DSC09382
DSC09382

Savelberg in Voorburg

Op 9 december 2011 in één ster, Zuid-Holland.

 


Ondanks dat we het erg druk hadden met surprises en gedichten reden we op deze druilerige vrijdagavond toch richting Voorburg om te gaan eten bij Savelberg. Echtgenoot is ervan overtuigd dat we er al eens waren, ik weet vrij zeker van niet. Ik herkende namelijk niets. De oprit niet, de entree niet, de zaal niet.
De ontvangst in de hal was vriendelijk. Wel een beetje raar dat het voltallige personeel - en dat zijn er veel - er stond, maar dat slechts een paar ervan ons begroetten. Of je stelt iedereen op en iedereen zegt dan keurig goedenavond, of je laat de mensen gewoon hun werk doen.

 


Ik denk dat wij naar een aparte zaal werden gebracht, althans het was een soort kamer waar 7 mooie ronde tafels stonden. Ik kan me niet voorstellen dat dit het restaurant was. Ik heb het restaurant zelf ook niet gezien, maar al dat personeel moet ergens gewerkt hebben deze avond tenslotte. Wij hadden twee uitstekende jongemannen met veel kennis van zaken en zeer oplettend en doortastend.
Toen we binnenkwamen was er nog maar n ander tafeltje bezet, maar later op de avond raakten alle zeven tafels bezet.
We begonnen met een glaasje champagne. Laurent Perrier hier en die vind ik lekker.

 

 


Erbij drie mondvermaakjes. Aan een prikker worst van hert met augurk en crème van rode kool, aan een vork geprikt een maiskoekje met piccalilly en een bitterbal van erwtensoep met wat truffelmayonaise. Aardige hapjes, aan de koude kant en de bitterbal was licht taai omdat hij was afgekoeld.
We bekeken de wijnkaart. Een mooie, maar kostbare wijnkaart en we besloten tot het wijnarrangement wat hier 37.50 moest kosten.
De eerste wijn, een Valle Reale, Trebbiano Abruzzo, Vigne Nuovo 2010, was - zoals wij dat tegen elkaar zeggen - een typische witte Italiaanse wijn. Niet slecht of zo, maar vluchtigjes.

 

 


Hij paste wel goed bij het eerste gerecht, gebakken coquilles met bereidingen van pompoen en groene appel. Twee mooie coquilles op een spiegel van pompoen kregen we - jammer dat het bord koud was want de pompoen was al snel afgekoeld helaas, maar dat zal geweest zijn omdat de appelbereidingen koud moesten blijven. De appel bracht een mooie frisheid aan het gerecht en ook het koekje van pompoen erbij vond ik lekker.
Het tweede gerecht kreeg een glas Riesling, Gustave Lorentz en dat was een fijne riesling. Mooi fris.

 

 


Hij ging goed samen met het eerste tussengerecht, gesouffleerde tijgergarnaal met bulgur, gebrande macadamianoot, crème van schaaldier en Colombo kerrie. Een gigantische tijgergarnaal kregen we op een bedje van uitstekende bulgur waarin ik in ieder geval paprika en courgette proefde. Erbij asperges, kleine garnalen en wat peer en we waren het erover eens dat het een prima gerechtje was. Echtgenoot had wel een klap meer macadamianoten dan ik, want ik proefde ze niet eens.
De volgende wijn is meer een wijn voor mij, het was een Domaine de Grangeneuve, V, 2010. Een viognier weer eens, uit het Drôme-gebied. Een prima wijn vond ik, elegant, fris en vol.

 

 


Het gerecht erbij was gegrilde grietfilet met aardpeer, spinazie en een jus van hazelnoot. De crème van aardpeer lag in cirkels op het bord met in het midden lekkere geslonken spinazie met her en der wat hazelnootjus. Erop een uitstekend gegrild stukje grietfilet. Erbij nog wat stukjes aardpeer en we waren helemaal tevreden.
De rode wijn van deze avond was een Colors, la Pobla de Cérvoles, een zeer aangename blend van vijf druivenrassen. Echt een fijne rode wijn, mooi diep met iets wolligs. Gelukkig maar want het duurde een eeuwigheid voor ons hoofdgerecht kwam, we hebben zeker drie kwartier moeten wachten. Wat de zeer attente sommelier oploste door ons glas gevuld te houden. Toen het gerecht eindelijk kwam bleek dat het lauw was. Ik mompelde er iets over tegen echtgenoot, maar de bediening ving dat blijkbaar op of men zag het aan onze gezichten, in ieder geval werden de borden zonder pardon onder onze neus weggehaald en teruggestuurd naar de keuken.

 

 


De vrouwelijke maître kwam uit het restaurantgedeelte om zelf onze nu wel warme hoofdgerechten te brengen met excuses en vol goede moed begonnen we aan de met paddenstoelen gevulde parelhoender, puree van kastanje, knolselderij en paddenstoelencrèmesaus. Precies dat troffen we ook aan op het bord, met erbij nog wat halve spruitjes en een krokantje van cassave. Een leuk, herfstig, gerecht.
Het dessert kreeg een glas Wegleitner, Berenauslese, Burgenland Oostenrijk 2008 als begeleider. Een prettige dessertwijn, mooi fris met toch een fijn zoetje erin.

 

 


Het dessert was in glühwein gestoofde peertjes met schuim van kaneel en glhweinijs. Mooie zachte peertjes kregen we met crème met een mooie kaneelsmaak en lekker ijs gemaakt van glühwein. Gewoon een lekker dessert vonden we.

 

 


We sloten af met uitstekende espresso, waarbij een plateautje kwam met heerlijke friandises en men kwam ook nog langs met een plateau met allerlei bonbons, waarvan we er nog wat kozen. Ik zie nu op de rekening dat men de koffie niet heeft gerekend en dat stel ik zeer op prijs.

 

 


Een gastvrij, wat ouderwets aandoend restaurant met een klassieke keuken. Een instituut vind ik het wel, ik hou daar wel van.
Nog even een opmerking: bij het plaatsen van een recensie link ik altijd naar de site van het restaurant zelf en tot mijn grote verbazing is er bij Savelberg een winterarrangement voor 79.50. Een vijfgangenmenu, identiek aan wat wij hebben gegeten deze avond, incl. aperitief, water, wijn en koffie. Wij betaalden voor het Dining with the Stars-arrangement 55 euro voor het menu, 14.50 voor het aperitief, 37.50 voor de wijn en 7 euro per fles water. De koffie zal gratis geweest zijn vanwege de fout bij het hoofdgerecht...Ik voel me nogal bekocht eerlijk gezegd.

 

9 gedachtes over "Savelberg in Voorburg"

Sophie enzo

Je recensie 'bulkt' niet van het enthousiasme , als ik dat zo mag constateren........en inderdaad, ook ik zou me erg bekocht voelen achteraf. Vreemd!
9 december , 2011 om 14:59 pm

Ad

misschien wachtte de bediening op hoogstaand bezoek?De worst van hert heb ik nog niet gehad, aan een prikker nog wel.Uitstekende bediening overigens.Jammer dat de andere aanbieding (all in?) voordeliger uitviel en dat je hier pas achteraf achter komt.gemengde gevoelens!
9 december , 2011 om 15:42 pm

Carla

Ja zeker jammer Ad, vooral ook omdat dat all-in arrangement per 1 december is ingegaan en wij er op 2 december waren. Op 2 december overigens stond het nog niet op de website, want die heb ik die dag (uiteraard) bezocht.
9 december , 2011 om 15:44 pm

Ad

Oeps, ik zie dat het een behoorlijk verschil is in prijs. Aperitief dan geen champagne natuurlijk maar voor de rest wel, vervelend!
9 december , 2011 om 15:46 pm

bert

Een slechte beurt voor zo'n 'instituut.' Toch ziet dat gerechtje met griet er heerlijk uit.
9 december , 2011 om 16:00 pm

Ben

Jammer dat een menukaart via de site het geheel in een ander daglicht brengt. Ik zou niet schromen om dit aan hun kenbaar te maken en mocht er een excuus komen en een .......dan ook dit kenbaar maken. De gerechten mogen er best wezen, vooral de grietfilet en de parelhoender. Ook de wijnen moeten je toch goed gestemd hebben. Door dit te bespreken komt er misschien een positieve draai aan dit bezoek. Ik ben benieuwd, groetjes Ben.p.s: ik begin steeds meer te balen van die restaurants die water met een smaakje gaan rekenen: Voor zo'n rekening moet dat water gewoon all-in zijn.
9 december , 2011 om 18:31 pm

Carla

@BertDe gerechten waren ook lekker, volgens mij schrijf ik dat ook. Maar de nare nasmaak is er helaas wel, toch wel erg jammer.
9 december , 2011 om 18:42 pm

jaartal.com

Prachtige recensie wederom!De griet is schitterend, zo te zien. Over het menu -> di's voor mij weer een bevestiging voor de keuze om restaurantweken en alles wat daar op lijkt te mijden. Alles is zo gericht op 'extra' omzet draaien (om het kale menu met weinig marge flink aan te kleden) dat je je afvraagt waarom je je zou willen laten pakken.Liever een keer op een ander passend tijdstip heen en dan gaan voor de beleving en de kwaliteit. Als daar een nette prijs/kwaliteit aanbieding bij hoort (winterarrangement of zo ...) dan pak je dat wel mee. Wordt je ook niet overlopen daar een kudde hotelschool stagiaires ;-)
10 december , 2011 om 08:10 am

MyriamC

En of ik me bekocht zou voelen! Jullie hadden overigens wel een mooi menu.
12 december , 2011 om 21:44 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl