DSC09382
DSC09382

't Baarsje/Dennis van der Werf in Waddinxveen

Op 24 maart 2011 in Zuid-Holland.

Na het geweld van het Gala van Het Rotterdams Philharmonisch Orkest op de zaterdagavond, moesten we ons nog haasten om op de laatste zondag van deze restaurantweek op tijd bij 't Baarsje/Dennis van der Werf te zijn. Een halfuurtje later zouden we arriveren, zo meldde ik de vriendelijke bedienende meneer. Geen enkel probleem!
Op de hoek gelegen met een fijn terras, zie website, zagen we al van verre het hele kleine restaurant.
Een kleine hal met een garderobe en de toiletten en dan sta je opeens in het restaurant. Links de keuken die volgens mij bemand wordt door slechts een persoon, te weten Dennis van der Werf en rechts het restaurant, waar ook door een persoon bediend wordt. Uitstekend bediend overigens, dat moet even gezegd worden. Met kennis van zaken, vriendelijk en een fijn flair.

Zes tafels beneden en hooguit 3 boven op de kleine vide, waar ik de vorige keer zat.  OudHollands ingericht met comfortabele stoelen.

We kregen - zoals gevraagd - een fijne ronde tafel en wilden wel een aperitief. Voor echtgenoot een Prosecco, voor mij een witte huiswijn, een Gascogne die in orde was en voor de jongens een cola.
Erbij wat puntjes focaccia, lekker en een schijfje boter (wat we niet gebruikt hebben, want verder verscheen er geen brood bij de maaltijd). Bruiswater (Spa) voor twee van ons en ijswater was niet mogelijk - ik kom hier nog op terug -, dus een fles plat water (Spa) voor de andere twee.


We kregen een minieme toelichting op het verrassingsmenu, anders is het tenslotte geen verrassing meer, mochten kiezen of we drie of vier gangen wilden. Vier wilden we er wel en we konden aangeven wat we niet wilden eten. Een wijnarrangement was mogelijk, dus dat wilden we graag allevier.

Een amuse verscheen. In drieën. Een garnalenkroketje, een klassiek mosterdsoepje en ratatouille met buffelmozzarella. Hierover kan ik kort zijn: erg lekker alledrie. Mooi klaargemaakt en leuke hoeveelheden.

De eerste wijn werd ingeschonken, een Pouilly-Fuissé, en die vond ik - ik zou bijna zeggen uiteraard - erg lekker. Hij paste prima bij het voorgerecht. Coquillesalade met kingkrab.

Twee mooie coquilles (goed gekruid en prima van cuisson) troffen we aan. In het midden een bolletje salade van kingkrab en 2 bolletjes meloen, afgedekt met een koekje, rechts ernaast een zachtzurig kerstomaatje en links nog een bolletje kingkrabsalade. Een groene en een witte asperge vervolmaakten het plaatje. Want een plaatje was het, maar het was geen gerecht, zo concludeerden Ole en ik. Alle ingrediënten apart - behalve dan het bloemetje, dat vond ik vies - waren erg lekker en uitstekend klaargemaakt, maar ze vormden geen geheel.

De tweede wijn, een Riesling, begeleidde het tussengerecht. Gegrilde griet met duxelles. Erbij truffelolie, pesto en jus van pesto.
Onder een mooi rondje erg dunne aardappelschijfjes troffen we de duxelles aan, die lekker was. Daaronder weer lag het stukje griet, wat helaas net iets te gaar was, maar wel prima gekruid. De truffelolie en de pesto pasten er goed bij wat ons betreft, zo ook de mooie Riesling.

Het hoofdgerecht, runderribeye, kreeg als begeleiding een glas wijn van het Gardameer, een Cabernet Sauvignon en die had iets prikkelends wat ons aan Lambrusco deed denken....
De runderribeye was prima gebakken, een klein beetje aan de dunne kant naar onze smaak en werd begeleidt met jus de veau met witte truffel. Het vlees lag op een bedje van spinazie en paddestoelen en bovenop het vlees een klassiek rolletje boontjes met spek. Veel truffel overigens op het vlees en in de jus. Echtgenoot was er blij mee. 

Voordat het dessert verscheen kregen we nog een dessertamuse.
Een bolletje champagne-ijs, waarin de wat bloemige champagne duidelijk te proeven was, leuk dus.
Het dessert kreeg als begeleiding geen PX zoals aan de andere twee tafels werd geschonken, hij zal op geweest zijn, wij kregen een glaasje Elysium, ook niet verkeerd.
Het dessert zelf was een lauwwarm lopend chocoladetaartje met chocolademousse en wat rood fruit en was ontzettend lekker. Zowel de mousse als het lopende taartje was hemels.  Wel machtig, dus we besloten maar geen koffie met lekkernijen meer te nemen. Genoeg is genoeg tenslotte.


In totaal waren drie tafels bezet deze middag, wat ook de kok ruimte bood om enkele gerechten aan tafel te serveren en dat is altijd een vriendelijke geste vind ik. Een andere tafel kreeg een karaf water geserveerd en toen ik daar een opmerking over maakte bleek dat er een misverstand was ontstaan omdat ik had gevraagd om ijswater en ijsblokjes zijn niet voorhanden hier. De bedienende meneer was zo vriendelijk om de fles Spa (de platte) van de rekening te halen en dat vond ik bijzonder attent.
Samenvattend: we hebben hier lekker gegeten en vooral in de zomer is het een plek om heerlijk lang te lunchen of te dineren. De keuken maakt gebruik van mooie ingrediënten, de bediening is attent en de samenwerking met de keuken is uitstekend. Wat wil een mens nog meer....?
Het menu van deze middag was per persoon 34.00, het wijnarrangement 22.50. Bij het verlaten van het pand kregen we nog 4 kortingsbonnen 15% op alle verrassingsmenu's, geldig tot augustus 2011, dus ik zie ons nog weleens voor die tijd op het terras genieten.


 

13 gedachtes over "'t Baarsje/Dennis van der Werf in Waddinxveen"

Carla

Ja, een zeer landelijke, regionale keuken. Zeker niet Frans of Belgisch....
26 augustus , 2010 om 18:24 pm

Noor

Hoi Carla, Ik lees je recensies altijd met plezier en heb de rode Sloveense wijn eens gegoogled. Volgens de website (www.jnk.si) wordt de wijn gedistribueerd via een Duitse wijnhandel die ook een webshop hebben (waar ik hem dan weer niet in terug vind, maar vooruit): http://www.falstaff-weinhandel.de/myshop/myshop.htm Wellicht kunnen zijn je verder helpen? Succes met zoeken! groetjes, Noor
26 augustus , 2010 om 19:04 pm

Carla

Ha Noor, dank je wel zeg, leuk! Ik ga morgen direct verder met je links. Leuk dat je een berichtje achterliet.
26 augustus , 2010 om 19:11 pm

Agnes

Dit lijkt me nou echt een leuke maaltijd. Niet superverfijnd, maar wel anders dan anders. Weet je wat me nou zo ontroerd? Die zelfgehaakte kleedjes onder sommige gerechten. Oma misschien? En die wijnen zou ik ook weleens willen proeven.
26 augustus , 2010 om 19:36 pm

Carla

Nou, dat vond ik dus ook Agnes, zo schattig. En allemaal verschillend, maar spierwit en duidelijk met liefde gemaakt. Ik vermoed ook Oma. De wijnen waren uitzonderlijk, maar ik kan wat overreacten vanwege de geweldige gastvrijheid en fijne sfeer hoor.
26 augustus , 2010 om 20:08 pm

ad wijgerde

Carla toch, waar is je zelfbeheersing. Er is wel eens een hap weg maar een leeg bord heb ik nog niet o de foto zien staan. Het zijn mooie eerlijke gerechten en een goed adres. De wijntjes zien er ook prima uit, mooi verhaal weer, groetjes Ad
27 augustus , 2010 om 09:02 am

Jaartal Weblog

Er is wederom met passie gegeten (en gedronken, wink wink), er is met passie geschreven (en gefotografeerd) en je hebt een prachtig adres laten zien waar met liefde is gekookt (en gepresenteerd). Kijk daarom hou ik zo van dit weblog (en de schrijfster)
28 augustus , 2010 om 09:43 am

john golsteijn

Carla ik lig achter met lezen! Maar deze vind ik wel speciaal. Bijzondere wijnen en ook de keuken zeker niet alledaags.Fijn om zo samen te genieten op vakantie. Gr. John
2 september , 2010 om 20:12 pm

Bert

Een heerlijk menu! En weer mooi beschreven.
24 maart , 2011 om 13:16 pm

MyriamC

Dat klinkt allemaal uitstekend, en zo ziet het er ook uit.
24 maart , 2011 om 18:13 pm

Patrick

Klinkt goed en de gerechten zien er prima uit! Ik kan me niet meer herrinneren wat wij daar toen met zijn drietjes gegeten hebben, alleen dat er vanuit de keuken heel hard: WAT 6 GANGEN?????? geroepen werd tijdens onze lunch! ;)
24 maart , 2011 om 19:30 pm

Jaartal Online

Knap eten, zeker voor deze prijs!! Leuk...
24 maart , 2011 om 21:51 pm

giel van schaaijk

De prijs is prima, maar in het menu zit 2x truffel, en de rib eye loopt helemaal leeg. Verder is alles goed beschreven, en ondankt al jullie culinaire ervaringen reeel gebleven in het waarderen van prijs/kwaliteit verhoudingen...super
28 maart , 2011 om 21:06 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl