DSC09382
DSC09382

De Fiskebar in Antwerpen

Op 13 december 2012 in België.

We moesten nog wat Sinterklaasinkopen doen en echtgenoot moest een nieuwe voorraad whisky hebben en dat lukte allemaal fantastisch. Zo fantastisch dat we rond half 1 op de ring van Antwerpen reden. Lunchje bij de Fiskebar? stelde ik voor en dat was best. Bij aankomst liep ik even naar binnen om te vragen of er nog een tweetje beschikbaar was en die was er, mits we om 15.00 weer weg zouden zijn. We wilden alleen maar even een visje eten, dus dat zou zeker het geval zijn.

Parkeren is geen probleem hier op het Zuid en we begonnen met een glaasje Rueda. Best veel wijnen per glas hier, leuk. De stoelen zitten overigens abominabel en het is toch ook wel aan de krappe kant allemaal.

We bekeken de schoolborden. Aan de ene kant de gewone gerechten en de wijnen, aan de andere kant de suggesties. Ik wilde graag de St. Jacobsvruchten met truffelrisotto en parmezaansaus. Echtgenoot wilde dat eigenlijk ook, maar er was nog maar 1 portie beschikbaar, dus koos hij voor de zeewolf met truffelrisotto, spinazie, kerstomaten en limoenmousseline.

Een mandje brood verscheen met lekkere kruidenboter en het duurde een tijdje voordat de gerechten kwamen. Bij het eten wilden we wel een glaasje Grüner Veltliner.

Op het bord van echtgenoot lag een flink stuk zeewolf met een vrij zware limoenmousseline, waarin de limoen eigenlijk nauwelijks te proeven was. Erbij wat spinazie met in stukjes gesneden kerstomaatjes en een rondje niet geheel gare truffelrisotto. Echt tevreden was hij niet, hoewel we uiteindelijk concludeerden dat het net kon.

Op mijn bord lagen 6 goed gebakken coquilles, die overigens wel wat korreltjes zout hadden kunnen gebruiken, met in het midden dezelfde ongare truffelrisotto en helaas allemaal strepen balsamico, wat ik helemaal niet wil eten, waarop dan weer het parmezaanschuim - want een saus was het niet - lag. De parmezaansmaak was ver te zoeken, dus eigenlijk waren alleen de coquilles goed. Lichtelijk teleurstellend dus. We sloten af met een goede espresso en vervolgden onze weg in de zekerheid dat we 's avonds een stuk beter zouden eten. Op zich vind ik nog steeds niets mis met de Fiskebar, maar je zit er niet lekker, het is er rommelig en de kwaliteit vond ik deze keer te wensen over laten.

6 gedachtes over "De Fiskebar in Antwerpen"

Marcel

Ik lees altijd met veel plezier je recensies. Heel erg leuk!Hebben jullie in Antwerpen whisky gekocht? Ik ben altijd wel op zoek naar goede/leuke whiskey-adressen. Dus ben wel benieuwd waar jullie zijn geweest. Zelf ga ik altijd naar Whiskybase in Rotterdam.
13 december , 2012 om 11:53 am

Carla

Goede whisky koop je in ieder geval in Sluis, bij De Vuurtoren. Wij hebben wat whisky gekocht bij een Delhaize (zeer ruime keus voor een supermarkt) en er zit op het Zuid een whiskyspeciaalzaak, ik zie zo snel het adres niet, maar als je even googelt vind je hem vast wel.
13 december , 2012 om 12:05 pm

jaartal

Je hebt daar eerder al ns beter gegeten meen ik me te herinneren! Dan gaan we morgen maar naar Het Gebaar (dat cancellen voor een lunchje hier lijkt me geen goed plan)
13 december , 2012 om 19:32 pm

MyriamC

Rommelig is een heel goede omschrijving. Dat vond ik ook destijds. Ben er sindsdien ook niet meer geweest.
13 december , 2012 om 19:53 pm

Carla

Ha leuk zeg morgen! Veel plezier en de groeten aan Roger!
14 december , 2012 om 06:50 am

Anonymous

Laatst was ik bij Dock's Caf in Antwerpen: zeker niet onaardig, maar ik wilde naar 't Zilte na de uitstekende ervaring eerder dit jaar, maar daar kun je tegenwoordig niet meer terecht als je niet mnden van tevoren reserveert, helaas. Dit ken ik dan weer niet, maar je als altijd goede recensie verleidt me niet. PB
18 december , 2012 om 23:53 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl