DSC09382
DSC09382

SanSan in Rotterdam

Op 3 april 2012 in oosters, Rotterdam, Zuid-Holland.

Via Twitter (tja, waar twitter al niet goed voor is) kwam ik erachter dat Rotterdam een authentiek Sichuanrestaurant rijker was geworden. Kok Robin, bekend van haar Aziatische ingrediënten, was er laaiend enthousiast over en dat wil wat zeggen. Nu is echtgenoot ook altijd in voor echt Chinees eten, dus het kwam erg mooi uit dat we op deze zaterdag in de omgeving van Rotterdam wat dingen moesten doen. Voor de lunch reden we dus even de stad in en parkeerden verbazingwekkend makkelijk om de hoek bij SanSan, wat gevestigd is op de plek waar we een half jaar geleden of zo op de laatste avond van hun bestaan bij Azzia hadden gegeten. Het restaurant is integraal overgenomen qua inrichting, zelfs de vogelkooien - die geluk brengen volgens Chinezen - hangen er nog. SanSan betekent 33 en twee keer geluk, maar volgens anderen ook eten is de hemel, wat ik allemaal prima vind verder. We kregen een fijne ronde tafel en bekeken onder het genot van een biertje en een witte wijn (een Chenin Blanc, Robertson Winery Zuid-Afrika) de kaart.

Een bakje met lekkere gebrande noten kwam op tafel en de zeer voorkomende ober vertelde ons dat de Sichuankeuken zeer, zeer scherp is en dat we dus moesten oppassen met de gerechten met drie pepertjes. Nu zijn we wel iets gewend, dus tot zijn verbazing kozen we wat zeer authentieke gerechtjes. Echtgenoot had trek in de Dim Sum mix.

Diverse traditioneel gestoomde dumplings en gebakken hapjes en kreeg na verloop van tijd een flink stoommandje gevuld met maar liefst 10 dimsummetjes. 8 ervan waren gestoomd en gevuld met garnalen, vlees en groenten en 2 ervan waren gestoomd en daarna nog krokant gebakken en deze waren gevuld met een mengsel van vlees en groenten. Ik heb er 2 mogen proeven en ik vond ze erg lekker. Ook de sausjes erbij waren lekker. Ikzelf ging voor een authentieke Sesame chicken (drie pepertjes...).

Een traditioneel - koud - gerecht van kipreepjes met sesampasta en Sichuan peper. Ik kreeg een flinke portie kipreepjes, perfect gebakken met een heerlijke saus van sesampasta en Sichuan peper, prima van smaak en nog flink wat sesamzaadjes er overheen. Ik vond het erg lekker. Licht, vol van smaak en weer eens iets heel anders. Wel een beetje veel. Als hoofdgerecht had echtgenoot voor iets met drie pepertjes op de kaart gekozen. De Chicken of the Chilli Garden.

Een zeer pittig gerecht met in blokjes gesneden kipfilet, bereidt met lente-ui, verse gember en gedroogde rode pepers. Een mooi schaaltje met heerlijk, licht krokante stukjes kipfilet, de genoemde groenten en een hele lading gedroogde rode pepers kreeg hij. Ook hierover heen lekkere sesamzaadjes en hij was diep tevreden. Ik heb wat stukjes kipfilet geproefd en ze waren werkelijk uitstekend. Wat een prachtig, dun krokant jasje. Je kon ook zien dat de koks, die werken in een open keuken, plezier hebben in hun werk. Wat ik me kan voorstellen als je zulke elegante gerechtjes mag maken. Ikzelf had voor een iets minder heet - 2 pepertjes - gerecht gekozen. Wederom een traditioneel Sichuangerecht. De Gong-Bau Chicken.

Gong-bau Chicken is een authentiek Sichuan gerecht dat al meer dan 200 jaar bestaat. De in blokjes gesneden kipfilet wordt bereidt in een frisse en kruidige saus. Alweer ontzettend lekker. Prima gebakken kipfilet, een heerlijke frisse en inderdaad zeer kruidige, maar niet overheersende saus en ook ik was erg tevreden. We hadden er allebei nog Chow Mie bijbesteld en kregen dus een gigantische bak gebakken mie.

Maar wat voor mie zeg. Ik heb in tijden niet zulke lekkere mie gegeten. Perfect gebakken, heerlijk hartig en eigenlijk gewoon een genot om te eten. En ook nog eens ontzettend goedkoop, slechts 1 euro... Het was natuurlijk allemaal te veel voor ons, maar een doggybag is geen enkel probleem in Chinese restaurants, dus na het nuttigen van een uitstekende espresso (ja, echt Chinees inderdaad ;-)) verlieten we diep tevreden SanSan. Om heel vaak naar terug te keren, want het is er bijzonder lekker. En authentiek voorzover ik dat kan bepalen. Voor een indicatie van de prijzen, die heel schappelijk zijn trouwens, verwijs ik naar de - leuke - website. Op die website zag ik trouwens ook een recensie van Alice van de Tokowijzer.

8 gedachtes over "SanSan in Rotterdam"

Sophie enzo

Klinkt goed, maar iets te veel rode pepertjes voor mij helaas........
3 april , 2012 om 09:37 am

Robin

Fijn dat jullie het ook zo lekker vonden! Die "Chicken of the Chilli Garden" ziet er nog heel beschaafd uit, elders krijg je wel eens een enorme schaal chilipepers met daarin een paar stukjes kip. Ziet er altijd zo gezellig uit. Je eet alleen de kip, die gedroogde chilipepers zijn er om smaak af te geven. Misschien hadden ze die voor de presentatie in de keuken gelaten of misschien waren ze bang dat het anders te scherp werd?De Gong-Bau Chicken aten we in China bijna dagelijks bij de lunch. Is me nooit gaan vervelen. "The chicken with the peanut" noemden we dat. Hihi. Dat was trouwens in een gewoon restaurantje, geen gespecialiseerd Sichuan restaurant, dus eigenlijk ken ik vooral die aangepaste variant. Redelijk zoet en zonder sichuanpepers. De sesame chicken kennen veel mensen ondertussen als "bang bang chicken". Wel lastig altijd dat ieder restaurant weer zo zijn eigen vertaling maakt. Tenminste, lastig als je de karakters niet kunt lezen, want die zijn vaak een stuk eenduidiger. Gelukkig staat hun menu online en kun je de karakters copypasten en googelen.Zo had ik thuis al uitgevogeld wat wat ongeveer was. :-)Anyway, lang verhaal. Maar vind het dus leuk te lezen dat jullie het ook lekker vonden. (en grappig ja, dat zelfs de sojabakjes nog hetzelfde zijn als bij Azzia. En groot gelijk hebben ze. Eerst maar eens geld verdienen, een nieuwe inrichting kan altijd nog als het moet)
3 april , 2012 om 10:52 am

Carla

Dat vind ik ook, groot gelijk dat ze vooral investeren in het eten, de rest komt later wel.
3 april , 2012 om 10:55 am

Bert

Oei, wat lekker allemaal. Ik ben dol op die pittige keukens.
3 april , 2012 om 11:42 am

Jaartal

Ieder z'n meug. De Chinese keuken kan me maar heel matig bekoren, en het zekere enthousiasme hier kan me niet triggeren om hier 'ns te gaan eten. Zo veel mooie of leuke adresjes in Nederland. Dit laat ik graag lopen!(tja .. ieder z'n meug h)Jaartal
3 april , 2012 om 19:47 pm

hannie

Lekker! De zeekwal lijkt me ook wel een uitdaging. Misschien volgend jaar met het Filmfestival. Even iets verder lopen, maar niet te ver. Dit jaar is Paramount ons goed bevallen. Nog bedankt voor de tip! En we moeten natuurlijk ook eens naar Rotterdam als er geen Filmfestival is.
3 april , 2012 om 20:19 pm

MyriamC

Ik ga me ver weg verstoppen tegen de tijd dat we gaan Chinezen in Rotterdam. Dit is cht niks voor mij.
3 april , 2012 om 21:24 pm

Carla

@ MyriamNee, dit is veel te heet voor jou, dat snap ik ook wel. Het plan is ook niet om hier te gaan eten hoor ;-)
4 april , 2012 om 05:33 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl