DSC09382
DSC09382

De Roode Leeuw in Capelle a/d IJssel

Op 8 maart 2012 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Opeens was het zover. Met een drietal mannen van de vaste dinsdagmiddagborrelclub ging ik lunchen. Het was Restaurantweek en ze wilden weleens zo'n lunch meemaken. Ik had gereserveerd bij De Roode Leeuw, dat was me de vorige keer prima bevallen.
Zo tegen 13.00 kwamen we binnen in het prettig ruim opgestelde restaurant met veel licht door de grote ramen.

 


Het geheel biedt een ruimtelijke en rustige indruk, erg prettig.
We kregen een fijne ronde tafel in een hoek en begonnen met drie biertjes en een witte wijn voor mij. Nog steeds La Baume, La Grande Olivette en die is prima.
Ons werd het driegangenmenu uitgelegd en we kregen de mogelijkheid tot een extra tussengerecht 7.50. Uiteraard zou ik bijna zeggen waren we daar wel voor in.

Aan amuses doen ze hier deze middag niet. Aan brood ook niet, dat is dan wel weer jammer, maar een karaf ijswater voor mij was geen probleem.

 

 

Het voorgerecht zag er mooi uit. Zachtgegaarde kalfsmuis met tomatencrème en een bitterbal van pata negra. Mooie plakjes kalfsmuis kregen we met erop de heerlijke bitterbal met pata negra en wat pijnboompitten. Rechts ernaast mooie crème van tomaat en links een flinke toef gemengde sla met veel rucola erdoor. Een lekker gerechtje vonden we.

 

 

Het extra tussengerecht bestond uit op de huid gebakken zeebaars met ravioli van gamba en schuim van schaaldieren. Twee flinke ravioli gevuld met een mooie mousse van gamba's kregen we. Mooi op smaak, maar ik vond het deeg helaas te dik. Ik hou van die bijna doorschijnende ravioli, dan komt de smaak van de inhoud ook beter tot zijn recht. Het stukje zeebaars was perfect gebakken, mooi krokant en mooi op smaak door wat korrels zeezout. Het schuim van de schaaldieren was naar beneden gezakt, maar ook dat wat mooi op smaak. Alweer een goed gerecht dus.

 

 

Het hoofdgerecht was gekonfijte rundersukade, gegratineerd met roquefort en een saus van rode port. Een prima stuk sukade kregen we met erop flink wat gegratineerde roquefort, wat heerlijk was. Eronder de groentjes en de saus van rode port en ernaast nog wat pommes pont neuf. Ook al erg lekker.

 

 

 

Het dessert tot slot zag er prachtig uit. Chocoladebrownie met mousse van risotto, gemarineerde ananas en vanille-ijs. De chocoladebrownie was fantastisch. Wel heel zwaar maar ontzettend lekker. Als je dan toch chocolade gebruikt moet je het goed doen zal de kok gedacht hebben.....De gemarineerde ananas bracht die lekkere frisheid die ik zo waardeer in dessertjes en de mousse van risotto vond ik verrassend. Het vanille-ijs was prima en het koekje erbij heerlijk krokant. Alweer waren we erg tevreden.

De Roode Leeuw is een prima restaurant. Je kunt er trouwens ook gewoon borrelen en in het voorjaar/de zomer hebben ze een heerlijk terras waar je heel prettig zit onder de oude bomen aan de 's Gravenweg. Echt een aanrader wat mij betreft.

 

 

4 gedachtes over "De Roode Leeuw in Capelle a/d IJssel"

MyriamC

Leuk! Zo'n zomers terras spreekt me natuurlijk altijd aan. Zonder het tussengerecht was het misschien toch wat weinig geweest, niet?
8 maart , 2012 om 11:44 am

Agnes

Ken jij de Roode Leeuw ook nog van voor de brand Carla?Weet je, als ik die foto zie van dat stukje zeebaars dan loopt het water me in de mond. Dat velletje ziet er zo heerlijk knapperig uit.Leuk dat het ook goed is daar in de Restaurantweek.
8 maart , 2012 om 12:39 pm

Carla

Nee, ik kende het wel van horen zeggen, maar ik ben er nooit geweest toen. Ik vond het nu al voor de tweede keer goed, ik hou van de ruime en lichte opstelling binnen.
8 maart , 2012 om 14:35 pm

Carla

Voor de mannen zeker! En ik denk voor mij eigenlijk ook wel hoor, want het voorgerecht - hoe lekker ook - was aan de kleine kant.
8 maart , 2012 om 14:36 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl