DSC09382
DSC09382

De Dukdalf in Woerden

Op 11 juli 2013 in Utrecht.

Nog niet wetend dat ik de donderdag na deze hele fijne dinsdag alweer moest worden opgenomen in het ziekenhuis ging ik heerlijk met jongste zoon eten bij De Dukdalf. Een Iens-deal weer eens, die ik op de valreep tegenkwam ergens op internet. Drie gangen voor slechts 25 euro.
P1060584De ontvangst in het erg leuk gelegen restaurant met terras in het haventje van Woerden (tja, ik ben getogen in Rotterdam, dus ik vind alles een haventje) was heel vriendelijk en we mochten een tafeltje uitzoeken. Ik vond het iets te fris om buiten te zitten en we zochten een plekje in het halfronde restaurant uit de zon.
P1060583We begonnen gezellig met een glas Cava, waarbij een plateautje met die lekkere grote groene olijven kwam, stengels met kerrie en sesam en amandelen met zout. Lekker! Heel sympathiek is hier de Iens-deal gewoon het maandmenu en dus uit te breiden met een extra gang, want het maandmenu telt vier gangen. Voor slechts 8.50. Dat deden we natuurlijk, als we er zijn doen we het goed. Het extra leuke is ook nog eens dat het maandmenu een keuzemenu is. Je kunt per gang (niet het tussengerecht) kiezen tussen vlees of vis en bij het dessert uit kaas (suppl. 3.50) of zoet. Bovendien wordt er per gang een wijnsuggestie gedaan, wat wil een mens nog meer.
Een amuse verscheen.P1060585 In een eitje tartaar van asperge, duxelles van ei, schuim van beenham. Lekker en prettig hoog op smaak!
Brood kwam, lekker brood en Guernsey boter. Water ook en we konden beginnen.
De eerste wijn werd voor mij ingeschonken, Ole was de BOB weer eens, en dat was een Petra Unger Q 2012, Kremstal Grüner Veltliner. Een zeer prettige wijn, ik P1060586hou van het huis Unger. Overigens een woord van bewondering voor de zeer bevlogen en kundige sommelier, niet al te overdreven en uitgebreid, maar to the point en met hart voor zijn werk!
De chef, die ik virtueel ken van twitter kwam even een handje geven en het eerste gerecht presenteren.P1060588 Geroosterde bonito, tartaar van bonito, spaghetti van komkommer, schuim van zoetzure komkommer, gel van soja en gekonfijte sinaasappel.
We kregen een mooi bord met twee strepen gel van soja, waartussen de genoemde ingrediënten mooi waren neergelegd. De geroosterde tonijn was geweldig mals, zo ook de tartaar. Met komkommer op alle mogelijke manieren klaargemaakt doe je me altijd een groot plezier en de kleine kringeltjes gekonfijte sinaasappel vond ik een leuke en verrassende vondst. De viooltjes maakten het mooie plaatje helemaal af.
De wijn bij het tussengerecht was een Chanson Macon-Villages 2010, zo'n lekkere typische Chardonnay uit de Bourgogne zonder eik. Ik hou daarvan. P1060591Het tussengerecht was Coquille Saint Jacques, risotto, San Daniele ham en schuim van parmezaan. Op een flinke veeg wortel troffen we vrij stevige rijst aan, waar in ieder geval wat nootjes in verwerkt waren. Daarop twee schitterende coquilles die goed gekruid waren, maar ik hou van enkele stukjes zeezout op coquilles. Het plakje San Daniele ham met het schuim van parmezaan maakte het gerecht compleet. Wederom een leuk gerecht.
Bij het hoofdgerecht liepen onze wegen uiteen. Ole koos voor de gebraden poussin, in broodkruim gebakken boutjes, gegrilde asperges, Opperdoezer Ronde en portjus.
P1060595Hij kreeg een mooi bord met de borst van de poussin, de krokante boutjes, de gegrilde witte en groene asperges, het aardappeltje, erwtenpuree, worteltjes en hij was dik tevreden. Het geheel werd afgemaakt door de heerlijke portjus.
Ikzelf wilde graag de kabeljauwfilet, Schots scheermes, mousseline van aardappel en gerookte boter, antiboise. En dat kreeg ik ook. P1060594Werkelijk schitterend om te zien: een prachtig stuk perfect gebakken kabeljauw met erop het gehakte scheermes met lekker veel antiboise, een heerlijke mousseline van aardappel met de gerookte boter en nog meer antiboise en een keur aan groentjes. Ik was erg tevreden. De wijn erbij was niet de wijn die op het menu stond, maar een Portugese wijn, een Manz, Cheleiros, Dona Fàtima, Jampal 2012. Een bijzonder lekkere wijn!
Een dessert-amuse kregen we ook nog. Zonder foto vanwege te lekker. Meloen met gegrilde meringue, ijskoud met wodka. Heerlijk!
P1060599Ole koos voor het zoete dessert en kreeg een prachtig bord met gegrilde watermeloen, parels van bevroren wodka en watermeloen, zure mat van weer een andere meloen, mini meringue en gelei van limoen. Nog wat krokantjes maakten het heerlijk frisse dessert compleet. Wederom was hij tevreden.
Ik kreeg het kaasassortiment van Bourgondisch Lifestyle en dat bestond uit (netjes voor me opgeschreven) Coeur de Neufchatel - Ile de France, Wijngaarden Oude gerijpte met gember (10 maanden rijping) - Woerden, St. Felicien - Beaujolais, Pave le Bailli - Bergen België en Bleu de Buffola - Noord-Italië. P1060600Stuk voor stuk erg lekkere kaasjes. Erbij nog wat Kletzenbrood, wat jammetjes en een glaasje wijn. Niet zomaar een glaasje wijn, maar een heerlijk glas Domaine Langlois-Chateau, Vieilles Vignes 2005, Saumur. Zo'n heerlijke Loire Chenin waar ik erg dol op ben!
We sloten af met een Ice Tea en een goede espresso, waarbij nog vier heerlijke snoepjes kwamen. P1060602Een madeleine, een makaron met en van witte chocolade, een lolly van chocolade met pistache en een ontzettend lekker koekje naar het recept van het huis.
Dik tevreden verlieten we De Dukdalf, weer een fijn adres op ons lijstje erbij. Om vaak te bezoeken!

3 gedachtes over "De Dukdalf in Woerden"

Sophie Evertse

Inderdaad weer een heel leuk adres!
11 juli , 2013 om 08:34 am

Raymond

Ik heb hier in het verleden (2005 - 2008) regelmatig gegeten, maar er is duidelijk vooruitgang geboekt! Wat klinkt het allemaal lekker en wat ziet het er goed uit zeg. Eentje om te onthouden dus... :-)
11 juli , 2013 om 08:42 am

team Haute-horlogerie

Wij komen hier geregeld en het is elke keer weer een carrousel van heerlijke smaken! Ook de bediening is enthousiast! Zeker een bezoek waard. Vrg www.haute-horlogerie.eu
11 juli , 2013 om 09:08 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl