DSC09382
DSC09382

Café l'Espérance in Bouliac

Op 20 april 2014 in bib gourmand.

Afgelopen zomervakantie waren we terecht gekomen in Bouliac voor een simpele, doch zeer smakelijke lunch bij l'Esperance. Zeer Frans, een leuk terras en binnen meer een café met tafeltjes. DSC02203Ook deze zondag na een overnachting in Azay-le-Rideau passeerden we rondom lunchtijd Bouliac - het ligt iets oostelijk onder Bordeaux (niet boven Bordeaux dus zoals ik eerder vertelde), dicht bij de autoroute.
We reden het keurige fleurige dorpje in, vonden een parkeerplaats tegenover de ingang en wandelden binnen. Een vriendelijke zakelijke ontvangst en we kregen een tweetje bij de bar. Het terras was weliswaar afgedekt en tijdelijk achter schermen bereikbaar, maar dat vonden we toch echt nog te fris. DSC02189
Echtgenoot wilde een half flesje rood, een Chateau de Rochemorin, 2007, Pessac Leognan, ik een karaf witte wijn, ik meen een Viognier. Badoit voor hem, een karaf voor mij.
Brood stond al op tafel met erbij een heel klein schaaltje met wat goede rillette.
DSC02190We bekeken de schoolborden die her en der hangen en staan en waren vrij snel klaar met onze keus.
Echtgenoot wilde als vooraf(je) de Boudin Noir en kreeg een gigantische hoeveelheid uit een blik (maar vast wel zelf gemaakt), alle voorgerechten - op het buffet na - gaan hier per 200 gram. DSC02191Erbij wat sla en wat cornichons en meer hoeft dat ook niet te zijn. Het was een lekkere worst/rillette-achtig voorgerecht, ik mocht ook proeven. Wel aan de ruime kant.
Ik wilde de huisgerookte zalm en kreeg 200 gram zalm met drie kwarten van een citroen.
DSC02193De zalm was lichtgerookt, boterzacht en ik vond hem erg lekker. 200 gram zalm is goed te doen wat mij betreft.
Als hoofdgerecht koos echtgenoot voor de tartaar van rund, steak tartare dus.DSC02197 Hij kreeg goed aangemaakte met de hand gehakte steak tartare met erbij goed gebakken frieten en wederom was hij tevreden.
Ik gaf de onglet, longhaas dus, die ik afgelopen zomer ook had gegeten een herkansing en kreeg een redelijk stuk onglet met dezelfde goede frieten erbij. De onglet was in orde, hoewel er meer zenen in zaten dan ik me herinner van de vorige keer. DSC02200De erbij gevraagde mayonaise was lekker. Lekker Frans zuur. Ook de bak groene salade met fijne vinaigrette ontbrak niet.
Bij de prima espresso kwam een canelé.DSC02202 Nu krijgen we die wel vaker en ik vond er nooit iets aan. Deze echter was geweldig. Mooi krokant van buiten, mooi zacht van binnen met een heerlijke smaak. Hiervan zou ik er wel meer blieven...Puntje erbij voor l'Esperance dus.
Het blijft een vrij ideaal adresje voor een simpele lunch als je op doorreis bent, ik vermoed zo dat we aanstaande zomer hier weer zullen belanden, want dan rijden we deze route alweer. En de zonen zijn nogal weg van vlees van de grill.

2 gedachtes over "Café l'Espérance in Bouliac"

PB

Grappig: toen ik twee jaar geleden naar San Sebastian ging, lunchten wij onderweg in hetzelfde dorp, maar dan op het prachtige terras bij het toenmaals nog met twee Michelinsterren getooide Le Saint-James (waar wij overigens, inclusief wijn, voor nog geen 50 lunchten...). PB
23 april , 2014 om 16:54 pm

PB

PS: in de Michelingids 2014 heeft Caf de l'Esprance overigens geen bib gourmand (meer)...
23 april , 2014 om 16:55 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl