DSC09382
DSC09382

De Dukdalf in Woerden

Op 10 januari 2014 in Utrecht.

We moesten akelig vroeg op de komende zaterdagochtend, maar om de een of andere reden waren allebei de zonen elders. Van de oudste is dat vrij normaal, hij woont inmiddels al 5 maanden in Rotterdam, maar ik had eigenlijk gedacht dat we met zijn vieren zouden eten deze avond. Niet dus. We wilden dus een hapje eten op deze 20e december en bij De Dukdalf, waar ik pas nog met jongste zoon had genoten van het maandmenu was nog wel een tafeltje voor twee. Echtgenoot was er nog niet geweest, dus hij was benieuwd.
De ontvangst was weer allervriendelijkst en we kregen het ronde tweetje om de hoek van bij de ingang. Een glaasje van die heerlijke Ellermann Spiegel Grauburgunder 2013, Pfalz wilden we heel graag. Erbij wat knabbels, waaronder die lekkere gigagrote groene olijven.
We bekeken de kaart, echtgenoot ging voor het maandmenu, zonder dessert en ik ging van de kaart eten, maar ik wilde wel het tussengerecht van het menu. Dat is hier gelukkig allemaal WP_20131220_003mogelijk. Ik moet nog even vermelden dat men nog wist dat ik het maandmenu al gegeten had en dat er vanuit de keuken een alternatief menu werd voorgesteld, maar dat ik deze avond liever zelf wilde kiezen van de mooie kaart.
Een amuse kwam. Tartaar van zalm met zalmeitjes, iets crèmerigs en een cressje. Lekker!
Voor een overzicht van de wijnen die echtgenoot bij zijn gerechten kreeg, verwijs ik naar mijn vorige recensie, hij at namelijk precies hetzelfde wat ik toen heb gegeten.
Bij mijn voorgerecht kreeg ik een glaasje van een favoriet van me, een Trittenheimer Steillage, Sommelier Selektion, Bernard Eifel, Riesling 2012, Mosel en die was weer heerlijk.WP_20131220_006
Net zoals mijn voorgerecht. Dungesneden heilbot, bitterballetjes van Canadese kreeft, crème van winterpostelein en zoetzure komkommerchips. De heilbot lag als een spiegel op het bord met erop de bitterballetjes, de winterpostelein, diverse cresssoorten en de zoetzure komkommerchips. Heerlijk in combinatie, mooi hoog op smaak met diverse smaaktoetsen, wat een leuk effect geeft. De komkommerchips vond ik natuurlijk erg leuk, ik ben nu eenmaal een fan van komkommer in al zijn uitvoeringen en dit was er weer eentje die ik niet kende. Dik in orde dus dit gerecht.
WP_20131220_005Echtgenoot vond zijn voorgerecht, crème brûlée van hertenpeper, salade van spruitjes, kruim van kastanjes, vinaigrette van groene kruiden ook zeer aangenaam en ook hij zat te smullen.
Het tussengerecht was rillette van eend, geroosterde tonijn, bonbon van
eendenlever, specerijenbouillon, precies zoals ik dat de vorige keer ook had gegeten, maar dat wist ik en toen vond ik het bijzonder smakelijk en dat vond ik nu weer. WP_20131220_008Ook dezelfde wijn erbij, een Vigna Corvino, Contessa Abruzzo DOC, die fijne donkere rosé dus.
Inmiddels ben ik achter de naam van dat geweldige zilte cressje, dat noemt men salty fingers en dat klopt dus helemaal. Erg lekker dat dingetje.
WP_20131220_012Het hoofdgerecht van echtgenoot was de gegrilde heilbot, truffelrisotto, schuim van Reypenaer VSOP. Erbij een glas uit de Jura, zoals in mijn vorige recensie beschreven en wederom was er grote tevredenheid bij hem zichtbaar.
Ik had gekozen voor de rogvleugel, op de graat gebakken, groene kool en walnoten, aardappelpoffertjes en een groene kruidensaus. Erbij een glas Sanguinhal, Chardonnay/Arinto 2010, die me prima beviel. Ze schenken hier wijnen die ik allemaal waardeer, toch wel bijzonder.WP_20131220_015
Een mooi stuk prima gebakken rogvleugel kreeg ik, mooi krokant en afgezouten met erbij diverse groenten, de aardappelpoffertjes en de groene kruidensaus. Het paste allemaal weer uitstekend bij elkaar en ook de onderdelen apart waren zeer de moeite waard, dus ik was weer blij.
Een dessert wilden we niet meer, we wilden nog even een laatste check van de koffers doen voor onze reis naar Wenen, in de hoop dat de zonen inmiddels ook gearriveerd zouden zijn en dan snel naar bed, want het zou een kort nachtje worden.WP_20131220_016 Espresso wilden we nog wel, die is hier goed en erbij kwamen weer wat heerlijke snoepjes, die we nog wel hebben opgegeten, want die zijn gewoon te lekker. We hebben weer heerlijk gegeten bij De Dukdalf en de maandmenu's zijn hier een uitkomst, maar à la carte is ook absoluut de moeite waard. En de sommelier is zijn gewicht in goud waard hier. Bevlogen en vol kennis, ideaal.

0 gedachtes over "De Dukdalf in Woerden"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl