DSC09382
DSC09382

Le Cirque in Scheveningen

Op 12 augustus 2011 in Zuid-Holland.

Broer en gezin wilden graag eens naar een musical, dus toen ik de aanbieding in mijn mailbox kreeg was het snel geregeld.
Op zaterdag 6 augustus reden we naar Scheveningen, parkeerden en gingen het Zomermenu proeven bij Le Cirque. Een driegangenmenu voor slechts 28.50, ik was benieuwd.
Er stond keurig een lange tafel voor ons klaar, ons werd gevraagd of we iets wilden drinken en we moesten even kiezen of we vlees of vis wilden als hoofdgerecht. Nu was het visgerecht iets met zalm en ik hou niet van zalm en met mij niemand van het negenkoppige gezelschap, dus we namen allemaal het vleesgerecht.
De aperitiefjes kwamen, voor mij een droge witte wijn. Een La Colonia, een sauvignon uit Argentinië aldus de redelijk vriendelijke mevrouw.
De inrichting is nogal gewijzigd sinds Kranenborg hier weg is, alleen de lift van beneden waar de keuken is, is gebleven. Prettige stoelen, langs de wanden halfronde bankjes, een kleurstelling die aan goudkleurig doet denken maar eigenlijk gewoon beige is. Wel ruim van opzet en een airco die het goed doet...

Al vrij snel kwam het voorgerecht. Op een plateautje drie glaasjes.
Eentje met een kipcocktail, eentje met gazpacho en eentje met tartaar van zalm met een wat onduidelijk sausje. Ervoor een keihard koekachtig iets. Geen brood, ook geen knabbeltje bij het aperitief en ook geen amuse.
Alleen de gazpacho vond ik te doen, de rest vond ik ondermaats. Kipcocktail met heel veel mayonaise en weinig kip en zalmtartaar met stukjes appel erin, hoe verzin je het.

Het hoofdgerecht kwam en dat was entrecote in een rode wijnsaus.
Ik had geluk, mijn entrecote had niet al te veel vet gelukkig. Bij anderen verdween ongeveer de helft op de rand van het bord vanwege te vet. Erbij een niet heel slechte saus, die slechts in de verte aan rode wijnsaus deed denken, een aardappeltaartje wat ik best lekker vond, een enorme berg broccoli wat ik haat, boontjes in spek gewikkeld en wat biet- en andere spruitjes. Oh, en nog twee keiharde groene asperges. Pluspunt is dus wel dat we veel groenten kregen, dat gebeurt ook niet altijd. Ik werd er wat lacherig van, we hadden beter in de omgeving iets kunnen gaan eten. Het is dan wel niet duur, maar wat je ervoor krijgt...

Het dessert was een glaasje bosvruchtenbavarois met rood fruit onderin.
Erop wat aalbesjes, een stukje appel en een partje sinaasappel waar nog wel wat veel wit aan zat. De bavarois was niet heel slecht, maar ook niet goed. Wel lekker koel.
We sloten af met een espresso, die lauw was toen ik hem kreeg en het crèmelaagje was al neergeslagen.
Toen we bijna klaar waren kwam de mevrouw nog met een heel klein glaasje Liquor 43, dat zoete Spaanse drankje, wat dan wel weer vriendelijk was natuurlijk.

Van de voorstelling hebben we genoten, van het eten niet. Geen aanrader meer. Ik besef dat 28.50 een klein bedrag is, maar als ik zie wat we kregen zou ik me schamen als restaurateur. Het verwenniveau zit zo ongeveer op het vriespunt hier.

20 gedachtes over "Le Cirque in Scheveningen"

Maya

Dat biertje van de echtgenoot wat op Leffe leek zal wel een bolleke geweest zijn. Dekoninck dus ;-) En wat vond je van onze Laurent Perrier bar?
2 maart , 2011 om 16:34 pm

Carla

Nee hoor, ik vroeg juist om een bolleke, maar die hadden ze niet en dus kwam ik uit op Kriek. Hij vroeg om een Leffe en kreeg iets van een Steenbergen of zo. Ik vond die Laurent Perrier bar geweldig, dat schrijf ik toch ook? Zoiets mis ik in Nederland.
2 maart , 2011 om 16:39 pm

ad wijgerde

Mooi verhaal Carla met heerlijke gerechten volgens mij. En en duidelijk prijskaartje erbij. Bedankt weer, mag ik ook nog de puntjes, bedankt alvast, groetjes Ad
2 maart , 2011 om 17:37 pm

Carla

Ja zeg, die Paon Royal was wel een beetje erg. Zo jammer, want de locatie is geweldig natuurlijk. We hebben zeker heerlijk gegeten, een openbaring bijna!
2 maart , 2011 om 17:55 pm

Carla

@ Ad De puntjes komen, ik denk dat ik ze je gewoon op facebook ga geven, maar ik moet er nog even over nadenken.
2 maart , 2011 om 17:56 pm

john golsteijn

Wat een plaatjes....deze gerechten. Zoals je ze beschrijft super lekker. En de wijn lijkt me heerlijk. Dus Carla...gauw een keer naar het Gebaar. Gr. john.
2 maart , 2011 om 19:31 pm

Agnes

Ook maar weer op mijn lijstje; Ooit te bezoeken restaurants. Het totaalplaatje klopt helemaal. De visueel mooie n smaakvolle gerechten, de sprookjeshuisachtige lokatie. Mooie recensie!
2 maart , 2011 om 21:16 pm

Jaartal Online

Fijn dat je het hebt gewaardeerd, je weet dat Het Gebaar ons absolute top-favo-lievelings luchrestaurant is. Mooie tent, mooie gerechten, mooie smaken, mooie opmaak! Mooi mooi mooi!
2 maart , 2011 om 22:03 pm

Patrick

Mooie recensie Carla! Klinkt als een adres om te onthouden. Tot vrijdag heb er zin in.
2 maart , 2011 om 22:22 pm

Nick

Biertje zal wel een Steenbrugge zijn. Is het abdijbierenmerk van Palm brouwerij welke de tapbieren in de Stadsfeestzaal verzorgt. Verhaal is overigens fantastisch en gerechten zien er super uit.
2 maart , 2011 om 23:48 pm

Carla

Steenbrugge inderdaad, bedankt Nick!
3 maart , 2011 om 07:55 am

ad wijgerde

Hier zullen ze me ook niet snel zien hoor, jammer Carla. Gelukkig nog een mooi vervolg met de de voorstelling, fijn. Bedankt weer, groetjes Ad
12 augustus , 2011 om 12:51 pm

Agnes

Lijkt op een doodgewone eetcafe-hap. Niet dat daar iets mis mee is, maar hier verwacht je toch net iets meer.
12 augustus , 2011 om 13:23 pm

Vic van Koningsbruggen

Tja, waar Kranenborg de tent verlaat, holt de keuken achteruit. Thanks voor de gedurfde recentie. Was men altijd maar zo recht-voor-z'n-raap. Daar heeft een brigade wat aan. Hier lijkt een opnieuw-beginnen formule op zijn plaats.
12 augustus , 2011 om 13:36 pm

Dominique

Wat een afknapper zeg! Wij hebben een paar jaar geleden bij le Cirque gegeten, en dat was echt heel erg lekker en leuk. Zonde dat het nu zo afgezakt is...
12 augustus , 2011 om 19:32 pm

john golsteijn

Inderdaad beneden maats! Slecht zelfs, al was het maar 28.50. Jullie hadden inderdaad elders beter kunnen eten in de stad.
12 augustus , 2011 om 19:47 pm

liesbeth wijgerde

ela je maar een gezellige avond hebt gehad dat is natuurlijk ook belangrijk jammer dat het eten voor je binnen maats was bedankt voor je verhaal
12 augustus , 2011 om 22:14 pm

Jaartal Online

Dat was in de tijd van Kranenborg wel anders daar!
13 augustus , 2011 om 15:53 pm

bert

Ook voor dat bedrag moet het eten toch gewoon goed zijn?
14 augustus , 2011 om 12:02 pm

monique

Hoi, jammer dat het niet was wat je hoopte.... Ik wil hier even kwijt dat ik enorm geniet van jullie beschrijvingen, recensies van de restaurantbezoekjes...echt leuk om te lezen en om te denken: daar wil ik nog een keer naar toe!!! De foto's van de gerechten zijn echt heel leuk en voor mij een belangrijke bijdrage van de recensie! Ga zo door en vooral....Geniet!!!!! Lieve groet, Monique
18 augustus , 2011 om 20:58 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl