DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 22 mei 2013 in één ster, favoriet, Noord-Brabant.

Toen ik zag dat er op de zondagmiddag nog een tafel voor 4 beschikbaar was in het kader van Heerlijk10daagse bij mijn grote favoriet De Lindehof was het reserveren natuurlijk een fluitje van een cent. Ik wil hier elke dag wel eten tenslotte ;-).
De ontvangst was weer aller-allervriendelijkst en we namen plaats aan een van de prettige tafels. Het restaurant raakte deze middag geheel gevuld en dat is altijd leuk, zeker op een dag in het weekend.
P1060159De sommelier, Iete, schonk een glaasje van onze favoriete Serge Mathieu in en direct verschenen de broodsoldaatjes. Deze keer met tonijn en een kerriedip. Erg lekker en heerlijk hoog op smaak!
De chef, Soenil, kwam vervolgens zijn bonbon brengen, ter plekke nog overspoten met een espuma van eidooier. P1060160De bonbon zelf was weer gemaakt van witte chocolade en gevuld met praliné van asperges en ham en gaf een ware smaakexplosie in de mond; grappig dat de witte chocolade op het eind pas te proeven was.
P1060161Hierna kwam Soenils befaamde schaal, nu in lente-uitvoering en daar lag voor ons alle vier een krokantje van mosselen met een viscrèmetje, een bara met tomaat en een crème van zoethout en een krokantje van nasi goreng met aromaten. Stuk voor stuk heerlijk en wederom mooi hoog op smaak!
Hierna een bereiding op de hand, die ik niet heb gefotografeerd helaas. Een crème van waterkers werd op de hand gespoten, waarop een bonbon kwam van bloemkool met kaviaar van soja. Ook deze was weer ontzettend lekker.P1060162
We gingen door met een mooi bordje waarop ijs van piccalilly lag met pittige tomatenketchup en een kerstomaatje. Waar het krokantje van is gemaakt ben ik even kwijt. Maar ook dit was weer erg lekker, zeker voor een piccalilly-liefhebber zoals ik.
P1060163We sloten het geweld aan amuses - ontzettend leuk dat Soenil tijdens dit soort acties niet zuinigjes aan doet met al zijn lekkernijen, maar gewoon iedereen blijft verwennen - af met een oester. Een Gillardeau-oester met jelly van komkommer en schuim van gin: ontzettend lekker weer!
Nadat onze - bijgeschonken - champagne op was, kwam Iete met de eerste wijn. Een Quintaluna 2010, een Rueda van het huis Ossian. En dus lekker. Ietsjes strakker dan gewoonlijk, maar wel lekker. P1060166
Erbij het eerste gerecht. Gamba - Asperge - Pata Negra. Een gerecht in tweeën. Op het bord rechts een in kerrie en vadouvan gemarineerde gamba, langzaam gegaard, een gamba in kataifideeg, emulsie van green curry, dooier van schaaldieren, diverse aspergebereidingen en Pata Negra. Alles was geweldig lekker, de gambas waren perfect, de asperges ook, de ham was mooi zacht en de eidooier van schaaldieren ontplofte als een bom in je mond, echt geweldig!P1060167
Op het bordje ernaast tartaar van gamba met gelei van asperges, krokantje Pata Negra en een krokante asperge. In de gelei zat flink wat olijfolie en net genoeg zout om het niet flauw te laten zijn en ook hierover waren we weer dik tevreden.
Er was de mogelijkheid om het menu van drie gangen uit te breiden tot vijf en uiteraard wilden we dat graag.
Iete kwam met een Le Temps fait Tout, Remi Poujol 2010, 80% Ugni blanc, 20% Clairette en ook dit vond ik een prettige wijn.P1060169
Erbij het tussengerecht. Heilbot - Paling - Tonkaboon. Een schitterend bord verscheen met erop op lage temperatuur gegaarde heilbot met oosters gelakte paling: in een woord fantastisch! Verder parelgort, doperwten en crème van doperwten en een saus van gerookte prei en tonkabonen. Alweer heel erg lekker! De wijn paste er ook mooi bij.
Bij het hoofdgerecht kwam een Emilio Clemente, Crianza 2004, Utie-Requena. Een mooie, kruidige wijn met een licht zoetje ergens. P1060172Het hoofdgerecht zelf was Zuiglam - Ras el Hanout.
Schitterend zuiglam in allerlei vormen (bout, spek, rack, gestoofd, filet) kregen we met erbij courgette, aubergine van de bbq en artisjok met erbij een saus met Raz el Hanout. Alles perfect klaargemaakt, heerlijk van smaak en weer waren we erg tevreden.
Het kaasgerecht van deze middag kreeg van Iete begeleiding van Pedro Ximenez Dulce, Nectar, niet direct mijn keus, maar wel begrijpelijk vanwege de kaas. De mannen vinden een PX overigens wel lekker, dus ik was in de minderheid. P1060174Het kaasgerechtje zelf bestond uit Emmentaler - Hazelnoot - Lychee. Op zwarte brioche crème van Emmentaler, stukjes Emmentaler, krokantjes van Emmentaler, gel van lychee, segmenten van lychee, hazelnoten en grenotti. Ook de kletskop was gemaakt van onder andere Emmentaler. Een lekker kaasgerecht vond ik het.
Bij het dessert kwam een glaasje PMC Beerenauslese, Burgenland. Een fijne dessertwijn met voldoende zuren, die uitstekend paste bij het dessert. P1060177Dat dessert was vandaag Aardbeien - Yoghurt - Citrus. Op een mooi bord kregen we aardbeien gemarineerd in aceto balsamico, gelei van aardbeien en yoghurt, meringue van citrus, bonbon van aardbei en ijs van yoghurt en yuzu. Bij het ijs nog een crunch van groene thee en ook vond ik nog ergens een winegum van aardbei en yoghurt. Wederom grote tevredenheid aan tafel!P1060178
Bij de nog steeds uitstekende espresso weer zo'n leuk plankje met onder andere de lepel van witte chocolade gevuld met gel van mojito en een keur aan heerlijke
Diep tevreden weer verlieten we De Lindehof. De chef kwam buiten nog even gedag zeggen en ik kreeg zomaar een flesje Limoncello van hem om te proeven. Nu, dat heb ik gedaan en hij is heerlijk! Nogmaals mijn dank!

5 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

Sophie Evertse

Tussengerecht en kaasgerecht overgeslagen maar voor de rest van dezelfde gerechten genoten tijdens ons recente bezoek alhier ! Ja dat was heerlijk :-).
22 mei , 2013 om 11:10 am

restaurantrecensiesvancarla

Fijn dat jullie het ook heerlijk vonden. Ik blijf het moeilijk vinden om restaurants aan te raden, smaken verschillen (behoorlijk) tenslotte. Maar bij De Lindehof kun je je volgens mij geen buil vallen, ik althans ben altijd bijzonder tevreden.
22 mei , 2013 om 11:22 am

Lisette Dekker

Ook wij hebben dit 3-gangen menu gehad en voor mij aangepast, zodat het volledig lactosevrij was. In n woord Geweldig!!! Het is altijd weer genieten in de Lindehof!
22 mei , 2013 om 13:49 pm

tim valgaeren

altijd top!
22 mei , 2013 om 15:38 pm

restaurantrecensiesvancarla

Vind ik ook!
22 mei , 2013 om 17:03 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl