DSC09382
DSC09382

Waterproef in Scheveningen/Den Haag

Op 24 mei 2014 in Zuid-Holland.

En weer waren we aan de Dr. Lelykade in Scheveningen en weer hadden we trek. Nu was Waterproef ons door diverse mensen aangeraden, dus die gingen we proberen. Het restaurant kent twee verdiepingen, is ruim van opzet en heeft een terras en een vlonder aan het water met flink wat tafeltjes.
20140522_133648 Een zeer vriendelijke ontvangst en de vraag of we buiten wilden eten. Dat wilden we wel, het was schitterend weer en het terras tegen het restaurant aan lag nog heerlijk in de schaduw. Op de vlonder waar ook de nodige tafels zijn was het zonniger, dus wij namen plaats bij een tweetje in de schaduw tegen het restaurant aan. Leuk uitzicht op de haven weer.
Een glaasje wijn wilden we ook wel. Dat werd een huiswijn, een Domaine Féline Jourdan, een Sauvignon. Een prettige, licht zilte Sauvignon, die we gedurende de lunch gewoon doordronken. We komen nog weleens terug om de uitgebreide wijnkaart hier te bewonderen.
We kregen het lunchmenu uitgereikt, een simpele kaart in plastic gehuld en we kregen een uitleg over het lunchmenu wat in twee- of in drie-gangen te krijgen is. Echtgenoot had 's avonds nog een afspraak, dus wilde niet teveel eten en koos voor de Steak Tartare, waarbij de uitstekende bediening vroeg of hij dat wilde eten als ik mijn hoofdgerecht kreeg en of hij misschien een iets grotere portie wilde. Op beide vragen kwam een positief antwoord.20140522_133418
Ik wilde graag het lunchmenu, voor- en hoofdgerecht indien mogelijk en dat was mogelijk.
Brood kwam op tafel met lekkere olie en we keken lekker wat rond in het haventje waar eigenlijk altijd wel iets te doen is.
De maître kwam nog even een handje geven, heel vriendelijk en mijn voorgerecht verscheen. 20140522_135545Krokante scholfilet. Met panko/sesam/little gem/lenteui/gember&sojadressing. Twee lekker gebakken stukjes scholfilet kreeg ik, goed gepaneerd met panko en sesam. Eronder een gesneden salade van little gem met lenteui en een soja- en gemberdressing. Erop wat krokante mie. Lekker!20140522_141719
Na een keurige wachttijd kwam de Steak Tartare van echtgenoot. Al geheel aangemaakt, maar wel op een goede manier, hij was er tevreden over. Goed vlees, lekker van smaak. Erbij goede frieten en lekkere mayonaise, meer hoeft dat ook niet te zijn.
Ik kreeg gebakken grietfilet met Hollandaisesaus, asperges, spinazie en puree. Alle componenten waren uitstekend. De griet was nog mooi glazig, de Hollandaisesaus was prima, de asperges beetgaar, de spinazie20140522_141728 ook nog zeer goed te herkennen en de puree was ook echt een puree en geen mousseline. Lekker weer.
Espresso wilden we ook nog wel, die is hier ook goed. We kregen de espresso trouwens van het huis, heel vriendelijk! Erbij nog wat lekkere chocolaatjes en tevreden verlieten we Waterproef. 20140522_145215De volgende keer vragen we wel om de avondkaart, dat zijn we deze keer zelf helemaal vergeten.

3 gedachtes over "Waterproef in Scheveningen/Den Haag"

spitwerk

Heerlijk ontspannen zo aan de waterkant. Een lekker visje erbij; helemaal goed.
24 mei , 2014 om 09:12 am

restaurantrecensiesvancarla

Dat vonden wij nu ook, een heerlijke lunch op een lekker plekje bij een fijn restaurant.
24 mei , 2014 om 09:17 am

Yves restaunrant ReB

Hoi, ik heb je artikel en de foto's bekeken. Zeer mooi gepresenteerd en leuk uitzicht. Beslist een leuk plaatsje om te komen...
24 mei , 2014 om 15:00 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl