DSC09382
DSC09382

Slagmolen in Opglabbeek

Op 15 februari 2014 in België, favoriet, twee sterren.

Nadat we ons hadden geïnstalleerd bij de heerlijke B&B BedandBeyond in Opglabbeek, waar we onder het genot van een regionaal biertje een enorm leuk gesprek met de eigenaresse hadden, fristen we ons op en werden we door diezelfde eigenaresse vervoerd naar het restaurant van deze avond: Slagmolen. Echtgenoot en ik waren er al eens geweest, onze vrienden nog niet. De eetruimte was al geheel gevuld op onze tafel na en het was een prettig geroezemoes. DSC01623
Een glaasje champagne wilden we wel, van Delamotte hier, erg lekker en ook water, want we hebben met deze vrienden altijd onze eigen BOB.
Een beker met bladerdeegstengels, kaas en zwarte olijf, stond al op tafel, evenals een plateau met boter, pezo en olie. DSC01624
De kaarten werden ons uitgereikt door de chef en die bekeken we uiteraard. Tot mijn verrassing bleek dat het Slagmolenmenu identiek was aan dat wat wij de vorige keer hadden gegeten, dus we vroegen aan ons gezelschap of we het Degustatiemenu zouden kunnen nemen, maar dan met een wijziging van het dessert, want de Dame Blanche is hier fenomenaal en die moesten ze wat ons betreft zeker proeven. Dat was akkoord, ook de chef maakte er geen enkel punt van, dus het feestje kon beginnen. Een wijnarrangement voor drie wilden we ook graag.
DSC01625Men kwam langs met een geweldig dienblad vol met allerlei soorten brood en we maakten allemaal onze keuze. Het brood werd telkens opnieuw aangeboden.
Een amuse verscheen, eentje in drieën. In een glaasje garnalen met schuim van aardappel, wonderschoon licht en perfect bij elkaar passend. In het midden een plakje terrine van ganzenlever en kalfskop met een klein beetje wasabi erdoor. DSC01628De wasabi was goed te proeven, waardoor wat mij betreft de ganzenlever ietsjes wegviel en dat vond ik wel jammer. Maar ik ben nu eenmaal geen fan van wasabi. Geheel rechts lag nog een krokant rolletje gevuld met een erg lekkere geitenkaas. Leuke hapjes vond ik het.
Na enige tijd - men houdt hier wat mij betreft een perfect tempo aan, geen enkel moment heb ik het idee gehad dat er gelijk getrokken werd of dat er te haastig werd opgediend of dat er te lange wachttijden waren, nee het was allemaal dik in orde - kwam er nog een amuse.
DSC01629Een parmentier van ossenhaas met wintertruffel. In een woord heerlijk! Mooie, lichte aardappelpuree, heerlijke ossenhaas en flink wat wintertruffel, meer hoeft dat niet te zijn!
De eerste wijn werd ingeschonken. Een Weissburgunder, Kabinett Oktav Heger 2012. Een bijzonder aangename Weissburgunder.DSC01633
Het eerste gerecht was salade van koningskrab met mango en mousse van krab. Een flinke hoeveelheid geweldig lekkere salade van krab kregen, waarin wat mango te proeven was. Erop een mooie laag mousse van krab, die schitterend diep van smaak was. Om het af te maken erop nog wat salade en eromheen wat dipjes mangogelei en krabsaus. Een erg lekker gerecht, mooi in verhouding.
De Weissburgunder werd doorgeschonken bij het tweede gerecht, ravioli van ganzenlever en truffel.
DSC01636Schitterend dunne pasta kregen we, gevuld met ganzenlever. Erbij een bijzonder lekkere botersaus, erover geraspt wat parmezaanse kaas en erop wintertruffel. Perfect uitgevoerd en bijzonder smakelijk.
De goede sommelier schonk een nieuwe witte wijn in, eentje uit Amerika. Uit Washington. Eve, Chardonnay 2011 Columbia Valley. Ik moet zeggen: een erg prettige chardonnay. DSC01640Het gerecht erbij was filet van zeetong met selderstructuren en zachte curry. Flink wat filet van de zeetong gekregen we, gestoomd volgens mij met erbij diverse structuren van selderij en een heerlijke saus van witte wijn met prettige, zachte zuren en een mooie vleug van curry. Een zeer mooie combinatie.
Bij het hoofdgerecht kregen we een glas Cotes du Rhone. Le Plan Vermeersch, een zeer lekkere rode wijn.
DSC01642Het hoofdgerecht was jonge Franse duif uit Anjou. Een keurig opgemaakt bord kregen we met fijne zachte, perfect gegaarde stukken duif en diverse groenten. Het gekonfijte pootje lag bovenaan. Erbij nog een uitstekende portsaus om het palet compleet te maken en we waren zeer tevreden.
In een bekertje volgde na een keurige tijd - men houdt hier voor mij hele prettige tijden tussen de gerechten aan, zo rondom de 20-25 minuten en daar hou ik van - een pré-dessertje.DSC01644 Crumble van peperkoek, peer, ananasijs en kokos. Een zeer leuke combinatie, mooi fris en leuk opgediend.
Bij het dessert zelf namen we nog een glaasje dessertwijn, een Rivesaltes 2005, een heerlijke wijn. DSC01648Het dessert hadden we dus gewisseld voor die ongelofelijk fantastische Dame Blanche en die was weer net zo lekker als de vorige keer. Ontzettend knap om zo'n geweldig ijsje te kunnen maken met zo'n perfecte chocoladesaus! Ze komen overigens twee keer langs met het ijs en niemand kan 'nee, dank u' zeggen!DSC01650
Bij de koffie tenslotte kwamen per persoon nog zes heerlijke snoepjes, veel te lekker om te laten staan en in een cocktailglas piepkleine oliebolletjes, die ook al veel te lekker waren.
DSC01652De service hield nog niet op, de chef zelf bracht ons naar de B&B, zodat we in de auto nog even de gelegenheid hadden om een praatje met hem te maken.
Wat een gastvrij restaurant is Slagmolen toch en hoe soepel loopt hier alles gewoon tot in perfectie zonder opsmuk en tierelantijnen. Uitstekende gerechten, perfect uitgevoerd, een erg goede zwarte brigade en het eten is in al zijn klassiekerigheid om van te dromen. Wat mij betreft beslist een aanrader.

3 gedachtes over "Slagmolen in Opglabbeek"

Dirk

Het is inderdaad de moeite om een dame-blanche te nemen. Je kunt echt niet nee zeggen, als ze de tweede keer komen. Verder is het een keuken zonder toeters en bellen, maar wel zeer lekker. Ook heeft het een zeer mooi terras, waar het in de zomer zalig vertoeven is.
17 februari , 2014 om 15:51 pm

restaurantrecensiesvancarla

Inderdaad, het terras is schitterend!
17 februari , 2014 om 18:26 pm

Slagmolen** (Opglabbeek) | Sterrenjacht

[…] restaurantrecensiesvancarla […]
2 augustus , 2014 om 14:20 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl