DSC09382
DSC09382

l'Etoile in Gouda

Op 14 maart 2013 in Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Hoewel ik me iedere keer weer opnieuw voorneem om gewoon niet mee te doen aan restaurantweken en andere landelijk georganiseerde horecatoestanden kon ik me ook deze keer niet bedwingen. Wel vond ik dat we deze keer naar restaurants moesten waar we nog niet eerder zijn geweest.
Dat werd voor de zaterdagavond l'Etoile in Gouda. Vele, vele malen langsgereden, af en toe gedacht dat we er misschien toch maar eens heen zouden gaan, maar het is er nooit van gekomen. De uitstraling is nu ook niet heel erg bijzonder en ook de ligging vind ik niet erg prettig. Ik vraag me ook altijd af hoe je er nu in de zomer op het dakterras zit, maar wellicht ga ik dat nog eens meemaken.
Enfin, parkeren is een dramaatje, dus gewoon de parkeergarage maar in. De entree is via een halletje, waarna je langs de kapstok (waar we zelf onze jas ophingen) in de wijnbar komt. Daar was de ontvangst vriendelijk en men vroeg of we een aperitief in de wijnbar wilden drinken. Dat wilden we niet, het was vrij druk in de bar, we wilden liever een aperitief aan tafel.
Een wat kleine ronde tafel kregen we in het verder vriendelijk ingerichte restaurant. De stoelen zitten wat mij betreft niet heel erg lekker, na een paar uur zelfs licht onprettig.
Een glaasje champagne wilden we wel. Dat werd ingeschonken aan de bar, maar toen ik vroeg wat voor champagne het was werd bereidwillig de fles gehaald. Nicolas Feuillate, een prettige frisse champagne.
Een bakje met de bekende grote groene olijven met pit kwam erbij en dat was het voor enige tijd.
Uiteindelijk kregen we het restaurantweekmenu uitgereikt, waarvan ik er eentje mocht meenemen Een driegangenmenu met de mogelijkheid om het uit te breiden met een gerechtje. Keuze uit maar liefst vier gerechten: een vis-, een vlees-, een vegetarisch- en een kaasgerecht. P1050617Keus uit 6 witte wijnen per glas, 1 glas rosé, 5 rode wijnen en 6 dessertwijnen of een wijnarrangement met 3 of 4 glazen, beide ook in BOB-uitvoering.
Wij bekeken echter de wijnkaart en besloten tot een bekende van ons, de Limoux Toques & Clochers met op het etiket de naam van het restaurant en van de eigenaar. Leuk en uiteraard lekker, zoals altijd.
Een amuse verscheen. Eentje in tweeën. P1050616Een bavarois van knolselderij met een krokantje van mosterd en een broodpudding met parmezaan en truffel. Allebei verrassend lekker.
Water kwam. Bruisend voor twee heren en voor de andere heer en mijzelf een karaf ijswater.
P1050618Het eerste gerecht kwam. Tonijn & Vongole. Tartaar van tonijn met bulgur, Granny Smith, zoetzure komkommer, vongole en mayonaise van dashi.
Op een rondje aangemaakte bulgur lag de goede tartaar van tonijn, met erop wat zoetzure komkommer en kruidjes. Links de zeer smakelijke mayonaise met dashi en rechts een plakje gelei van dashi en soja. Een viertal schelpjes met de vongole lagen daar weer naast met erop zoals men het noemde vegetarische kaviaar, die gemaakt bleek te zijn van soja met wat kruiden erop. De tartaar en de mayonaise vond ik lekker, de bulgur ging wel, de vongole waren ok, maar de balletjes van soja vond ik persoonlijk wat minder. Een pure sojasmaak alleen kan me niet echt bekoren. Het idee is wel lollig vind ik.
P1050620Het tweede gerecht was een extra gerechtje. De drie mannen hadden eensgezind gekozen voor de Iberico & Jus. Spaans Iberico varken gestoofd met du Berry linzen, Hollandse bloemkool en jus. Een vrij donker bord met alle genoemde ingrediënten kregen ze met erop als lichtpuntje nog wat geschaafde bloemkool. Ze vonden het overigens alle drie heel erg lekker, zowel apart als in combinatie.
P1050619Ikzelf wilde graag de Corvina & Kreeft en ik kreeg een filet van koningsvis met een crème van pompoen en een kreeftenvinaigrette. Een goed gebakken stukje vis op wat quinoa en brunoise van groenten, waaronder pompoen, omgeven door wat kreeftenvinaigrette. Op de rand van het bord nog een veeg crème van pompoen om het gerecht compleet te maken en ik was tevreden.
Het hoofdgerecht was Rund & Knoflook. P1050624Op lage temperatuur gebraden medaillon van het Black Angusrund met gekonfijte Hollandse aardappel, kidney beans, seizoensgroenten en een jus van gesmoorde knoflook. Het is dat men het een medaillon noemt, maar het leek op een stooflapje. Niets mis mee verder, want het vlees was mooi zacht en ook lekker. Erop de kidney bonen, wat ik eigenlijk wel een beetje een rare combinatie vond, ernaast de seizoensgroenten, wederom brunoise geserveerd en een lekkere jus. De gekonfijte aardappeltjes waren ook lekker en wederom waren we tevreden. Een mooie crème waarin duidelijk tomaat en paprika te proeven waren viel ons ook nog op.
Het dessert tenslotte was een fijne frisse verrassing. Yoghurt & Citroen. P1050626Luchtig taartje van Siciliaanse citroenen met ananascompote en sorbet van boerenyoghurt en verse dragon. Het taartje was heerlijk luchtig en fris, de compote was prettig zurig en de sorbet was leuk omdat de dragon duidelijk te proeven en te zien was. Een geslaagd dessert. Erbij ook nog een koekje van grenadine.
P1050629We sloten af met espresso, waarbij nog wat koekjes kwamen. Een beetje vreemd aantal voor vier personen, maar ach, een kniesoor.
Samenvattend vind ik l'Etoile een vriendelijk restaurant waar vriendelijk gekookt wordt.

0 gedachtes over "l'Etoile in Gouda"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl