DSC09382
DSC09382

Restaurant David Selen in Bissegem/Kortrijk

Op 2 april 2011 in België, Kortrijk.

Na een voorspoedige rit bereikten we zo rond het middaguur Kortrijk, waar een prettig zonnetje scheen. Ik had gereserveerd bij het restaurant van David Selen, 14 punten GM en zijn menu's, zie website, hadden mijn nieuwsgierigheid opgeroepen.

De ontvangst in het mooie restaurant met verschillende zalen was vriendelijk. We kregen een fijne tafel met zicht op de mooie tuin, waar in de zomer ook buiten gegeten kan worden. Brood, boter, olijfolie en diverse soorten zout stonden al op tafel en het brood werd regelmatig bijgevuld. Leuk detail vond ik de uitsparing in het broodbordje voor de olie.

De eerste wijn was een Graves, Chateau Margés, 2009 en die paste uitstekend bij het voorgerecht.

Salade van Belgische Blanc Bleu/langoustine/tandoori/warme mayonaise met clementine. Op een leistenen plaatje troffen we alle genoemde ingrediënten aan. Mooi vlees!  Een uitstekende langoustine, rucola, poeder van tandoori, diverse soorten rijst afgedekt met kerriecrème en ernaast nog hoog op smaak zijnde mayonaise met clementine. Prachtig hoe alle smaken apart mooi waren, maar ook samen erg mooi combineerden. Een mooi gerecht vonden we.
De tweede wijn, een Tokaj, Patricius, Furmint, 2009 vond ik bijzonder lekker, ik moet nog even opzoeken of deze nu uit Friuli komt. Daar deed hij me nl. aan denken. Niet dus, het is een Hongaarse wijn, maar ik begrijp wel waarom hij me aan Friuli doet denken.
Hij begeleidde het tweede gerecht. Tonijn/gepocheerd ei/hopscheuten/mousseline/Yuzu.
Op een bedje van flink wat hopscheuten, die me in de verte deden denken aan uit zijn krachten gegroeide taugé, maar dan qua smaak meer neigend naar hele jonge asperges, lag een prachtig gepocheerd ei met daarop de mousseline, waarin de yuzu heerlijk fris duidelijk proefbaar was. Een pracht van een combinatie vonden we. Ook de mooie tonijnblokjes die ernaast lagen aten we met smaak op. Alweer een fijn gerecht.

De derde wijn was een Chileense wijn. Een Santa Ema, sauvignon blanc, D.O. Maipo Valley, 2010. Ik ben niet heel weg van Chileense wijnen, maar ik maak een uitzondering voor de wijnen die hooggelegen zijn en koud rijpen. Dit is er zo eentje en ik vond hem bijzonder smakelijk en uitstekend passen bij het derde gerecht.
Europese kreeft/gerookte paling/blanke botersaus geparfumeerd met Mexicaanse vanille.
Een soort van open raviolo verscheen voor ons. Een mooi plakje pasta dekte het gerechtje af namelijk. Eronder een mooie combinatie van stukjes kreeft en stukjes paling, prachtig in balans, soms onderbroken door kleine croutons en samengebracht door de mooie botersaus. Op de rand van het bord een hoopje blank poeder, wat poeder van kreeft bleek te zijn. Leuk! En duidelijk te proeven ook, ik blijf dat toch geweldig knap vinden.
Maar dus alweer een erg mooi gerechtje.

De volgende wijn was een Chateau Moulin Pey-Labrie, 2006, Bénédictine et Grégoire Hubau en deze wijn paste alweer erg goed bij het hoofdgerecht.

Melklamszadel uit de Pyreneeën. Mooie stukje lamsvlees troffen we aan, met lekkere pompoenpuree, nog wat andere groentjes, paddestoelen en heerlijke jus. Alles uitstekend klaargemaakt en dus lekker. Alweer.

Bij het dessert liepen onze wegen uiteen. Echtgenoot ging voor het dessert van het menu.
Hij kreeg daarbij een gekoeld glaasje Rivesaltes, Domaine Cazes, Grenat 2005. Het dessert bestond uit caramel/banaan/koffie-ijs/paillet feuilletine.Het zag er prachtig uit en volgens hem was alles ook even lekker. Mooi van smaak en prachtige hoeveelheden.

Ik wilde graag kaas en kreeg een glas Lirac, Chateau d'Aqueria 2010 en die beviel me.
De vier mooie stukjes kaas liet ik me goed smaken. Goed geaffineerd en zeer smakelijk.

Bij de koffie nog een cuberdon en een lolly van chocolade, echtgenoot koos nog wat frisse zachte snoepjes erbij. Ze hebben hier een erg gastvrije snoepwagen, leuk!

Een fijn gastvrij, vriendelijk en kundig restaurant vonden we het en we keren er zeker terug.

10 gedachtes over "Restaurant David Selen in Bissegem/Kortrijk"

Agnes

Jeetje Carla, weer zon leuk eetverhaal in een bijzondere ambiance. Alles lijkt me juist door die eenvoud zo ontzettend lekker. En die wijnen maken mij steeds nieuwsgieriger.( Verus furmint bij Grapedistrict moet je ook eens proberen hoor) Tja, en landschappelijk vond ik Slovenie ook een pareltje. Bijna geen industrie en bijna overal mooi en lieflijk.
27 augustus , 2010 om 14:10 pm

Carla

Die wijn ga ik opschrijven en ik rij een keertje naar Grapedistrict, ik wil hem zeker proeven Agnes. Dank je wel. Pikol was ook weer echt een belevenis inderdaad.
27 augustus , 2010 om 18:25 pm

ad wijgerde

Geweldig Carla, en dat in Sloveni, mooi verhaal en heerlijke foto's. Ikzelf had het arrangement doorgezet, wie weet wat je nu gemist hebt. Bedankt weer, groetjes Ad
28 augustus , 2010 om 16:54 pm

Raymond

Wat een fantastische ervaring! Alsof ik bij je aan tafel zit. En ik schrok ook van het fruit in het eten (ben er namelijk ook geen liefhebber van), maar knap dat het niet zo overheersend aanwezig was. Mooie maaltijd en wat een geweldige omgeving ook!
1 september , 2010 om 18:14 pm

john golsteijn

Carla, hier had ik wel bij willen zijn. Heerlijk zoals je het beschrijft. En dan de wijnen!!! Mooie ambiance, bijna sprookjesachtig met het mooie meer. Gr. John.
2 september , 2010 om 20:18 pm

David

Merci beaucoup !!
2 april , 2011 om 13:19 pm

Klas

Mooie recensie van een mooie lunch, Carla. Die snuiftabak herinnerde me aan een voorval tijdens een vakantie in Zweden. We zagen in de winkel doosjes tabak liggen. Snxc3xbcss stond erop dus wij dachten : snuiftabak. Maar al bij de eerste flinke snuif liepen de tranen over onze wangen,verschrikkelijk! Het bleek pruimtabak te zijn, daar moet je een dotje van onder je lip steken...
2 april , 2011 om 13:24 pm

Agnes

Wat een vrolijkmakend menu Carla. Alles ziet er prachtig uit en ook de geschonken wijnen vind ik mooi. Ik word de laatste tijd steeds vaker verrast door Hongaarse wijnen. Vind ze vaak bijzonder goed, vooral de witte.
2 april , 2011 om 15:44 pm

john golsteijn

Mooie lunch Carla en dito wijnen. Prima smaakcombinaties en presentatie. Heb van dit restaturant nog niet gehoord. Dank voor je verhaal. Gr. John.
3 april , 2011 om 21:27 pm

ad wijgerde

Mooie uitgebreide lunch Carla. Table d'Amis lijkt me toch nog wel wat beter. Bedankt weer voor je verhaal, groetjes Ad
9 april , 2011 om 21:25 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl