DSC09382
DSC09382

Millers in Rotterdam

Op 15 juni 2011 in Rotterdam.

En alweer hadden we een bijeenkomst van een clubje vaste forummers. Deze keer in Rotterdam. De redenen om het zo snel te doen was eigenlijk omdat het de vorige keer in Utrecht zo ontzettend gezellig was geweest en omdat in ieder geval een van de in het buitenland wonende forummers aanwezig zou kunnen zijn. De andere zou helaas juist op deze dag pas komen vliegen naar Nederland.
Weer was het een klein clubje, op het laatst moment nog uitgebreid met iemand die net terug was van een heerlijke vakantie in Italië, zodat we met zijn zevenen waren. Uit Griekenland, België, Groningen en Den Helder, kortom zo ongeveer uit alle windstreken....
Na een wat rare rit met de metro (ik ben het niet gewend en er waren werkzaamheden, waardoor ik weer terugging naar het beginstation) kwam ik net iets te vroeg aan op het prachtige terras van Millers. Voor informatie over dit fijne restaurant verwijs ik naar de website.
Zeer attent hadden ze een fijne ruime tafel voor ons neergezet op het mooiste plekje van het terras. Jammer genoeg wel pal in de volle zon en het was een hete dag. Gelukkig bleek er een parasol voorhanden en dus werd de tafel een stukje opgeschoven. De parasol kon net niet iedereen bedekken, maar ik geloof dat dat de pret toch niet heeft gedrukt. Na korte tijd kwam de Italiëganger en direct kregen we een leuk gesprek. Het duurde niet lang of de ander vijf kwamen aangelopen en het weerzien en de kennismaking waren hartelijk en we kletsten gelijk door zoals we eigenlijk elke dag wel even op dat forum doen.

Je zit heerlijk daar zo in hartje Delfshaven, zeker op zo'n geweldig mooie dag als wij hadden.
Na wat wijntjes (Astica, behoorlijk lekker) kregen we wel trek en we besloten eigenlijk allemaal eensgezind tot het driegangen verrassingsmenu, waarbij we konden aangeven of we als hoofdgerecht en als voorgerecht vis of vlees wensten.
Brood kwam op tafel met wat smeerseltjes, karaffen water waren ook geen probleem en na enige tijd kwamen de voorgerechten.
Het vleesvoorgerecht was een salade met gerookte eend en citrusvruchten en dat viel geweldig in de smaak. Ik mocht een stukje eend proeven en inderdaad was dat erg lekker. De citrus was sinaasappel.

Het visvoorgerecht was een bolletje huisgemaakte aardappelsalade omwikkeld met gerookte zalm. In de aardappelsalade was duidelijk de bieslook en het ei aanwezig, ik vond het een lekker voorgerecht.

Na een keurige pauze, de bedienende jongeman voelde feilloos de sfeer aan van ons gezelschap en speelde daar op een heel prettige manier op in telkens, verschenen de hoofdgerechten.
De vleeskiezers kregen een fijn bord met gegrilde runderentrecote op een bedje van asperges en Oosterse groenten. Hoe Oosters weet ik niet precies, ik zag eigenlijk buiten de asperges alleen courgette, maar ik hoorde alleen maar positieve geluiden, dus het zal ongetwijfeld in orde zijn geweest.

Het visgerecht bestond deze middag uit krokant gebakken rode mul met asperges en huisgemaakte tomatendressing. Op een langwerpig bord vonden we mooie asperges, daartussen lekkere ratatouille en erop twee stukjes fijne mul. Ernaast nog een olieachtige tomatendressing en het gerecht was compleet. En lekker en dat is het belangrijkste nu eenmaal....Verder nog wat schaaltjes met gegratineerde aardappelgratin (de gratin was nog gegratineerd met kaas).

Na weer een hoop gebabbel, de schaduwen van de historische panden werden al langer, kwamen de dessertjes. Twee van ons hadden gekozen voor het kaasplankje, wat bestond uit harde Nederlandse kazen en ze waren er erg tevreden over.

De rest had toch wel trek in zoet en kreeg een dessertje in tweeën.
Rechts een glaasje met in wodka gemarineerde aardbeitjes, heerlijk fris en links een parfait van rood fruit, die ik erg lekker vond. Ik hou erg van de structuur van parfait namelijk.

We sloten af met koffie en espresso, waarbij nog wat koekjes kwamen en toen was het eigenlijk de hoogste tijd om huiswaarts te keren, vijf van ons hadden nog een lange reis voor de boeg.

Het was weer een zeer genoeglijk samenzijn, om vaak te herhalen en het restaurant en zeker de bedienende jongeman heeft daar zeker een belangrijk steentje aan bijgedragen. Complimenten voor Millers!

18 gedachtes over "Millers in Rotterdam"

Carla

Het is ook lekker daar, bijzonder zacht van smaak allemaal. Wil je het pittiger maken dan neem je de sambal, maar dan mis je de subtiele smaakjes. Ik zou het toch eens proberen als ik jou was, je weet echt niet wat je mist.
31 januari , 2011 om 18:38 pm

Agnes

Leuk! Wij waren er onlangs voor het eerst, en mij viel het op dat het er zo ontzettend prettig en gastvrij was. Leuke vrolijke dames allemaal. Flink gevulde leuke lunch zeg, en dat voor weinig geld. Net als jij vind ik het altijd erg als je in naargeestige kelders zonder ramen moet eten. Beetje benauwend is dat.
31 januari , 2011 om 18:45 pm

Carla

Afschuwelijk vind ik het, ik had vroeger een extreem lage bloeddruk en werd dan regelmatig 'onwel', zoals dat heet. Dan moest ik echt de kou in buiten en op de grond liggen om weer te normaliseren, vreselijk gewoon. Dus ik eet nooit meer in kelders ;-).
31 januari , 2011 om 18:49 pm

Agnes

Ach jasses, dat is echt vervelend. Zo weerhoudt het mij ook altijd om in n van de restaurants in het Westelijk Handelsterrein te gaan eten. Net iets te kelderachtig, en als je dan een beetje buitenlucht wilt dan moet je eerst een heel stuk lopen.
31 januari , 2011 om 19:04 pm

Carla

Ja, dat Westelijk Handelsterrein is ook mijn plek niet. Inderdaad te kelderachtig, maar ook te tochtig en het is me er veel te hip. Ik ben weleens bij Rosso geweest en nog bij een andere, boven ergens, bij een huwelijk, maar zelf zal ik er niet meer heengaan. Dan ga ik liever naar Zeezout of zo ;-)
31 januari , 2011 om 19:14 pm

Jaartal Online

Ik zou Keukenprins niet warm kunnen krijgen voor dim sum vrees ik .... maar het zou anders nog wel ns iets zijn om te proberen!
31 januari , 2011 om 21:20 pm

Carla

Nou, ik zou er wel een wedje op willen maken dat hij meegaat hoor. Het is echt een aanrader.
31 januari , 2011 om 22:46 pm

ad wijgerde

Een mooie opwarmer voor Ivy. Zelf vind ik de Dim Sum hapjes wel lekker hoewel ik ze zelden eet, de lekkerste heb ik gegeten in Maleisi bij een Kantonees restaurant dat in het hotel gevestigd was en die waren echt super lekker en leken niet zoveel op de hapjes in Nederland. groetjes Ad
1 februari , 2011 om 17:23 pm

Yvon

De dimsums zien er (ondanks met mobiel genomen) heerlijk uit, de zaak idd niet erg Chinezerig. Ben ik benieuwd of je Golden Leaf aan de Denneweg tzt nog gaat proberen.
3 februari , 2011 om 22:36 pm

Carla

Ik ben eigenlijk bang van niet Yvon, of het moet een keer zo uitkomen. Als we al naar Den Haag rijden, met reservatie dan, wordt het HangTin. Op de bonnefooi denk ik dat Golden Leaf niet bereikbaar is. Dan gaan we dus naar de Wagenstraat. Maar ik zeg nooit nooit hoor.
3 februari , 2011 om 22:43 pm

Yvon

Die keuze is niet moeilijk: Han Ting natuurlijk :-) Maar voor weinig een reeks dimsums - liefst 's middags is GF goed. Hoewel het niet bij te eten is wat er opent aan nieuwe (onbeperkt eten) aziatische 'tapas' (?) restaurants (laatste waar ik over las is Tenchi).
4 februari , 2011 om 14:38 pm

allegonda

Wazige foto's en wat overdreven geschreven
19 maart , 2011 om 08:53 am

Dominique

En dat het gezellig was he? Tot een volgende keer maar weer!
15 juni , 2011 om 15:39 pm

Carla

Nou he, de middag vloog voorbij!
15 juni , 2011 om 15:40 pm

Ad Wijgerde

Meer gezellig dan culinair en zeker lekker, gelukkig hier wel met foto's, groetjes Ad
15 juni , 2011 om 20:24 pm

bert

Mooi verslag en gezellig was het zeker. Op naar een volgende keer.
15 juni , 2011 om 23:00 pm

Yvon

Klinkt - en ziet eruit als - erg geslaagd, leuk!
17 juni , 2011 om 09:42 am

john golsteijn

Zeer geslaagd. En met foto's! Gr. john.
17 juni , 2011 om 19:29 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl