DSC09382
DSC09382

Asian Glories in Rotterdam

Op 28 juni 2012 in oosters, Rotterdam.

Nog maar een paar uur thuis uit Düsseldorf en we moesten alweer op pad. Vanwege vaderdag zouden we met mijn vader gaan eten. Bij Asian Glories. Via twitter had ik gereserveerd bij Jenny en de ontvangst door haar was weer uiterst vriendelijk. We kregen een mooie ronde tafel achterin het geheel gevulde restaurant, op de bovenverdieping (= straatniveau) waar ik het liefst zit.


We namen een aperitiefje en besloten dat we het vijfgangenverrassingsmenu graag wilden, maar dan alsjeblieft wel met de pekingeendpannenkoekjes. Water en wijn - een heerlijke Albarino met dat typische etiket wat ik al eerder ergens gezien heb - kwam op tafel en niet lang erna verscheen het eerste gerecht.

 


Op een groot bord wat in het midden van de tafel werd gezet een salade met pekingeend, veel julienne gesneden groentjes, gember, duizendjarige eieren en sesam. Geweldig lekker en een heerlijk licht begin van een fijne maaltijd. In het midden nog een glas met zoetzuur gemarineerde ontvelde kerstomaatjes, ook heerlijk fris.

 

 


Als tweede ronde - volgens mij zijn we bijzonder extra verwend deze avond - verschenen er allerlei heerlijke dimsums. Allereerst zachte loempiaatjes met bosui en sesam. Gevuld met een heerlijk mengsel. Erbij een zacht en een behoorlijk pittig sausje en ernaast een dimsum die ik nog nooit gegeten had: een rolletje paling gevuld met pittige rijst. Ontzettend lekker vond ik ze.

 

 


Vrij snel erna verschenen er twee stoommandjes met gestoomde dimsums (logisch ja). Eentje gevuld met vlees en garnalen met spinazie en eentje met zeebaars en garnalen. Het wordt saai, maar ook deze waren heel erg lekker.

 

 


Vervolgens verschenen de pekingeendpannenkoekjes. Twee per persoon. Perfect gestoomde pannenkoekjes met de reepjes groenten, de hoisinsaus en heerlijk knapperige pekingeend. Oprollen en gewoon met de handen afhappen. Heerlijk! Zoals gewoonlijk zou ik wel 10 van die pannenkoekjes willen, maar gezien de rest van het menu is dat natuurlijk helemaal niet handig.

 

 


Het volgende gerecht was kwartel. Kwartel met een vijfkruidenzout erop. Ook alweer geweldig lekker. Jenny zag dat we zaten te smikkelen en liet ons nog een extra kwartel brengen, ook die was in no time op. Heerlijk, heerlijk weer. We namen een kleine pauze, kregen een nieuwe fles wijn van het huis, geweldig vriendelijk en na enige tijd vervolgden we met een geweldig leuk gerechtje.

 

 


Een McJenny! Een soort hamburger - brood gemaakt van getoast bapaodeeg - met krokant buikspek, sesam en groenten. Fantastisch om te zien, erg geestig en belangrijk: ontzettend lekker alweer. Een heel leuk idee vonden we het. Het volgende gerecht kwam weer op een groot bord wat in het midden van de tafel werd gezet.

 

 


Per persoon een mooi blad kropsla gevuld met gebakken eendenvlees met bosui, pijnboompitten en sesam. Wederom oprollen en afhappen. Het wordt saai, maar alweer heerlijk. En ook zo heerlijk licht! We waren toe aan de finale, het werd ook de zevende ronde al, wat een verwennerij toch. Een finale in drieën.

 

 


Allereerst een groot bord met melkkoe (kalf dus lijkt me) met allerlei gebakken groentjes, alweer fantastisch van smaak en het vlees was boterzacht, terwijl de groentjes nog heerlijk krokant waren en een flinke bite hadden. Ernaast een groot bord met allemaal stukken gebakken kreeft.

 

 


We kregen er gereedschap en vingerkommetjes bij, wat wel nodig was, want we hebben heerlijk zitten kluiven en peuren. De kreeft was ook alweer uitstekend klaargemaakt en perfect van garing.

 

 


Tot slot een groot bord met mooie stukken Iberico schouder met weer allemaal heerlijke krokante groentjes, ook heel erg lekker. Erbij voor iedereen nog een schaaltje witte rijst en we waren diep en diep tevreden. Wat een fantastische maaltijd en wat een verwennerij. We sloten af met espresso en koffie, bedankten Jenny en de andere erg prettige bediening voor de geweldige gastvrijheid en ontzettend tevreden verlieten we Asian Glories. Om heel snel weer naar terug te keren!

 

2 gedachtes over "Asian Glories in Rotterdam"

MyriamC

Is dit waar ik mee naartoe moet? Hahaha, mag bedoel ik! Dat zal wel lukken denk ik al zijn er diverse dingen die ik niet ken. Wat ik echt niet lekker vind is dat papperige deeg van de dimsums (tenzij het hier niet papperig is natuurlijk). Nee hoor, ziet er echt goed uit.
28 juni , 2012 om 16:23 pm

Carla

Je bedoelt denk ik dat witte deeg van die eerste dimsum? Nee, dat is niet papperig, het is wel zacht ;-).
28 juni , 2012 om 16:30 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl