DSC09382
DSC09382

Shabu Shabu in Rotterdam

Op 9 maart 2011 in Rotterdam.

De Japanse All you can eat restaurants vliegen de grond uit. Ooit begonnen in Rotterdam met Sumo (inmiddels alleen in Rotterdam al 3 vestigingen) en daarna uitgewaaierd naar de rest van het land.
Shabu Shabu vonden wij altijd net iets beter dan Sumo en omdat schoonzus nog nooit Japans had gegeten gingen we met zijn zessen naar de tweede shift op zaterdag bij  Shabu Shabu. Afgeladen vol was het er. Ja, wat wil je ook in Nederland als je net zoveel mag eten als je wilt voor 23.80 per persoon.....
Het concept is hetzelfde als in alle andere all-you-can-eat-dingen: per ronde een aantal items per persoon, eerst dat opeten en dan de volgende ronde bestellen. Dat wat je niet opeet, daar moet je voor betalen. Wat ik prima vind, op die manier bestellen de meeste mensen tenminste normale hoeveelheden.
Wij kregen een tafel voor 6 op een hoek, wat nog enige ruimte biedt, maar ook hier was de akoestiek bepaald slecht, ernstig vermoeiend voor een avondje uit. Maar je bent ook geen avondje uit bij dit soort restaurants, je wordt geacht te eten en te verdwijnen...

Na overleg besloten we de eerste ronde te bestellen.
Eerst een ronde sushi. 
Suzuki, ebi, saba, tako, kani, unagi, hokkigai, smoked salmon, hamachi, salmon cheese maki, sake maki, kappa maki, tekka maki, futo maki, california maki, spicy tuna maki en een tweetal salades, de tako sarada en de cucumber tsukemono.

Het zag er prachtig uit en ik was blij dat we vier grote mannen bij ons hadden, die wel trek hadden. Ikzelf heb me vooral bezig gehouden met de komkommer, de californian sushi, de futo maki (die grote met 4 of 5 vullingen) en de spicy tonijn. Erg lekker.  Ook de Salmon cheese maki vond ik erg lekker, die kende ik nog niet.
Eigenlijk was alles erg lekker, want in een mum van tijd waren alle borden leeg. In het schaaltje bij je bord goten we uiteraard de sojasaus, waarbij sommigen flink wat wasabi er door roerden en helaas was er hier geen ingelegde gember, dat was wel jammer.


De tweede ronde werd voor een deel weer sushi, eigenlijk dezelfde die we ook de eerste ronde hadden, met uitzondering dan van de tobiko en de sake maki avocado en zo'n handroll, de ebi temaki. Ik ben daar niet zo kapot van, ik vind het altijd erg veel nori.  Verder bestelden we wat ebi tempura, ahirue, tori no kara-age, ebi chili en kaki furai.

Vooral de chiligarnalen vond ik bijzonder lekker, zo ook de gefrituurde oesters.
Ook deze ronde was weer zo verdwenen.


De derde ronde waren voornamelijk warme hapjes, zo kozen we de potato cheese balls, de botaniku furai, harumaki, tori teriyaki, teba yaki, yaki mushrooms, chikuwa kushi, yaki tori, gyu yaki, ahirue nog een keer, de gyu niku, de tori no kara-age en weer de ebi chili.
Ook nog een noedelgerechtje, de yaki meshi en nog een purple leaf fyoza.
Wederom was alles erg lekker, met name de stukjes bief van de plaat, de rib-eye en de krokante varkenshaas.

Na afloop van deze derde ronde waren de buiken meer dan gevuld, we kregen nog een ijsje, waarbij je kon kiezen uit vanille, mango, zwarte thee of groene thee. Ik koos groene thee en vond het lekker, alle anderen genoten ook van hun gewoon lekkere bolletje ijs.

We sloten af met koffie en liepen de koelte en de stilte van de avond in.
Een avondje uit kun je het niet noemen, maar het eten is er wel goed. En de prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk uitzonderlijk. De volgende keer gaan we wel naar een rustiger restaurant, want het is natuurlijk veel leuker om ook nog wat te kunnen babbelen..

 

 

 

14 gedachtes over "Shabu Shabu in Rotterdam"

Carla

Zo heb ik het helemaal niet bekeken 'bij Nederlanders eten', ik zag het als een nieuw adres in Hoogstraten en de andere restaurants daar ken ik dus al. Mangerie als naam heeft ook niet direct mijn voorkeur.
9 juli , 2010 om 14:15 pm

Frank B

Zo! Ik merk wel dat alleen de betere restaurants hier besproken worden. Krijg er honger van ... Als je ooit weer eens in Den Haag bent, moet je beslist eens bij mijn favoriete restaurant: Zouitdezee gaan eten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
14 juli , 2010 om 19:34 pm

Frank B

Ik wil niet pochen, maar in Cancale (net nog in Bretagne) kreeg ik 12 middelgrote oesters (#3) als voorafje. Ze waren zalig. Vanaf het terras van het restaurant kon je de oesterbanken zien liggen. Niet voor niets liet Louis XIV juist deze oesters naar Versailles brengen.
16 juli , 2010 om 00:32 am

john golsteijn

Prima lunch en denk bij een gezellige chef.Gr. John
2 augustus , 2010 om 13:42 pm

Raymond

Dit klinkt uitstekend... leuk om te onthouden!
1 september , 2010 om 17:59 pm

Ron

Inderdaad zeer genoeglijk en prima gegeten. Het gigantische gekwek van alle andere gasten daargelaten heerlijk gegeten! Een ervaring rijker!
9 maart , 2011 om 14:27 pm

Christel

Ondanks dat het er lekker uitziet ben ik geen fan van het concept "all you can eat" en mijn ervaring ermee zal waarschijnlijk een eenmalige blijven.
9 maart , 2011 om 17:53 pm

Agnes

Precies wat je schrijft. Prima om snel en toch lekker te eten. Niks meer niks minder.
10 maart , 2011 om 14:40 pm

john golsteijn

Inderdaad veel, met een massa mensen.Weet niet of ik er voor zou kiezen? Maar volgens jou is de kwaliteit goed, dus het was een geslaagde avond. Dank voor je verhaal
10 maart , 2011 om 19:23 pm

vincent

Goedendag Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken. We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen. Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen. Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op xe2x80x9cUw eigen blog toevoegenxe2x80x9d te klikken in de balk bovenaan. Met vriendelijke groeten Vincent http://nl.petitchef.com
13 maart , 2011 om 21:39 pm

paul brussel

Natuurlijk ben ik nog benoeuwder hoe Table d'Amis was zaterdag; je zult vast hetzelfde hebben gegeten als ik op vrijdag. Groet van Paul
14 maart , 2011 om 01:07 am

Yvon

Hoe doen ze het voor die prijs. Mooie schalen zeg, belangrijker: wat erop ligt ziet er goed uit! Die kakofonie vermijden kan ook, afhalen. Maar wat ik ervan begrijp ben je dan een stuk duurder uit. (De Sumosushiset die ik kreeg was al meer voor minder dan je ter plekke kwijt zou zijn voor 2 pers.)
14 maart , 2011 om 12:07 pm

Yvon

(Bij Sumo was het al, haal ze niet door elkaar hoor, maar Shabu Shabu heeft die afhaal sinds kort)
14 maart , 2011 om 12:09 pm

Carla

Omdat wij vorig jaar op 31 december laat uit Parijs kwamen had ik sushi en sashimi besteld bij het SushiHouseWasabi in Rotterdam. Op het tijdstip dat ik het zou ophalen moesten ze nog beginnen met het klaarmaken ervan, want versheid gaat voor alles. En ik begrijp dat wel. Als het langer ligt is het een stuk minder lekker. Dus afhalen ga ik niet doen.
2 april , 2011 om 18:09 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl