DSC09382
DSC09382

Asian Glories in Rotterdam

Op 31 januari 2011 in oosters, Rotterdam.

Asian Glories.
Heel lang geleden alweer dat we er waren. En dat kwam eigenlijk door twee dingen. Ten eerste omdat ik het er de eerste keer helemaal niet zo opzienbarend lekker vond als de rest van de wereld en omdat we beneden in de kelder zaten, waar ik niet tegen kan en ten tweede omdat ik helemaal niet wist dat ze op zaterdag open zijn voor de lunch.
Puur toeval ook dat we er langs liepen op deze koude zaterdag, want we hadden onze (lees)brillen afgegeven bij de opticien aan de Meent voor allerlei herstel- en aanpassingswerkzaamheden en wandelden via V&D naar de modeltreinenwinkel. En dan kom je langs Asian Glories.
Een heel vriendelijke ontvangst door de zeer gastvrije en geestige gastvrouw (door heel Rotterdam Jenny genoemd) en we begonnen met een biertje. Gelukkig konden we deze ronde gewoon op straatniveau zitten, wat voor mij een veel prettiger beleving is.
De inrichting is netjes, niet al te Chinezerig en de stoelen zitten er goed.
We bekeken de kaart, die leuk is. We kozen deze keer voor het Dim Sum menu, wat in een vijftal ronden werd opgediend. Gestoomde en gefrituurde dim sum, gevulde rijstvellen herinner ik me, nog wat heerlijkheden en op het laatst nog een kom heerlijke mihoen. 

We sloten af met een espresso die ook al goed was en wandelden tevreden naar ons doel.
Om vaak terug te keren, want het is er toch wel net iets bijzonderder dan elders. Ook ietsjes duurder, hoewel ik dit Dim Sum menu dan weer bijzonder goedkoop vind.
Een aanrader dus.

 

 

27 gedachtes over "Asian Glories in Rotterdam"

adwijgerde

keurige foto's Carla en een goed verhaal. 6x in 1 week is misschien toch iets overdone? Het ziet er allemaal erg lekker uit en de wijnen ook mooi. Groetjes Ad
15 juni , 2010 om 16:51 pm

Carla

Uiteindelijk was het geen 6x, de zondag hebben we geskipt, het werd teveel van het goede. Overigens beinvloedt dat mijn oordeel niet.
15 juni , 2010 om 19:35 pm

Carla

Nog even ter aanvulling: als ik Apicius vergelijk met Avant Garde mag ik toch aannemen dat het verschil overduidelijk is?
15 juni , 2010 om 19:40 pm

adwijgerde

Hoi Carla, dat verschil proefde ik sterker bij Amarone, vandaar mijn reactie aldaar. Als ik hier de foto's zie blinken dan lijkt het erop dat het verwachtingspatroon iets te hoog was, en je reactie "zeker niet slecht" maakt het weer goed. Als andere recensie lees dan ga je niet speciaal naar Apicius om je echt te laten verrassen. groetjes Ad
15 juni , 2010 om 20:18 pm

Carla

Als je alleen afgaat op het aantal amuses zou dat wellicht kunnen. Neem me niet kwalijk en ik bedoel dit ook niet zo naar als het wellicht overkomt, maar ik kijk iets breder dan alleen amuses. Er is een immens verschil in Nederland (en elders ook overigens) tussen 1 en 2 sterrenrestaurants en dat meet je niet af aan de amuses. Dat meet je af aan de creativiteit en aan de constantheid van de gerechten. En aan de vernieuwing. Anders krijg je van die instituten zoals ze die in Frankrijk kennen (Bocuse, Guerard, Illhausern, George Blanc etc.).
15 juni , 2010 om 21:22 pm

Menno Anbeek

Grappig, tot de laatste alinea klinkt het allemaal nogal positief qua wijn en spijs (Fair Maiden liep ik toevallig vandaag tegenaan - goed glas), maar het relaas eindigt een beetje in mineur. Opvallend hier, want meestal kun je het in je recensies van tevoren wel zien aankomen (zeg ik als trouwe lezer). Toch het menu van de Restaurantweek misschien - good, but not great. Evenwel klinkt het menu me goed in de oren, misschien is je constatering over blas worden (hoe begrijpelijk ook) niet geheel bezijden de waarheid - al zul je daar niet vrolijk van worden.
16 juni , 2010 om 03:02 am

ad

goede morgen Carla, ik ga niet af op alleen de amuses maar op alle informatie die je vermeld, dus verhaal en foto's en hierop baseer ik mijn "oordeel". Het is zeker niet de bedoeling om je hier mee te krenken en nederige excuses als dit toch gebeurd is. groetjes Ad
16 juni , 2010 om 08:30 am

Carla

Nee hoor Ad, no problem verder. Dank voor je reacties.
16 juni , 2010 om 08:43 am

MikkieMuis

ondanks de reacties begrijp ik enigszins wat je bedoeld carla. het ziet er allemaal heel lekker uit maar het is vrij doorsnee. een **resto zou misschien beter kunnen. van deze layout had ik trouwens compleet geen last. en ik vind het veel aangenamer om niet telkens op de foto's te moeten klikken om ze groot genoeg te zien. houden zo dus :-D
17 juni , 2010 om 11:54 am

Carla

Gelukkig Maja (of is het Maya?) en dat dan twee keer ;-).
17 juni , 2010 om 12:07 pm

MikkieMuis

het is Maya :-)
17 juni , 2010 om 18:06 pm

john golsteijn

Ja Carla als je vergelijkt dan is het moeilijk!!! Twee sterren, dan mag je wat verwachten. Maar ontdek zelf dat de klassieke bereiding meestal niet te overtreffen is, mits goed uitgevoerd. Maar verder mooie recensie met pracht foto's. Gr. John
21 juni , 2010 om 18:49 pm

Thomas

Beste Carla, het getuigd niet van veel wijnkennis dat je de wijnkaart te klein en duur vind. Ik durf te zeggen dat Apicius van alle 2 sterren restaurants in NL de meest goedkope wijnkaart heeft (Inter Scaldes en Zwetheul het duurst). Op de website van Apicius staat de gehele wijnkaart dus check het maar en vergelijk het maar met andere restaurants of wijnhandels. Ook het eten is geprijsd op het niveau van 1*. Bizar dat je dit dan al duur vind. Verder snap ik je commentaar wel over het eten. Apicius is een restaurant waar je meerdere keren geweest moet zijn om het op waarde te kunnen schatten. Het eten is subtiel en intelligent, maar ontzettend verfijnd. Ik denk ook dat Apicius een van de minst toegankelijke top keukens heeft van NL. gr Thomas
22 juni , 2010 om 15:46 pm

Carla

Het is ook lekker daar, bijzonder zacht van smaak allemaal. Wil je het pittiger maken dan neem je de sambal, maar dan mis je de subtiele smaakjes. Ik zou het toch eens proberen als ik jou was, je weet echt niet wat je mist.
31 januari , 2011 om 18:38 pm

Agnes

Leuk! Wij waren er onlangs voor het eerst, en mij viel het op dat het er zo ontzettend prettig en gastvrij was. Leuke vrolijke dames allemaal. Flink gevulde leuke lunch zeg, en dat voor weinig geld. Net als jij vind ik het altijd erg als je in naargeestige kelders zonder ramen moet eten. Beetje benauwend is dat.
31 januari , 2011 om 18:45 pm

Carla

Afschuwelijk vind ik het, ik had vroeger een extreem lage bloeddruk en werd dan regelmatig 'onwel', zoals dat heet. Dan moest ik echt de kou in buiten en op de grond liggen om weer te normaliseren, vreselijk gewoon. Dus ik eet nooit meer in kelders ;-).
31 januari , 2011 om 18:49 pm

Agnes

Ach jasses, dat is echt vervelend. Zo weerhoudt het mij ook altijd om in xc3xa9xc3xa9n van de restaurants in het Westelijk Handelsterrein te gaan eten. Net iets te kelderachtig, en als je dan een beetje buitenlucht wilt dan moet je eerst een heel stuk lopen.
31 januari , 2011 om 19:04 pm

Carla

Ja, dat Westelijk Handelsterrein is ook mijn plek niet. Inderdaad te kelderachtig, maar ook te tochtig en het is me er veel te hip. Ik ben weleens bij Rosso geweest en nog bij een andere, boven ergens, bij een huwelijk, maar zelf zal ik er niet meer heengaan. Dan ga ik liever naar Zeezout of zo ;-)
31 januari , 2011 om 19:14 pm

Jaartal Online

Ik zou Keukenprins niet warm kunnen krijgen voor dim sum vrees ik .... maar het zou anders nog wel ns iets zijn om te proberen!
31 januari , 2011 om 21:20 pm

Carla

Nou, ik zou er wel een wedje op willen maken dat hij meegaat hoor. Het is echt een aanrader.
31 januari , 2011 om 22:46 pm

ad wijgerde

Een mooie opwarmer voor Ivy. Zelf vind ik de Dim Sum hapjes wel lekker hoewel ik ze zelden eet, de lekkerste heb ik gegeten in Maleisixc3xab bij een Kantonees restaurant dat in het hotel gevestigd was en die waren echt super lekker en leken niet zoveel op de hapjes in Nederland. groetjes Ad
1 februari , 2011 om 17:23 pm

Yvon

De dimsums zien er (ondanks met mobiel genomen) heerlijk uit, de zaak idd niet erg Chinezerig. Ben ik benieuwd of je Golden Leaf aan de Denneweg tzt nog gaat proberen.
3 februari , 2011 om 22:36 pm

Carla

Ik ben eigenlijk bang van niet Yvon, of het moet een keer zo uitkomen. Als we al naar Den Haag rijden, met reservatie dan, wordt het HanTing. Op de bonnefooi denk ik dat Golden Leaf niet bereikbaar is. Dan gaan we dus naar de Wagenstraat. Maar ik zeg nooit nooit hoor.
3 februari , 2011 om 22:43 pm

Yvon

Die keuze is niet moeilijk: Han Ting natuurlijk :-) Maar voor weinig een reeks dimsums - liefst 's middags is GF goed. Hoewel het niet bij te eten is wat er opent aan nieuwe (onbeperkt eten) aziatische 'tapas' (?) restaurants (laatste waar ik over las is Tenchi).
4 februari , 2011 om 14:38 pm

allegonda

Wazige foto's en wat overdreven geschreven
19 maart , 2011 om 08:53 am

J.van amerongen

Hallo, citaat ( gerecht 2 ) ; Op een bedje van de avocadomousse troffen we wat groene asperges aan met ernaast wat basilicumolie. Ik zie helemaal geen asperges liggen , wel peulen . Dit tesamen met het ondermaats commentaar over de ( uitstekende en zeer uitgebreide ) wijnkaart doet voor mij deze recensie echt naar de prullenbak verdwijnen . try again zou ik zeggen .
13 mei , 2011 om 20:26 pm

Rik

Hahaha, J van Amerongen.. u heeft een bril nodig.. of leest u niet goed.. groene asperges .. look again zou ik zeggen
17 mei , 2011 om 08:38 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl