DSC09382
DSC09382

Little V in Rotterdam

Op 21 mei 2011 in oosters, Rotterdam.

Op een van onze strooptochten naar de glazen salontafel die waarschijnlijk nergens te koop is kreeg ik trek in Aziatisch. Ons doel werd Asian Glories, waar we een vorige keer zo lekker geluncht hadden. Onderweg echter schoot me te binnen dat er ook een Vietnamees in Rotterdam was gekomen - al enige tijd hoor trouwens - en dat die misschien ook wel leuk zou zijn. Little nog wat.....Dan zijn de smartphones toch wel erg handig, want het restaurant was zo gevonden. Grote Kerkplein, dat moest wel bij de Laurenskerk zijn en inderdaad. Op deze drukke zaterdag vonden we zowaar ook nog een parkeerplaatjes op de Meent en we wandelden richting het plein. We waren aan de vroege kant, een jongen was nog bezig om de kussens op de houten banken en raar kleine stoeltjes te leggen.


Wat niet wegneemt dat het een geweldig terras is zo midden in het centrum van de stad, een oase als het ware. Onder de klokken van de Laurenskerk, met zicht in de verte op de Markt en heerlijk rustig. Wel wandelen er de nodige mensen langs je tafel, maar ach, dat hoort erbij natuurlijk.
We bestelden eerst maar eens een fles wijn, een Finca Constantia Alto Blanco, Spanje, Verdejo& Sauvignon Blanc. Een slobberwijntje, maar niets mis mee en waarschijnlijk wel passend bij de gerechtjes.
We bestudeerden de kaart en die is leuk vind ik. Menuutjes, doe het zelf-gerechtjes, vis, vlees, bijgerechten etc. Voor een overzicht verwijs ik naar de website. Ook hebben ze nog een aparte drankenkaart met alcoholische en niet-alcoholische cocktails, diverse soorten thee en Vietnamese drankjes. Je hoeft hier niet te eten, je kunt ook gewoon borrelen.
De inrichting binnen is overigens net zo als buiten, dus houten kisten, houten stoelen en op den duur natuurlijk niet echt heel erg prettig zittend. Ik heb ook zo het idee dat ze zich richten op het hippe stadspubliek en losse voorbijgangers.

 

 


We besloten tot de Little V voorgerechtjes, voor 2 personen 12.75.
Twee borden met op het ene bord een traditionele kipsalade met munt en koriander en gegrild rundvlees, gerold in la lotblad, geserveerd op een bedje van sla en mihoen, verse kruiden en dipsaus.
De kipsalade vonden we lekker, hoewel er naar onze smaak iets teveel koriander en iets te weinig munt is zat en het rolletje moesten we met de handen in zijn geheel oprollen en dat dippen in een licht zurig sausje en dat vonden we erg lekker.

 

 

 


Op het tweede bord twee gefrituurde kiploempia's met een zoet hete saus, die lekker was en een tweetal koude rijstvelrolletjes gevuld met garnalen, gegrild varkensvlees, verse kruiden en groenten, geserveerd met een hoisin dipsaus en ook die vonden we erg lekker. De toon was gezet, dit is vast niet authentiek, integendeel waarschijnlijk, maar wel gewoon lekker.

 

 


Als volgende gerechtjes kozen we de gegrilde kipkarbonade met citroengras (8.75) en de roergebakken gambas en coquilles in een kerriesaus (13.75) met als bijgerechtjes de roergebakken dunne mie (4.95) en de roergebakken rijstnoedels met kip en groenten (4.95).

 

 


Over de kip kan ik kort zijn: erg, erg lekker, heerlijk krokant en ook lekker fris.
De gambas en coquilles waren ook lekker, de coquilles nog mooi glazig van binnen, maar de saus vond ik te dikkig, een beetje erg niet Vietnamees om zomaar te zeggen, hoewel de smaak wel goed was.

 


De bijgerechten waren allebei lekker en eigenlijk een beetje teveel voor een lunch.

We sloten af met espresso en wandelden op ons gemak, want er was een groot vrouwenkoor aan het oefenen op het plein voor de kerk, weer richting Meent. Om regelmatig even een vorkje te pikken.....

0 gedachtes over "Little V in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl