DSC09382
DSC09382

Méson Maito in Miraflores de la Sierra

Op 23 augustus 2013 in Spanje.

Na een dag of anderhalf te hebben doorgebracht in het redelijk comfortabele vakantiehuis werd het tijd om het dorp waar in het lag te verkennen. Een vriendelijk dorp met behoorlijk wat horeca. Puur op het zicht kozen we ervoor te lunchen bij Méson Maito, niet in de laatste plaats omdat Michelin ze noemde vanwege hun grillades.P1060766
Het restaurant bestaat uit drie verdiepingen, maar ze hebben ook een terras en natuurlijk kozen we daarvoor. Het lag heerlijk in de schaduw, dus we zaten bijzonder prettig.
Het restaurant ligt aan een plein, waar flink wat terrassen zijn, althans voor een dorpje van deze omvang vond ik het aan de ruime kant. Bovendien is er een stukje verderop een nog groter plein met nog veel meer terrassen.
Als aperitief namen we een biertje, want we hadden dorst.
De kaarten werden ons overhandigd. In het Engels, terwijl hetP1060771 personeel geen woord Engels sprak, dus bij het bestellen kwam de Spaanse kaart erbij, zodat er geen verwarring zou ontstaan.
Tijdens het bekijken van de kaart kwamen er een soort van wantanpakketjes, die verrassend lekker waren. Erna ook nog een schaaltje met wat ter plekke gemaakt wafelchips en balletjes gevuld met vis.P1060772 Water wilden we wel, met en zonder bubbels en een flesje wijn natuurlijk ook. Een Albarino, een Bicos. Een zeer aangename wijn, bijzonder goedkoop, maar dat gold eigenlijk alle wijnen in de restaurants. Ze doen hier niet aan vier keer over de kop (gelukkig).P1060770
Brood kwam op tafel, mét kuipjes boter, een unicum volgens mij in zuidelijke landen....
De inrichting binnen is rustiek, mij vielen vooral de mooie tegeltjes op waarmee de traptreden waren afgewerkt.
Ole had zin in vis en koos voor de pulpo. P1060773Pulpo, flink wat overigens met appelmoes en heel veel pikant paprikapoeder. De portie was aan de ruime kant, dus hij heeft niet alles opgegeten, maar lekker was het wel.
Maurits ging weer voor de entrecote, maar was enigszins teleurgesteld in de kwaliteit, zeker na het feest in Bouliac. P1060774Hier zat naar zijn mening toch wel wat veel vet in wat niet helemaal goed gegrild was, zodat het weggesneden moest worden en er eigenlijk wat weinig vlees overbleef. Erbij lichtelijk slappe frieten en een geroosterde groene paprika. Licht teleurstellend dus.
Echtgenoot en ik deelden een streekgerecht, cochinillo, in het Engels Suckling Pig en in het Nederlands speenvarken.P1060775 Een flinke schaal kregen we met een in stukken gehakte poot van het beestje en erbij slappe frieten. Het vlees was mooi mals en smaakvol, het velletje was mooi knapperig, dus wij waren tevreden.
Na enige tijd wilden we eigenlijk toch nog wel een dessertje, we zaten tenslotte heerlijk op dat fijne terras. P1060778De mannen waren bijzonder eensgezind: arroz con leche: rijst met melk, rijstepap dus. Een flink bord kregen ze met heel lekkere rijstepap met flink wat cacao en een koekje en ze waren erg tevreden.
Ikzelf wilde de P1060777chocoladetaart wel proberen. Die was ongelofelijk lekker. En machtig. Maar vooral heel erg lekker.
We sloten af met prima espresso en tevreden verlieten we Méson Maito. Het is overigens het enige restaurant geweest wat we hebben bezocht in Miraflores de la Sierra, alle andere restaurants bezochten we als we onderweg waren of in een naburig gelegen dorp, waar iets meer parkeergelegenheid was.

0 gedachtes over "Méson Maito in Miraflores de la Sierra"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl