DSC09382
DSC09382

LO by Wout Bru in Antwerpen

Op 3 maart 2014 in Antwerpen, België.

Nog maar net bekomen van de lekkernijen van Het Gebaar reden we deze zaterdag alweer Antwerpen in. Dit weekend vierden we dat we elkaar 30 jaar kennen. Als lunchadres had ik gekozen voor Lo by Wout Bru, ondanks de slechte reviews op de Belgische sites. Ik heb een zwak voor Wout Bru sinds we onwaarschijnlijk heerlijk hebben gegeten met de zonen in Eygalières en DSC01734reviews die vooral gaan over zijn arrogantie (lees onvoldoende aandacht voor de schrijvende persoon) en zijn vermeende uitstapjes met andere dames (ik mocht het echtpaar deze middag wederom samen aanschouwen en er was geen vuiltje aan de lucht volgens mij) boeien me niet. Ik kom altijd voor het eten. Ambiance vind ik ook belangrijk natuurlijk.
Met die ambiance is helemaal niets mis. Aan de oever van De Schelde staat een modern gebouw. KAS - Kunst aan de Stroom. Als de Bru's de boel hier weer opbreken om naar Frankrijk te vertrekken gaat de hal gebruikt worden voor kunst. DSC01736Ook tijdens het pop-upgebeuren overigens is er veel kunst te zien in het gebouw. Mooie kunst vonden wij.
Parkeren ging gemakkelijk en we wandelden door de zeer groene tuin met een logo van LO by Wout Bru wat later terugkwam in onder andere de chocolade bij de koffie naar binnen.
DSC01751Je wandelt direct tegen een lange bar aan, waarachter de open keuken ligt en de ontvangst door het jonge en hippe, deels Franssprekende, personeel was zeer vriendelijk. Links zijn de garderobe en de toiletten en de lift en trap naar boven, waar een Gin-bar is (Belgen zijn bijzonder enthousiast over alle mogelijke combinaties van gin met tonic, ze maken er een ware kunst van, leuk vind ik dat), maar waar je ook je aperitief en/of je koffie kunt gebruiken.
Wij kozen ervoor om aan tafel een aperitief te nemen.DSC01739
Het is een vrij grote ruimte met vrij veel tafels, maar met voldoende privacy. Het geheel doet wat industrieel aan, wat prettig wordt opgevangen door de beigetinten die gebruikt zijn voor de inrichting. Op de looppaden na dikke vloerbedekking, her en der afscheidingen van houten takken en langs de muur banken. Veel glas, dus veel zicht naar buiten. Het restaurant kwam deze lunch bijna geheel vol te zitten, wat toch een goed teken is.
DSC01748Op tafel, wij kregen een tweetje aan het begin van het restaurant, echtgenoot had zicht op de keuken en de bediening, ik mocht de kleurige kunst en de andere gasten bewonderen, geen linnen en helaas ook geen stoffen servet, wat ik jammer vind. Wel peper en zout in keitjes en het verstuivertje met olijfolie van Estoublon, de art-deco-uitvoering hier, die hebben we zelf thuis ook. Ik kende de olie al van Eygalières. Ik zag deze middag overigens veel meer dingen die ik daar al gezien had, zoals bijvoorbeeld de wijnkoelers.
Een aperitief wilden we wel, een Cava Jaume Serra, die prima in orde was. Deze schenken ze ook bij 't Nonnetje. Op tafel stond verder al een kommetje met popcorn, die ik in eerste instantie te zoet vond, wat ik dus ook heel raar vond, want wie presenteert erDSC01741 nu zoete popcorn bij een lunch, maar later bleek dat hij gebrand was met oosterse kruiden, die inderdaad een heel stuk lekkerder smaakten. Een schaaltje met dopboontjes met zout verscheen. Die boontjes kon je in je mond laten ploppen door ze te pellen als tuinboontjes. Een geestig idee.
Brood kregen we ook, in een kistje met onderin laurierbladeren. Lekker brood volgens echtgenoot.
Een zeer vriendelijk Frans meisje kwam ons de kaart brengen. Ook hier kun je kiezen uit een aantal gerechten die de omvang hebben van een tussengerecht. Met 3 tot 4 gerechtjes zou je genoeg hebben. De eerste pagina zijn de gerechten die je altijd kunt bestellen, erachter zit een pagina met drie suggesties en die wisselen en daaronder staan dan weer de desserts. De prijzen liggen wat hoger dan in Nederland bij bv. Ron Gastrobar, waar ze 15 euro per gerecht rekenen, daar kom ik later nog op terug. Achterin tenslotte zit de wijnkaart.
Wij besloten tot een fles Priorat, Nosis, Buil & Gin 2011 en die beviel ons zeer. Water wilden we ook, bruis en plat (ook hier wordt water niet gekoeld) en toen begon het feest van beslissen welke gerechtjes we zouden nemen. Dat duurde enige tijd, want er staan veel dingen op die we eigenlijk wel wilden proeven.
Uiteindelijk waren we eruit en we plaatsten onze bestelling. Na een keurige tijd verschenen de eerste gerechtjes.
DSC01752Voor echtgenoot de tartaar van tonijn met gebakken ganzenlever. Hij was zeer te spreken over de mooi gesneden tartaar die prima op temperatuur was en de perfect gebakken ganzenlever. Het geheel was afgemaakt met een saus gemaakt van de boter waarin de ganzenlever was gebakken en yuzu, wat een heel prettig zuurtje gaf. Erop nog wat krokantjes van gebakken uitjes en hij was erg tevreden. DSC01755
Ik wilde graag de inktvis la plancha, getomateerde aïoli. Ik kreeg een schaaltje met erin twee rolletjes perfect gebakken inktvis, leuk aan een prikkertje geserveerd met een ongelofelijk lekkere saus waarin de aïoli zeer goed te proeven was. Verder veel groenten waaronder ui, paprika en tomaat en duidelijk iets van citroen, zodat ook hier een fijn zuurtje te proeven was. Een mooi gerechtje vond ik het.
DSC01757Hierna kreeg echtgenoot een gepocheerd eitje met truffelboter. Precies dat ook trof hij in het leuke schaaltje. Erbij een heerlijke witte wijnsaus met wat bieslook en veel geschaafde truffel en wederom vond hij dit een geslaagd gerechtje. DSC01758
Ikzelf was erg benieuwd naar de gekonfijte kabeljauw met duxelles van Parijse champignons en was zeer verrast door het heerlijke gerecht wat ik kreeg. Perfecte kabeljauw, schitterend zacht was het met eronder heel veel champignons en uitjes, maar ook oesters trof ik aan. Verder een mooie witte wijnsaus, een groene asperge en gebakken uitjes. Een werkelijk heerlijk gerecht.
DSC01761We gingen door met voor echtgenoot de ravioli van kalfszwezerik en truffelvelouté  (jullie begrijpen al wel dat hij erg dol is op truffel...). Het was een zogenaamde open ravioli, de kalfszwezerik was uitstekend gebakken, de truffelvelouté zijdezacht met erin wat blokjes spek en erop ook nog wat geschaafde truffel. Het wordt saai, maar wederom tevredenheid alom aan de overkant van de tafel.DSC01763
Ik was gevallen voor de lasagne van kreeft met crustacé saus (er staan wat vervelende foutjes in de menukaart, dat is jammer). Mooie, zeer dunne pasta (die had echtgenoot trouwens ook) kreeg ik gevuld met goed klaargemaakte stukken kreeft en dat alles lag in een saus van schaaldieren, die mooi hoog op smaak was. Erop wat bosuitjes en wederom die gebakken uitjes, wat ik geen enkel probleem vind, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Ook over dit gerechtje was ik zeer te spreken.
DSC01765Als laatste gerechtje kwam voor echtgenoot de gebakken duif, toastje met foie gras en kardemom. Hij kreeg twee stukken duif, eentje gebakken en de andere ook, maar dan gepaneerd. In de saus proefde hij duidelijk vadouvan. De duif was zeer mals en mooi op smaak en de saus vond hij heerlijk. Alweer een schot in de roos.DSC01766
Ikzelf kreeg het krokant gebakken speenvarken, rozemarijn en boschampignons. Op de gebakken champignons lag een flink stuk zeer krokant speenvarken, wat werkelijk perfect van cuisson was. Mooi mals vlees met een zeer krokant laagje. Erbij diverse groenten, een heerlijke jus, schuim waarin ik duidelijk tijm proefde en op het krokantje laagje nog wat gepoft spek. Alweer heerlijk.
DSC01768Omdat alles zo lekker was konden we ons weer eens niet bedwingen en besloten we tot een dessert. Een klein dessert, de Dame Blanche. Wat gelijk de enige tegenvaller van deze lunch werd helaas. De chocoladesaus, apart geleverd in een kommetje was uitstekend, de slagroom en de crunch ook, maar het ijs.....Het ijs was echt niet in orde. Het was waarschijnlijk roomijs, maar smaakte naar niets en was keihard. We zijn natuurlijk erg verwend door die fantastische Dame Blanche van Slagmolen, maar ijs wat nergens naar smaakt en keihard is, nee, dat kan niet.DSC01771
We sloten de maaltijd af met prima espresso waarbij in een kistje waarin onderin ook laurierbladeren lagen nog drie soorten chocolade met LO erop werd geserveerd. Erg lekkere chocolade overigens!
Na het betalen van de rekening, die vrij hoog was, maar wat ik volkomen begrijp gezien de kwaliteit van het geleverde en wat ik eerlijk gezegd prettiger vind dan een vaste prijs voor gerechtjes die die kwaliteit niet halen, liepen we richting de garderobe waar Wout Bru op de foto ging met een gehandicapt meisje die daar dolblij mee was. Ontroerend om te zien. Nadat we onze jassen hadden liepen we naar buiten en toen kwam hij nog even naar buiten lopen om te vragen hoe we het gevonden hadden. Attent dus.
Ik vind Lo by Wout Bru een aanrader. Het personeel is uitstekend, de ambiance is prettig en het eten vond ik bijzonder goed.

1 gedachtes over "LO by Wout Bru in Antwerpen"

Glow by Wout Bru | restaurantrecensiesvancarla

[…] het restaurant wordt gebracht, maar pal voor de deur van het restaurant. Alles was hetzelfde als bij Lo by Wout Bru, alleen hingen er wat meer doeken en stond er een grote buitengrill mt personeel buiten. Even ter […]
13 juli , 2014 om 09:35 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl