet!
13 mei , 2010 om 14:59 pm

Bert

Dus lang naar uitgekeken en dan zo'n matige ervaring, jammer. Wat een schandalige prijzen voor de drankjes.
13 mei , 2010 om 15:24 pm

Jee zeg, die drankjes, wat duur. Verder ook teleurstellend zo te lezen. Jammer, op de fotos zien de gerechtjes er wel leuk uit.
13 mei , 2010 om 16:08 pm

Agnes

Vorige bericht was van mij, moest me weer opnieuw aanmelden op je site, vandaar. leuke foto van de gehele familie overigens!
13 mei , 2010 om 16:12 pm

La flamande

Echt heel jammer, zeker dat je je er zo op verheugd had. Die prijzen van die drank dat is echt niet meer normaal. Wel mooi foto's C. Gisle
13 mei , 2010 om 16:23 pm

john golsteijn

Inderdaad magertjes Carla. En zeker als je er naar uit hebt gekeken. Maar een ervaring rijker en je kunt afvinken! Hoop volgende keer beter. leuke foto van de familie. Gr. John.
14 mei , 2010 om 20:42 pm

adwijgerde

tja weer eens zo'n restaurant waar niemand meer naar uitkijkt. Toch fijn dat wij zo wordt gewaarschuwd maar wel vervelend om het zo op te moeten schrijven Carla. Van die prijzen krijg je echt pijn in je portemonnee en zeker als het gebodene zo onder de maat is. groetjes Ad
23 mei , 2010 om 13:01 pm

MikkieMuis

Als je volgende keer nog eens op de Vrijdagmarkt belandt, stap dan binnen bij 'Keizershof' :-)
14 november , 2010 om 14:06 pm

Carla

Dat is goed, dank je!
14 november , 2010 om 14:09 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl