DSC09382
DSC09382

Izkaya in Rotterdam

Op 23 augustus 2011 in Rotterdam, Oosters.

En weer viel er een kortingsactie mijn mailbox in, Korting van de Kaart. Tegen mijn gewoonte in nam ik de restaurants snel door en mijn oog viel op Izkaya. 30% korting op het eten. Proberen dus dan maar. De reservering was snel gemaakt, helaas was Maurits op de avond zelf verhinderd, dus met zijn drietjes reden we richting Lijnbaan in Rotterdam. Parkeren kan tegenover het Hilton, even de hoek en we waren er.
Een trendy lichtgrijze inrichting, links een ijzeren wenteltrap naar boven waar ook tafels staan, rechts een lange bar en daarachter een zestal tafels met erboven de beamers, waarmee de tafels uiteindelijk bediend worden.
We kregen een uitleg over het gebruik van de tafels van het vriendelijke personeel en gingen aan de slag met het bestellen.

Eerst wat water en wijn. Geen karaffen water hier, maar Chaudfontaine voor maar liefst 6.50 per fles....Minpunt. De wijnkaart is klein, maar wel voor ieder wat wils, wij kozen voor een Yalumba Viognier en die beviel ons, een allemansvriendje en dat is prettig in een Oosters restaurants.

We begonnen met wat kroepoekjes, die erg lekker waren. Er zat een kruidje over wat ook echt wat toevoegde. 
Daarna voor ons alledrie wat sushi - nigiri en maki, die op zich uitstekend waren, maar wel erg groot. En dus erg zwaar.
Erbij wat sojasaus, ingelegde gember en wasabi, dus iedereen tevreden.
Hierna schakelden we over op wat small dishes. Niet dat het iets uitmaakt of je small of medium bestelt, het is de bedoeling dat je de gerechtjes deelt en als je ermee klaar bent, weer opnieuw bestelt.

Ole koos voor de Tuna Tanaki en kreeg werkelijk prachtig aangeschroeide tonijnplakjes met sesam, die heerlijk waren. De tonijn was gemarineerd in zoete sake en erbij lag nog wat ingelegde gember.
Echtgenoot en ik kozen voor de gamba tempura, die werd geserveerd in een houdertje op een stokje en ook erg lekker waren.
Heerlijk licht de tempura en niet zo'n gigantische hoeveelheid beslag eromheen, prettig. De gamba's zijn hier gemarineerd in knoflook, limoen, gember en rode peper.
Daarna de five spice pork ball's.
Heerlijk krokant varkensvlees kregen we, gemarineerd in vijf kruiden met lente-ui. Ook al erg lekker, ook de groenten erbij trouwens.

We vervolgden met de chicken kara-age, kip gemarineerd in gember, sake en sojasaus met nori en Kewpie mayonaise.
Ook dit vonden we al weer erg lekker. De gerechtjes hier hebben een duidelijke verfijning, die de all you can eatrestaurants toch eigenlijk wel ontberen. Niets ten nadele verder van die restaurants hoor, want de prijs-kwaliteitsverhouding daar is verder uitstekend.

Na enige rusttijd besloten we tot smoked fillet of duck.
Gerookte filet van eend, met een salade van peer, komkommer, munt en dadel. Tot mijn verrassing was het gerecht geheel koud, wat ik niet had verwacht. Wat niet wegneemt dat het werkelijk heerlijk was. De plakjes eend waren boterzacht en de rooksmaak was duidelijk aanwezig.
Hierna moesten we natuurlijk ook nog de grilled coquilles proeven.
De coquilles zijn hier dus gegrild en erbij krijg je dan soba noedels, mizunapesto, wasabi en rucola. De coquilles waren prima, maar zagen er wel wat bleekjes uit jammer genoeg. De salade en de pesto waren erg lekker.
Wat me ook intrigeerde was de Thai pandan chicken, dus ook die wilden we graag proeven.
Het gaat hier dan om in pandanbladeren gefrituurde kip met citroengras, knoflook, sjalot en honing. Je wikkelt de bladeren eraf en daarna kun je gewoon de kip opeten. Ook alweer bijzonder lekker.
De buikjes begonnen vol te raken, maar toch moesten er nog twee gerechtjes geproefd worden.
Allereerst de crèpes with preserved duck.
De bekende gekonfijte eendenflinters met hoisinsaus, pannenkoekjes en fijngesneden rauwe groenten. Ook alweer erg lekker.
En tot slot de hotstone beef tenderloin. Ossenhaas gemarineerd in zwarte bonensaus met aubergine in een vintage-azijn.
Het leuke van dit gerecht is dat het vlees wordt geserveerd op een hete (bloedhete) steen, zodat je de gaarheid van het vlees helemaal zelf kunt bepalen. En het vlees was uitstekend. Ook alweer erg naar tevredenheid.
We veegden onze handen af aan de doekjes, die al in het begin van de maaltijd zonder enige toelichting waren neergezet. Een wel erg goedkope uitvoering hanteren ze hier. Het gaat om witte rolletjes, die je in het liefst warme water moet leggen (in de meeste restaurants wordt dat met enige show overgoten met bloedheet water uit een mooi theepotje), waardoor ze opzwellen en je ze kunt uitrollen zodat je je handen kunt schoonmaken.
Hier dus een heel licht plastic doosje met aan twee kanten zo'n rolletje en in het midden wat water, wat nauwelijks genoeg is voor één doekje, dus dat behoeft enige verbetering. Ook is een toelichting niet vervelend volgens mij, want niet iedereen kent die rolletjes tenslotte.

Nog even over de tafels. Op zich is het leuk dat je interactief kunt dineren, hoewel het best veel ruimte inneemt op je tafel. Bovendien is het restaurant niet flexibel qua inrichting, want je bent natuurlijk afhankelijk van de beamers die boven je tafel moeten hangen.
Wij werden het redelijk snel zat om iedere keer met de ronde muis die in de tafel is verwerkt en waarop je toch wel aardig hard moet drukken te moeten werken, vooral ook omdat er vreemd genoeg regelmatig iets op de bestellijst - die je ook kunt oproepen per plek op de tafel, waarbij je dan je eigen bestelling en bedrag kunt zien en de bestelling, incl. bedrag van de hele tafel - kwam te staan wat we absoluut niet hadden aangeklikt. Dan helpt het wenken van de bediening overigens wel, zij kunnen het weer voor je weghalen.
De kwaliteit van het eten is uitstekend. Wat ook wel mag, want de rekening is hier gepeperd. Natuurlijk hebben we flink geproefd, maar zonder de 30% korting zouden we 236 euro kwijt zijn geweest. Dat is uiteraard incl. een frisdrank, flessen water, flessen wijn en koffie, maar als ik dat afzet tegen de kwalitatief dan wel iets mindere all you can eatrestaurants ga ik toch wel even twijfelen.
Maar de ervaring was leuk!

7 gedachtes over "Izkaya in Rotterdam"

Jaartal Online

Ziet er prima uit zo hoor. Geen ster-achtigniveau of iets dergelijks, maar ach ... dat hoeft ook niet elke week he, haha! Groetjes!
19 februari , 2011 om 16:24 pm

Carla

Wat mij betreft zie je dat goed.
20 februari , 2011 om 17:52 pm

Agnes

Dat is zeker een heel bedrag. Vooral omdat het m.i toch iets is voor een snelle hap en geen avondvullend diner. Maar hoe dan ook, de kwaliteit was prima. Ik ga het ook eens proberen binnenkort.
23 augustus , 2011 om 14:25 pm

Robin

Het lijkt me allemaal heerlijk! Wel wat aan de prijs, maar ja, dat is nu eenmaal zo met echte Japanners. Toch? Ik neem tenminste aan dat het ook topkwaliteit was allemaal. (Bedankt voor de linkjes! Leuk! :-)
23 augustus , 2011 om 15:22 pm

Carla

@ Robin You're welcome, ik kwam je telkens tegen en dan is het wel zo leuk. Als weblog weer normaal werkt zal ik je linken aan de linkerkant, maar momenteel kan ik niet zoveel. Topkwaliteit vond ik het niet, maar het is wel twee slagen beter dan de all you can eatdingen. De vis op de sushi bv. was wel goed, maar ik heb wel beter gegeten en ook het snijwerk heb ik weleens beter gezien. Maar het smaakte allemaal prima hoor.
23 augustus , 2011 om 15:25 pm

ad wijgerde

Een hele parade van gerechten, en allemaal mooi op smaak daar is niets mis mee. En met deze korting ook prima geprijsd, leuk adres, groetjes Ad
23 augustus , 2011 om 18:29 pm

John Golsteijn

Aardige gerechtjes Carla. Maar voor mij te veel gedoe. Wel weer een bijzondere ervaring. Aan de prijs zeker. Weet niet of het mijn ding is. Maar met de kortingsbon zeker het proberen waard. Dank voor je verhaal. Gr. John.
23 augustus , 2011 om 20:03 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl