DSC09382
DSC09382

Beluga Loves You in Maastricht

Op 8 februari 2014 in Limburg, twee sterren.

We zouden deze zaterdagavond met vrienden gaan eten in Opglabbeek en hadden nog even iets te doen in Maastricht. Een lunch bij het veranderde Beluga (loves you) leek me wel wat, ik was wel nieuwsgierig hoe Hans van Wolde die verandering vorm had gegeven, temeer omdat hij van Michelin wel zijn twee sterren mocht houden.
Het pand is aan de buitenkant natuurlijk nog steeds schitterend, binnen is er vooral iets veranderd in de kleurstelling. De lounge is wat hipper geworden, de eetruimte heeft iets meer kleur gekregen met onder andere loveseats in het lichtblauw op het verhoginkje. En onderin staan meer tafels en een aantal stoelen is vervangen door ronde banken. Meer tafels is trouwens licht ergerlijk, want ik ben herhaalde malen aangeraakt door langslopende zwarte brigade en dat vind ik onprettig. Ik vind een beetje ruimte om de tafels helemaal niet erg.
De lounge was redelijk gevuld toen we binnenkwamen, waardoor we besloten aan tafel het aperitief te nemen. De deur zwaait overigens nog steeds voor je open als je aan komt wandelen en dat blijf ik leuk gastvrij vinden.
Nog steeds gelukkig de draaistoelen en de gladde tafels met erop de mooie onderborden van Stockmans.DSC01588
Als aperitief kozen we een glaasje Cava van Vilarnau. Een frisse Cava. Erbij een hapje in een schaaltje. IJs van grotchampignons met een krokant koekje van bloemkool. Erg lekker! Eronder DSC01593crème van bloemkool met een beetje piccalilly en wat zonnebloempitten, ook een erg leuke combinatie. Op een plateautje verder nog voor ons allebei een bladerdeeghapje met grotchampignons. Warm en smakelijk.
DSC01592We bekeken de kaarten. Allereerst een klein kaartje, waarop het lunchmenu stond, incl. de al gepresenteerde amuse. Vier gangen voor 45 euro, all inclusive (incl. Cava, 3 glazen wijn, water en koffie) 75 euro.
Daarna het kaartje met daarop het tiengangenmenu. 100 euro of all inclusief maar dan zonder aperitief 150 euro. Het tiengangenmenu staat rechts, links op het kaartje staan 8 starters voor 12.50, waarvan drie met een supplement; vervolgens 8 gerechten onder de noemer to follow voor 17.50 en daarna 5 gerechten to share voor 45 euro per stuk. Tot slot nog sharing desserts voor 17.50 p.p..
We moesten diep nadenken, want meestal opteren we wel voor het uitgebreide menu, maar gezien de afspraak 's avonds besloten we heel verstandig tot het lunchmenu met een uitbreiding uit het lijstje to follow.
De eerste wijn werd ingeschonken, een Borsao Blanco Seleccion, 100% Macabeo. Niet onaardig, maar aan de lichte kant.DSC01595
Erbij het eerst gerechtje. Coquille/komkommer/dashi/spinazie. Twee plakjes rauwe coquille kregen we en een souffleetje van coquille, rettich, groene asperge, krokante aardappel in de vinaigrette van komkommer en poeder van spinazie. De dashi is me ontgaan, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen. In ieder geval vond ik het een heel aardig gerechtje met prettige structuren, want het gaf behalve een fijne smaak ook een fijn mondgevoel.
De tweede wijn vond ik lolliger, ook omdat hij mij volledig onbekend was. Een Erath Pinot Gris 2010 uit Oregon.
DSC01600Het tweede gerecht was Hollandse rivierkreeft/kool/mousseline. Aan tafel werd in de gepresenteerde kom een bouillon van rivierkreeft geschonken. Ik vond dit gerecht niet onaardig, maar van mij had het iets warmer mogen zijn (de wachttijden waren soms aan de lange kant, het leek alsof er iets niet helemaal soepel liep in de keuken) en ook wat hoger op smaak. Ik vond het wel een mooi gerecht om te zien.
De derde wijn was een Cotes du Rhone, een Parallle 45. Een wat mij betreft zeer smakelijke blend. Jammer genoeg duurde het wachten op het gerecht lang, waardoor het glas bijna leeg was toen het eindelijk kwam. Ook was de wijn te warm toen hij werd ingeschonken en dat werd er natuurlijk niet beter op. Aan bijschenken wordt kennelijk niet meer gedaan.DSC01602
Het gerecht was zeebaars/geroosterde sjalotten/krokante bloemkool/peperolie. Een prima stukje zeebaars kregen we met erbij tempura van bloemkool, krokantjes van schorseneer, een quenelle met bolletjes die leken op couscous, maar gemaakt waren van bloemkool (aldus de vriendelijke meneer aan wie ik het vroeg), waarin ook curry te proeven was. De saus zou gemaakt kunnen zijn van bloemkool met sjalotjes, in ieder geval was hij smakelijk, maar het had iets meer saus kunnen zijn wat mij betreft.
Bij het extra gerechtje liepen de wensen van echtgenoot en mij uiteen. Hij wilde er graag een glas rode wijn bij, ik een witte.
Hij kreeg een glas Lapostolle Carmenère Grand Selection 2012 Rapel Valley, waar hij tevreden over was.
Ik kreeg een glas Bramto del Cervo, Castella della Sala, Chardonnay, 2012, Umbria. Een zeer lekkere wijn.
DSC01608Het gerecht was kalf uit de regio/zuurkool/rozijnen. Een stukje mals kalf kregen we met erop wat rozijnen, die waarschijnlijk geweekt waren in het een of het ander. Erbij verder wat pompoen, een aardappeltje, wat zuurkool en een aantal tafel bijgeschonken beetje jus met boleten. Ik proefde her en der ook nog wat rozemarijn. Een heel aardig gerecht vond ik dit.
Bij het dessert lieten we ons verleiden tot een glaasje Chateau du Haut Mayne, Sainte-Croix-du-Mont 2012.DSC01613
Het dessert was een klassiek perentaartje. Inderdaad kregen we een heel klassiek perentaartje gepresenteerd, wat ontzettend lekker was. Alles klopte aan dit gerechtje. De peren was heerlijk, het deeg was perfect, de siroop met onder andere yuzu die er overheen werd gegoten was prachtig lobbig en licht fris en het ijs van gember, steranijs en munt wat erbij lag was ook al erg lekker. Een erg fijne afsluiter!
DSC01614De espresso kwam in weer zoiets moois van Stockmans (ik miste deze maaltijd wel de perfect passende borden die speciaal voor Beluga zijn ontworpen destijds, ik hoop toch maar dat die nog wel te voorschijn komen regelmatig). Niet heel praktisch, want het kopje was natuurlijk bloedheet, dus dat moesten we eerst even laten afkoelen.DSC01617Toen we de koffie bijna op hadden kwam er voor ons allebei nog een bordje met drie hapjes gebaseerd op champagne: een makaron, een truffel en een taartje. Alledrie lekker.
Na het betalen van de rekening verlieten we Beluga Loves You.
Ik persoonlijk - maar we gaan nog wel een keertje terug om het tiengangenmenu te proberen als het zo uitkomt - vond het vroegere Beluga prettiger. Ik vind het namelijk helemaal niet vervelend om in de watten te worden gelegd met amuses, friandises, een extra slokje wijn als dat zo uitkomt en meer van die dingen. Het moge duidelijk zijn dat ik niet helemaal kapot ben van de veranderingen. Het lijkt me toch net iets teveel op een bezuiniging. Wat overigens niet erg is, maar noem het dan ook zo.
Het juichende gevoel van de laatste keer had ik deze keer helaas niet en dan vind ik altijd erg jammer. Het kost dan weer even wat tijd om daar overheen te komen.

2 gedachtes over "Beluga Loves You in Maastricht"

Jos

Inmiddels drie jaar later: gisteren gaan dineren bij Beluga. Heerlijke amuses, wijnen worden continu bijgeschonken en ook friandises bij de koffie. Blijkbaar hebben ze geluisterd.
4 januari , 2017 om 20:31 pm

Carla

Dat is mooi, toch maar weer eens naar Beluga dan ;-)
5 januari , 2017 om 09:40 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl