DSC09382
DSC09382

Catch by Simonis in Den Haag/Scheveningen

Op 27 april 2014 in Zuid-Holland.

Sinds enige tijd komen wij in ieder geval een keer per week in Den Haag, meestal rondom lunchtijd. Nu hadden we al een paar keer geluncht bij het welbekende Simonis aan de Haven of we hadden er broodjes gehaald en die lekker in het zonnetje opgegeten, maar eigenlijk was ik bijzonder nieuwsgierig naar het relatief nieuwe (het bestaat al weer even) Catch by Simonis. Aan de Haven van Scheveningen, vlakbij een parkeergarage, een hypermodern gebouw van maar liefst vier verdiepingen, waarvan de begane grond en de eerste verdieping restaurant zijn. In de kelder zijn de toiletten, op de bovenverdieping kun je een feestje geven.
DSC02605Iedereen die van verse vis houdt kent Simonis en met Catch by Simonis wilden ze zich - zo te zien - op een wat breder publiek richten, want hier is sprake van een wat chiquer restaurant dan het afroeprestaurant aan de haven. De kaart had ik natuurlijk thuis bekeken en die sprak me zeer aan. Ook de wijnkaart is hier erg leuk en zeker voor Nederlandse begrippen bijzonder prettig van prijs.
Goed, de reservering was snel gemaakt en op deze niet heel zonnige dinsdag wandelden we tegen half 2 het restaurant in. In het halletje een uitstalling van schaal- en schelpdieren, dan de glazen deuren en dan sta je pats boem bij een lange bar en een kleine counter waar een mevrouw je op wacht en naar je naam vraagt. Vervolgens werden we naar een tafel in het restaurant geleidt.DSC02607 Om het restaurant heen - het is ovaal van vorm - ligt aan een kant een serre, waarnaast dan ook weer een terras is opgesteld met heaters, dus je kunt al vrij snel buiten eten. Aan de voorzijde van het gebouw is een lounge-terras opgesteld, waar je ongetwijfeld zeer prettig kunt borrelen en wat oesters kunt happen.
Van de inrichting moet je verder houden, wit leer, stoelen, ronde banken, lichtelijk bling-blingerig, maar wij kwamen vooral voor het eten.
Ik begon met een glaasje witte wijn, een Semillon, Thuerry l'Exception blanc. Een flink glas lekkere wijn voor 3.95, een keurige prijs dus. Echtgenoot opteerde voor een glas tomatensap en ook dat werd keurig gepresenteerd met tabasco en dergelijke. De uitstekende jongeman die ons deze middag van eten en drinken voorzag vroeg of we brood wilden. Dat wilde echtgenoot wel. Minpuntje vind ik dat je ervoor moet betalen, ik vind dat van een onaanvaardbare flauwigheid. DSC02609Het brood kwam, met een bakje met ongezouten boter en een bakje met tapenade, wat vandaag gemaakt was van zalm. Een vrij simpel smeerseltje vonden we het.
We kregen de kaart met een uitleg over het tweegangenlunchmenu, de catch of the day en over de mogelijkheden buiten de kaart om. Nu is de kaart zeer uitgebreid en we hadden ook wat moeite om te kiezen, maar uiteindelijk lukte dat natuurlijk toch. De kaart is dusdanig uitgebreid - voorgerechten, oesters, sushi, oesterplateaus, fruits de mer, kaviaar, hoofdgerechten etc. etc., dat je hier eigenlijk kunt eten wat je maar wil op visgebied. Er staan overigens ook een paar vleesgerechten op de kaart.
Water wilden we ook wel, voor mij een karaf (pluspuntje!) voor echtgenoot een klein flesje Pellegrino voor 2.85.
We bekeken ook de wijnkaart, die zoals al gezegd mooi, uitgebreid en ontzettend vriendelijk van prijs is en we besloten tot een Meursault van Louis Jadot van 2011. DSC02615
Onze voorgerechten kwamen. Voor echtgenoot de Stellendamse garnalen; klassieke cocktail, geserveerd met romige cocktailsaus. De uitstekende - zeer klassieke - garnalencocktail werd geserveerd op een groot bord. Het rondje garnalen was licht aangemaakt met een lichte mayonaise, zeer fijngesnipperde sjalotjes en wat bieslook, ernaast lagen streepjes cocktailsaus. Echtgenoot was behoorlijk tevreden over zijn garnaaltjes.
DSC02616Voor mij de langoustine; carpaccio van langoustines, geserveerd met appel, kaviaar en een langoustinecoulis. Ik kreeg een mooi rondje van niet te dun gesneden rauwe langoustine, die mooi vers en heerlijk zoetig was. Erop brunoise van groene appel, een miniem schepje kaviaar, wat zure room en wat groen spul. Eromheen de langoustinecoulis, die verdacht veel leek op oestersaus, maar wel goed combineerde met de langoustines, dus ook ik was tevreden. De langoustines waren uitstekend!
Na enige tijd kwamen de hoofdgerechten, waarbij zich een klein incident voordeed: de uitstekende jongeman schonk per ongeluk in ons glas, waar nog een bodem in zat, wijn van de tafel naast ons. Hij schrok ervan en loste het keurig op door ons nieuwe glazen te brengen en de prijs van de wijn op de rekening aan te passen en de tafel naast ons kreeg een nieuwe fles. Geruisloos en netjes opgelost dus, prima!DSC02618
Echtgenoot kreeg zijn bestelde griet; gegrilde grietfilet, geserveerd met bospaddestoelen, romige truffelsaus en aardappelmousseline. Een zeer goed gegrild stuk grietfilet kreeg hij met eronder flink wat goed gebakken bospaddestoelen. De aardappelmousseline was geen mousseline, maar een puree en dat vond hij wat teleurstellend, maar teleurstellender was de truffelsaus, die als een dun laagje op het bord lag, maar omdat het bord zo warm was (wat natuurlijk moet) werd de saus wat hard op het bord. Wellicht dat de saus apart geserveerd een betere optie is. Maar zoals gezegd: de griet en de paddestoelen waren uitstekend.
DSC02620Ik kreeg mijn tarbot; hele gebakken tarbot met gewokte asperges, lamsoren en een kruiden beurre blanc en ik was meer dan tevreden. De tarbot was perfect gebakken en bijzonder smakelijk natuurlijk, de groenten waren meer dan smakelijk, die waren echt geweldig. Prima van garing, mooi hoog op smaak, werkelijk een genot om te eten. De beurre blanc die apart in een pannetje werd geserveerd (ik zou het op tafel naast het bord zetten, maar een kniesoor) was ook erg lekker. Een schot in de roos dit gerecht.
We sloten af met goede espresso, waarbij zoals het hoort een glaasje water kwam en een chocolaatje en tevreden verlieten we Catch by Simonis. Goede gerechten, goede bediening en een stuk leuker - vind ik dan - dan Simonis aan de Haven.

 

0 gedachtes over "Catch by Simonis in Den Haag/Scheveningen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl