DSC09382
DSC09382

Golden River in Laren

Op 13 januari 2014 in Noord-Holland, oosters.

We waren weer eens in Blaricum voor een controle en na afloop hadden we trek. We wilden eigenlijk gaan lunchen bij de Spandershoeve maar de reviews op Iens zijn bedroevend, dus toen we aan onze linkerhand een Chinees restaurant zagen liggen besloten we daar te gaan eten, ook gezien de weinige tijd die we hadden om te lunchen. Golden River heet het restaurant en de inrichting is jaren 70 Chinees-Nederlands.
Ondanks dat er op de deur een papier hing dat men pas om 16.00 open ging, duwde ik toch maar de deur open, want alle lichten waren aan en direct werd me verteld dat het restaurant gewoon geopend was. Wat er natuurlijk wel in resulteerde dat we de enige gasten waren.
We begonnen met een biertje voor echtgenoot en een glas witte wijn voor mij, een lekkere wijn, ik vermoed een Sauvignon. Water wilden we ook graag, dus er verschenen twee flessen water, bruisend en plat.
We bekeken de kaart, die hier zeer uitgebreid is en we besloten na ampel overleg tot het FER-menu (Fine Eastern Restaurants).WP_20140103_002
We begonnen met een drietal gefrituurde dimsum met het bekende zoetzure sausje. We vonden ze wel aardig, we hebben wel betere gegeten. Met name de vulling van de pangsit was hier aan de minieme kant.
Hierna verschenen de gestoomde dimsum met het bekende chilisausje en die vond ik lekker.WP_20140103_003 Ik vind de gestoomde altijd wat lekkerder dan de gefrituurde trouwens.
We gingen door met de pekingeend in ijsbergsla. Alles komt hier keurig op een tafel aan gereden en door de zeer correcte bediening op een bord gepresenteerd met erbij een uitleg.
WP_20140103_004In een flink blad van een krop ijsbergsla werd een mooie hoeveelheid gesneden gebakken pekingeend met groenten en dergelijke geschept en dat kregen we op het bord. Gewoon met de handen eten was het advies. Dit gerechtje vonden we erg lekker.
Hierna konden we kiezen voor een Szechuan Hot-Sour soep of een glas Cava (moest ik om grinniken) en natuurlijk wilden we de soep. WP_20140103_005Die was lekker, maar bepaald niet hot. Het eten hier is nogal aangepast aan de Nederlandse smaak. Niets mis mee, maar wij hebben een voorkeur voor een wat meer authentieke maaltijd.
Als hoofdgerecht kregen we vier gerechten op een grote schaal gepresenteerd: lemon chicken; krokante pekingeend in ananassaus, bief in Mongoolse chilisaus en Chinese garnalenWP_20140103_006 in knoflooksaus. Erbij voor mij import bami (mihoen is dat hier) met taugé en voor echtgenoot nasi goreng.
De mihoen en de nasi werden keurig op het bord geschept, van de gerechten op de schaal pakten we zelf. Ik moet zeggen dat ik de citroenkip erg lekker vond. Mooi fris en nog mooi sappig vlees. Ook de combinatie van de pekingeend met ananas, waar ik zelf nooit op zou komen, was lekker. De Chinese garnalen stonden stijf van de stukjes knoflook, lekker, maar voor mij net iets teveel van het goede en de Mongoolse chilisaus vond ik heerlijk. Het vlees was schitterend mals.
We sloten af met een kleine ouderwetse Dame Blanche (geen foto, vergeten) en behoorlijk tevreden vervolgden we onze weg. Een aardig adres om even snel te lunchen als we in de buurt zijn.

0 gedachtes over "Golden River in Laren"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl