DSC09382
DSC09382

l'Escu de Rohan in Rochefort-en-Yvelines

Op 19 april 2014 in Frankrijk.

We hadden besloten te gaan rijden naar San Sebastian, dat vinden we namelijk leuk en we zijn vrijwel direct op vakantie dan, want een fijne lunch en een leuke overnachting, uiteraard met een fijne maaltijd geven dan direct het vakantiegevoel.
DSC02141Bij het zoeken naar een lunchadres - het was de bedoeling ietsjes na Parijs te lunchen en dan nog een paar uurtjes te rijden naar een hotel voor de nacht - kwam ik opeens een restaurant tegen wat me heel erg bekend voorkwam. Wat bleek? Ooit, tenminste 10-15 jaar geleden kwamen we hier met de jongens terecht nadat we behoorlijk lang in de file hadden gestaan op de terugweg naar huis vanuit Zuid-Frankrijk. Het was hun eerste keer dat de tong aan tafel werd gefileerd en dat ze een warm lopend chocoladetaartje aten, dus ook zij wisten het nog. De groene luiken herinnerde ik me als de dag van gisteren. Het restaurant, l'Escu de Rohan, ligt midden in het charmante dorpje Rochefort-en-Yvelines, op slechts 45 km van Parijs. DSC02116Aan de inrichting is helemaal niets veranderd, wel aan het personeel. Waren het destijds waarschijnlijk de ouders, de vader in de keuken, de moeder in de zaal, nu nam de kok de bestellingen op - de zoon - en zijn vrouw nam de zaal voor haar rekening. Hard werken zo met zijn tweetjes. We waren zeker niet de enige gasten deze zaterdagmiddag, op een grote tafel na die al klaarstond voor de avond, waren alle tafels uiteindelijk bezet. Wij kregen een leuk rond tweetje met zicht op het hele restaurant en ik herkende in de hoek bij het raam naast de deur de tafel waar we destijds met zijn vieren hadden gegeten.
Tot zover deze wat lange inleiding, maar dat komt omdat ik het eigenlijk gewoon zo heel erg leuk vind.
Geheel onFrans namen we als aperitief een glaasje witte wijn, Gascogne hier en we bekeken de kaart, die we overhandigd kregen door de chef. Ook kregen we een uitleg over het menu van de dag.
DSC02119Een amuse arriveerde. Twee rolletjes lekkere gevulde ham, een fijne appetizer, want we kregen er trek van.
Nadat we onze wensen kenbaar hadden gemaakt bekeken we de wijnkaart. Een zeer aardige, prettig geprijsde wijnkaart. We besloten tot een Domaine de Fenouillet, Faugères, les Hautes Combes, 2012, voornamelijk omdat het een ons niet bekende wijn was. Hij was erg lekker.DSC02124
We hadden als voorgerecht allebei gekozen voor de terrine de foie gras met toast en confiture van ui. De terrine was zoals hij hoort te zijn, erg lekker dus, de toast was prima in orde en de confiture van ui was ook lekker. Typisch zo'n gerecht wat altijd lekker is, mits goed uitgevoerd natuurlijk en dat was het hier.
DSC02128Als hoofdgerecht had echtgenoot gekozen voor de zeeduivel met gevulde Amandes en saus van kabeljauw. Hij kreeg een flink gevuld bord - de porties zijn hier ruim, zo niet zeer ruim - met puree van aardappel en pastinaak waarop de goed gebakken zeeduivel lag. Ernaast drie Amandes in de schelp met wat kruiden, saus van kabeljauw en geroosterde tomaatjes. Hij was zeer tevreden over het gerecht. Zonder fratsen gewoon lekker.DSC02130
Ik had gekozen voor een gerecht uit het menu van de dag, een stoofpotje van kabeljauw en ik kreeg een schaaltje met een heerlijke vissaus, eigenlijk dikker dan een saus, maar nog net geen crème, waarin wat groenten (ook aardappel) en kruiden lagen, een heerlijk stuk gestoofde kabeljauw en twee plakjes stokbrood met rouille. Ook dit gerecht was gewoon erg lekker. Goed klaargemaakt, geen toeters en bellen, maar prima in orde.
We hadden ook nog besloten - onze ogen waren weer eens groter dan de buik - tot een kaasgerechtje, omdat we het zo leuk vonden dat ze hier in plaats van een plateau twee kaasgerechtjes op de kaart hebben staan. We zouden halverwege delen.
DSC02131Echtgenoot koos de brick van Camembert met karamel met Banyuls en een salade en hij kreeg twee stukken Camembert, gebakken in filodeeg met de genoemde karamel en een klein slaatje. Erg lekker, maar - natuurlijk - wel zwaar.DSC02134
Ikzelf wilde graag het andere aangeboden gerechtje, de terrine van Roquefort met een kleine salade met noten en gekonfijte abrikozen en ik kreeg een mooie plak terrine, waarin gelukkig de Roquefort overheerste met erbij een leuk slaatje en wat fijngehakte noten met fijngehakte gekonfijte abrikozen en ook iets van karamel. Mooie smaakjes bij elkaar.
Beide kaasgerechtjes vonden we erg lekker. We besloten wel dat als we hier weer zouden eten - je weet het niet tenslotte - we ons zouden beperken tot drie gerechten.
We hadden namelijk ook nog een dessert besteld - tja, die grote ogen - .
DSC02135Echtgenoot nam natuurlijk de crème brûlée met geflambeerde appels, krokante appel en een sabayon met Calvados en hij was meer dan tevreden over de perfect uitgevoerde brûlée, de heerlijke krokante appel en de zijdezachte sabayon.DSC02137
Ik was zeer benieuwd naar de baba met rum, crème van mandarijn en carpaccio van ananas en ik kreeg een gigantische, maar heerlijk lichte baba met eronder de crème van mandarijn en erop stukjes ananas. Iets anders van uitvoering dan ik had verwacht, maar dat lag vast geheel aan mij. In ieder geval verbazend licht en erg lekker.
DSC02140Bij de uitstekende espresso kwamen nog twee snoepjes per persoon en na het betalen van de rekening verlieten we zeer tevreden l'Escu de Rohan en het erg charmante dorpje.
Zo charmant vonden we het er dat we tijdens onze vakantie besloten op de terugreis te overnachten in Rochefort-en-Yvelines en ons avondeten bij het restaurant te gaan gebruiken.
Zo gezegd, zo gedaan. Tegen achten wandelden we naar het restaurant, onze B&B lag om de hoek namelijk en we kregen hetzelfde tafeltje. Deze avond liep het restaurant volledig vol.
We begonnen weer met een glas witte wijn, aperitieven als pastis en Suze zijn aan ons niet besteed, dat drinken we liever op een terras. DSC02593
Het menu werd ons uitgelegd, we bekeken de wijnkaart en we kregen een amuse. Twee gevulde gebakken tomaatjes met tapenade, een lichte crème en wat bieslook. Lekker!
Als wijn kozen we voor een Condrieu 2011, Guigal. Altijd goed en zo ook deze.
Deze avond besloten we het aangeboden menu te volgen, op een uitzondering na dan.
DSC02595Dat betekende dat we als voorgerecht een krokante kwartel kregen, gevuld met foie gras met erbij een salade van asperges en een beurre blanc met balsamico. Een zeer smakelijk gerecht. De kwartel was in stukjes gesneden, hij was mooi krokant en de vulling was erg lekker. De asperges waren beetgaar en samen met de saus en de andere ingrediënten bevielen ze ons zeer.DSC02598
Het hoofdgerecht was St. Pierre met saffraansaus, prei en een salade van linzen. Precies dat kregen we ook. Op de salade van goed klaargemaakte linzen (weer zwaar) lag een goed gebakken stukje zonnevis. De saffraansaus was er lekker bij. De prei was gestoofd in boter en ook die was lekker en ook de beide kort gestoofde tomaatjes pasten er goed bij. In al zijn simpelheid een goed gerecht.
DSC02599Echtgenoot had gekozen voor het dessert van het menu, gegratineerde peer met ijs van passievrucht en dat was uiteraard precies wat hij kreeg. Gegratineerd fruit is altijd aan de zware kant, zo ook deze peer, wat niet wegneemt dat hij wel erg lekker was. Het ijs paste er goed bij en gaf door het zuurtje goed weerwerk aan de peer, waardoor het een mooi uitgebalanceerd geheel werd.DSC02602
Ik had iets van de kaart gekozen, namelijk een krokante zandkoekje met chocolade, crème praliné en een coulis van karamel. Ik kreeg een flinke plak chocoladekoek, niet helemaal zoals verwacht van zanddeeg, want het was niet krokant maar plakkerig (lekker hoor) met erop een gigantische hoeveelheid crème praliné met twee kletskoppen en eronder flink wat karamel. Erg lekker, maar zeer zwaar.
DSC02603Ook deze keer bij de goede espresso weer twee snoepjes en voldaan verlieten we l'Escu de Rohan weer. In ieder geval een adres om te onthouden als je op doorreis bent wat ons betreft. In het dorp is nog een zeer charmante B&B, waar wij in ieder geval heerlijk geslapen hebben.

0 gedachtes over "l'Escu de Rohan in Rochefort-en-Yvelines"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl