DSC09382
DSC09382

Staal in Rotterdam

Op 22 mei 2012 in Rotterdam.

Via vakantieveilingen had ik een half jaar geleden 2 vouchers gewonnen voor een driegangendiner bij Staal. Nu kende ik heel Staal niet, maar de plek - boven de koopgoot, pal tegen de WTC-toren aan - vind ik mooi en de reviews her en der waren goed, dus waarom niet. Opeens begon de tijd te dringen qua geldigheid, dus de reservering voor de vrijdagavond 11 mei was snel gemaakt. Parkeren ging vlotjes en we wandelden via de lift de eerste verdieping op, waar het restaurant is gevestigd.

Een ruime ruimte met banken en stoelen, houten vloeren, houten tafels met wel stoffen servetten en een prettige akoestiek. De zonen wilden wel op de bank, wij namen de stoeltjes. De prettige mevrouw overhandigde ons de kaart met een uitleg over de gerechten buiten de kaart om, vroeg of we water wilden en we besloten tot een aperitief. Voor de jongens frisdrank (BOB), voor echtgenoot een jonge jenever, voor mij een witte wijn, een Argentijnse Chardonnay.

Brood en boter kwam en nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt verschenen de gerechten in een prettig tempo. Omdat we toch gereden werden besloot echtgenoot tot een Marqus de Riscal 2006 en ik tot dezelfde, maar dan in de witte uitvoering. Lekkere wijn, lang geleden dat we hem dronken. De voorgerechten kwamen.

Voor Maurits de zalmceviche. Een mooi opgemaakt bord met half gegaarde stukjes zalm met een dressing en in het midden de nodige slasoorten met de biet waarmee je overal wordt doodgegooid. Lekker vond hij het.

Echtgenoot en Ole kregen de rundercarpaccio. Met zalf van gepofte aubergine en parmezaan. Mooie plakken runderhaas met een hele berg sla en een hele berg parmezaan waaronder de gepofte auberginezalf verstopt zat. Ook hier de plakjes biet...

Ik was benieuwd naar de gegrilde chorizo met blauwe kaas en vijg. Ik kreeg een wel mooi opgemaakt vierkant bord met in het midden een hele berg sla met blokjes flauwe blauwe kaas (ik ben dan ook een roquefortliefhebber) en er omheen plakjes lekkere gegrilde chorizo, die het gerechtje een bite gaven. Ik vond het lekker in al zijn simpelheid. De vijg was nog lang niet rijp, dus die heb ik laten liggen. Als hoofdgerecht waren we erg eensgezind. We wilden graag allevier het gerecht buiten de kaart om.

De entrecote met morilles. Een mooie entrecote kregen we met helaas in stukjes gesneden morilles. Wat groentjes erbij en een mooie wijnsaus maakten het gerecht compleet. Helemaal niet slecht. Erbij een bak goede frieten en uiteraard een bak gemengde salade en dat was het hoofdgerecht. Gewoon goed.

Als dessert wilden echtgenoot en Maurits - zoals gebruikelijk - de crème brûlée en die was in orde. Opgeleukt met wat rood fruit en wat cressjes en ze waren tevreden.

Ole ging voor het strooptaartje met crème anglaise en hij kreeg 2 punten van de zeer zoete taart met erbij huisgemaakte crème anglaise en wat rood fruit en ook hij was tevreden. Een lekker dessert.

Ik was benieuwd naar de mousse van witte chocolade en passiefruit en was aangenaam verrast toen ik een mooi glas kreeg voorgezet met een heerlijke witte chocolademousse met lekker veel gepureerd passiefruit en ook wat rood fruit erop. Heerlijk fris en niet te zwaar. Nog een espresso voor drie van ons en na het betalen van de drankjes verlieten we tevreden Staal. Een in zijn klasse aan te raden eetcafé wat mij betreft. Fijne bediening en leuke gerechten.

7 gedachtes over "Staal in Rotterdam"

MyriamC

Ziet er goed uit. Ik ga toch terug wat vaker Vakantieveilingen bekijken ...
22 mei , 2012 om 14:20 pm

Carla

haha, ik ben er juist mee gestopt, het werd teveel (ja, shame on me). Misschien in het najaar weer. We 'moeten' nog naar Brussel, naar Dusseldorf, we worden er helemaal moe van ;-)))
22 mei , 2012 om 14:49 pm

hannie

"Helaas in plakjes gesneden Morilles". Ik heb niet veel ervaring met morilles. Laatst een keer een onsje gekocht en (in plakjes!) zachtjes gebakken en met een roomsaus bij gekookte witte asperges gegeten. Met een gepocheerd eitje, kervel en lekkere aardappelpuree met room en een beetje knoflook. Dat was lekker. Maar heel zijn ze dus lekkerder?
22 mei , 2012 om 18:51 pm

Carla

Hoewel je recept erg lekker klinkt zijn ze heel echt veel lekkerder. Althans, vind ik ;-).
23 mei , 2012 om 05:19 am

hannie

Dan ga ik dat een volgende keer maar eens doen, ze heel laten.
23 mei , 2012 om 08:28 am

Carla

Ideaal trouwens dat je ze zomaar kunt kopen, ik moet echt op de loer liggen bij de groothandel en dan nog....restaurants pikken ze meestal weg.
23 mei , 2012 om 10:10 am

Anonymous

Bij Staal drink ik vaak een glas, meestal met mijn broertje die in hetzelfde gebouw werkt. Het restaurant staat vooral bekend om de hoge kwaliteit van de ingredinten.PB
23 mei , 2012 om 11:59 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl