DSC09382
DSC09382

De Machinist in Rotterdam

Op 28 februari 2013 in Rotterdam.

We waren weer in Rotterdam op deze zaterdag en er moest een beetje geluncht worden. De Machinist riep ik opgewekt! P1050558Echtgenoot was er al eens geweest en ik niet en dat kan natuurlijk niet. Parkeren is geen probleem in de Coolhavenwijk en we wandelden naar De Machinist. Gevestigd in het oude Scheepvaart & Transport College, wat overigens zoveel mogelijk in tact is gehouden. Bij binnenkomst is er eerst een leuk boekwinkeltje, beheerd door boekhandel Van Gennep en via een lange gang kom je dan bij de ingang van het restaurant. Het voorgedeelte is niet heel groot, er staat een flinke bar, het achterste gedeelte, eigenlijk het gedeelte wat je vanuit de lange gang het eerste ziet, is ruimer. P1050559Gezien het gebruik van de materialen is de akoestiek niet best en ik kan me zo voorstellen dat als het helemaal gevuld is het geluid op een vreselijke manier gaat rondzingen. Maar dat mag de pret niet drukken, want het is een leuk, gastvrij en apart restaurant. En het eten is er gewoon lekker. Niets bijzonders, maar mooi op smaak en ze bedenken leuke combinaties. En er is veel mogelijk ook nog eens. Voor allerlei andere functies van de Machinist (vergaderen, filmzaal, jazz) verwijs ik naar de website.
Nadat we de inrichting wat verder hadden bekeken kwam een van de meisjes onze bestelling opnemen. Echtgenoot wilde wel een biertje van de tap. Dat werd een Brugse Zot dubbel en die vond hij erg lekker. Ik hield het bij een witte wijn. De wijnkaart hier is overigens klein, maar wel met voor ieder wat wils en er zijn ook een flink aantal wijnen per glas te krijgen. Ik kreeg een Realce Viura, la Mancha, Spanje/Rueda en dat was een prettige wijn.
P1050562We bekeken de menukaart. Je kunt hier de hele dag door terecht. Ontbijten, lunchen en dineren. Bovendien heeft men ook een Rotterdamse Tafel Vol, wat betekent dat je allerlei voor-, hoofd- en nagerechten krijgt en die als gehele tafel met zijn allen opeet. Ook kent men hier Wine de Machinist en dat betekent 1 glas Prosecco met een oester, 2 glazen witte wijn met bijpassende hapjes, 1 glas rode wijn met bijpassende hapjes en ter afsluiting een glas port met kaas of een glas dessertwijn met een dessert. Voor prijzen en dergelijke verwijs ik naar de website.
We hielden het rustig deze keer. Echtgenoot voelde wel iets voor de P1050560Machinistenburger, gemaakt van kalfsvlees en ik wilde graag de vis van de dag, zwaardvis. Nu bleek dat het de vis van de dag ervoor was, het bord was nog niet aangepast, maar dat maakte niet uit. De vijgendadelcompote die erbij hoorde trok me wat minder, dus ik kon dat wisselen met een antiboise.
Echtgenoot nam nog een Brugse Zot en ik wilde nu graag een glaasje Torres, Tormenta, Viognier, Chili/Curico.
P1050561Na enige tijd kwamen onze gerechten en die zagen er goed uit. De burger van echtgenoot was bijzonder goed gevuld en hij vond het vlees goed klaargemaakt. Ook de rest van het garnituur vond hij lekker.
Mijn zwaardvis was iets te koud helaas, maar de antiboise, waar naar mijn smaak iets teveel kappertjes in zaten, maakte veel goed. Het was overigens een flink stuk zwaardvis, goed klaargemaakt, wat nog zo makkelijk niet is.
P1050563Erbij een bakje met gemengde salade met croutons en een vinaigrette en een bakje met frieten met huisgemaakte mayonaise en we waren tevreden.
Bij de P1050564goede espresso kwam nog een klein plakje cake en tevreden verlieten we De Machinist. Geen hoogstandjes hier, maar gewoon eerlijk eten in een aparte ambiance. Volgens mij zit je hier in de zomer ook erg fijn op het terras, om dus nog eens naar terug te keren.

 

1 gedachtes over "De Machinist in Rotterdam"

restaurantrecensiesvancarla

Hier kan alles en de menukaart is best leuk. Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Huson (andere klasse en reserveren gewenst) is ook een echte aanrader overigens.
28 februari , 2013 om 13:17 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl