DSC09382
DSC09382

Katseveer in Wilhelminadorp

Op 25 mei 2014 in één ster, Zeeland.

Na de lunch in Veere reden we in zware regen door het Zeeuwse landschap en checkten rondom 16.00 in in ons hotel in Kortgene. Onze vrienden haalden ons op en we vermaakten ons in een cafeetje aan de haven met wat wijntjes en biertjes om lekker bij te praten.
DSC02706_2Tegen 19.00 reden we naar Wilhelminadorp, om meer precies te zijn naar Kats, naar restaurant Katseveer. Het voormalige, inmiddels geheel heropbouwde, veerhuis van het veer tussen Zierikzee en Kats, lag inmiddels in de stralende zon. We beklommen de trap en kregen een zeer vriendelijk welkom en een fijne tafel aan het raam met zicht op het Veerse Meer.DSC02707
Het kleine restaurant kent 28 couverts en is ingericht in lichte grijs/wit tinten, zodat het een prettig rustig geheel wordt. Leuke kleine poppetjes staan op de tafels en her en der verspreidt in het restaurant.
Twee van ons namen het huisaperitief, twee van ons namen champagne, van Moët&Chandon hier. DSC02709Erbij in een kistje op kiezels kroepoek van parmezaan met knoflookmayonaise en een cakeje van mais en ansjovis met diverse maisbereidingen, allebei erg lekker en licht.DSC02712_2
Verder kwam er in een houten bakje een eitje gevuld met crème van ei met aardappelkrokantjes en gebrande mout, ook al erg lekker.
We bogen ons over het menu. Men kent hier een basismenu van 4 gangen voor 57.50 en dat menu is uit te breiden tot 8 gangen; voor elke volgende gang betaal je dan 12.00, behalve voor de kreeft en de kaas, daar wordt 15.00 voor gerekend. Wij besloten tot vijf gangen deze avond en wilden graag de Oosterscheldekreeft als gang erbij. Ook bekeken we even de wijnkaart, hoewel we al besloten hadden dat twee van ons het wijnarrangement zouden nemen en een van ons het BOB-arrangement. De ander zou de echte BOB zijn.DSC02714_2 De wijnkaart is behoorlijk uitgebreid, maar ook behoorlijk aan de prijs.
Op tafel stonden verder al een flesje heerlijke olijfolie en een steen met boter met zout en peper erop. Brood werd telkens gebracht evenals het bruisende en platte water wat we ook graag wilden.DSC02715
Een amuse verscheen. In een kommetje een brandade (gemaakt van aardappel en schelvis hier) met een gelei van dashi en wakame uit de Oosterschelde. Heerlijk!
Heel attent legt men hier per gang een mooi gevouwen, zodat het een standaardje lijkt, papier op tafel, waarop de naam en ingrediënten van het gerecht wat gaat komen op staan. Zeer attent vind ik dat.
De eerste wijn was een Saumur, Foccata, Domaine de la Paleine. Een schot in de roos wat mij betreft, want het was zon heerlijke Chenin Blanc uit het Loiregebied en daar ben ik nogal weg van.
DSC02719_2Erbij Noordzeekrab - Rog. Tomaat - Mimolette - gazpacho. Op een zwart bord een mooi afstekend palet aan ingrediënten. Onderop de gazpacho, doorschijnend, zoals het uitlekvocht van tomaat is, maar hier wat meer gelei-erig gemaakt. Erop de tartaar van krab met eroverheen schellen van rog. Van de Mimolettekaas was crème gemaakt, de tomaatjes plopten open in je mond. De aïoli was wit, waarmee zowel de smaken als de kleuren van het gerecht mooi in evenwicht kwamen. Een lekker gerecht.
De tweede wijn was er eentje uit Alto Adige, een Pinot Grigio 2009, Castel Sallegg. Een behoorlijk prettige Pinot Grigio en dat is nog weleens anders.DSC02722_2
Op het bord Oosterscheldekreeft. Macadamia, bloemkool, ui en eendenlever. Mooie stukjes kreeft kregen we met erbij tartaar van kreeft aangemaakt met zilverui en mayonaise, diverse bloemkoolbereidingen, kruim van mosterd en een bal gemaakt van eendenlever. Ook een mooi en lekker gerecht. Van een simpele, maar bedrieglijke eenvoud.
Bij het volgende gerecht schonk de sommelier twee verschillende wijnen. Zeer attent weer, omdat echtgenoot geen knolselderij eet namelijk. Hij kreeg ook een heel ander gerecht dan wij. In zijn glas kwam Las Colinas del Ebro 2012, Terra Alta. Hij was er zeer over te spreken. DSC02725_2Zijn gerecht was deze ronde Rode Mul. Garnaal - boemboe - wortel - pinda - kerrie en ananas. Mul, prima gebakken, met volledig gefrituurde garnalen, diverse wortelbereidingen met een Indische toets, spongecake van garnaal met kerrie en een krokantje gemaakt van kippenhuid. Hij was erg content met zijn mooie gerecht. Het schuim erbij was gemaakt van onder andere kerrie met ananas, ook dat vond hij erg lekker.
In mijn glas verscheen Garcia Viadero, Blanco de Albillo 2013. Een mooie complexe wijn.DSC02726
Wij drieën volgden gewoon het menu en kregen Sint-Jakobsmossel. Knolselderij - snijboon - wasabi. Behalve de uitstekend gegrilde coquille kregen we een saus van snijboon, wat asperges, heerlijke appelkappertjes, kruim van pistache met wasabi en de knolselderij vonden we terug onder een van de coquille als brunoise. Alweer een zeer afgewogen gerecht, uitstekend in de combinaties. Ik hou veel van snijboon en vind het altijd erg leuk als een restaurant er iets mee doet in gerechten.
Bij het hoofdgerecht schonk de sommelier een Douro, Tinto 2012, Lavradores de Feitoria. Een prettige volle, maar niet te zware wijn.DSC02730_2 Prima passend bij de Lamsrug. Peterselie - abrikoos - paprika - Stroganoff. In een saus van Stroganoff troffen we twee fijne stukjes lam aan, perfect van cuisson. Erbij crème van parmezaan, tuinboontjes, peterselie met knoflook op het vlees, abrikoos met parmezaan, waarbij het stroeve van de abrikoos extra opviel en een leuke mondbeleving gaf. De paprika gaf weer een apartere smaakbeleving bij zowel de saus als bij het vlees. Ik vond dit een zeer uitgekristalliseerd en goed gerecht.
Van de dessertwijn heb ik helaas geen foto gemaakt, maar ook dat was een zeer prettige wijn.DSC02732
Het dessert zelf was Rabarber. Vlierbloesem - citroen - vanille. Zoals verwacht (en gehoopt) diverse bereidingen van rabarber, waaronder ijs en meringue met erbij allerlei crèmetjes en geleitjes van vlierbloesem met citroen en/of vanille. Ook nog kruim van het een of het ander en alweer waren we tevreden.
Bij de uitstekende espresso nam ik nog een glaasje Bergamotino, weer eens iets anders dan Limoncello tenslotte en ook die was erg lekker. Bovendien kwam er een bombardement aan lekkernijen op tafel, waarvan we nog lang hebben zitten snoepen onder het genot van diverse koffietjes.
DSC02735Ik herinner me in ieder geval krokantje balletjes in een glazen potje, waar we nauwelijks van af konden blijven...
Ook nog mini (gelukkig!) Berlinerbolletjes, zo zacht en zo lekker.... en ook nog een kistje met allerhande koekjes en snoepjes. Ik geloof niet dat we echt alles hebben opgegeten, maar het was wel erg moeilijk om het te laten staan.DSC02738
Katseveer is een zeer vriendelijk en attent restaurant. Alles klopt er, het wijnarrangement vond ik zeer goed, de bediening is prettig en goed op de hoogte en alles loopt gewoon zoals het moet lopen. Een fijn adres dus!

7 gedachtes over "Katseveer in Wilhelminadorp"

Nell Nijssen

Is dat nu niet gek: ik woon minder dan 5 km er vandaan en heb nog nooit bij Katseveer gegeten. Hoewel ik toch vaak genoeg roep dat ik weer wel een keer iets verrassends wil proeven. Maar steeds als ik er voorbij kom, ervaar ik zo'n kille, onaangename aanblik, dat het me gewoon niet aantrekt. Misschien komt het door mij. Ik houd van warmte. Hoe dan ook: de gerechten zien er voortreffelijk uit, daar kan het niet aan liggen.
26 mei , 2014 om 17:09 pm

restaurantrecensiesvancarla

Het gebouw is inderdaad weinig aansprekend, helemaal mee eens. Ik weet of niet of wij er ooit zouden zijn gaan eten als onze vrienden, die een tweede huis vlak erbij hebben, niet zo enthousiast waren geweest.
27 mei , 2014 om 08:15 am

Dirk

Naar deze recensie heb ik uitgekeken Carla. Nu ik het gelezen heb, wil ik er ook gaan eten. Ik wil wel absoluut op het terras zitten en dus ga ik nog eventjes wachten tot het zeker een mooie dag is, om te genieten van het eten en het uitzicht over het water.
27 mei , 2014 om 08:41 am

restaurantrecensiesvancarla

Leuk Dirk! Het uitzicht is er zeker weids, hou er wel rekening mee dat er werkzaamheden gaande zijn tussen het restaurant en het water op dit moment, ik weet niet wanneer die klaar zullen zijn.
27 mei , 2014 om 08:46 am

Dirk

Bedankt voor de informatie, maar eind juni gaan we op vakantie naar Zeeland en komen er voorbij. Kunnen we gelijk zien hoever de werken gevorderd zijn.
29 mei , 2014 om 11:44 am

Joost

Je moet de historie van het gebouw ook in je achterhoofd houden... ik kom uit Goes en ken de omgeving daar goed. Katseveer is het oude veerhuis, dus ook de wachtruimte voor het veer dat er vroeger was. Ik heb er zelfs nog een blauwe maandag als afwashulp gewerkt toen de zaak nog in eigendom was bij de vorige eigenaars. De keuken was toen lang niet zo goed als nu. De huidige eigenaars hebben de zaak wel heel erg mooi verbouwd. In oktober heb ik een resevering staan om met mijn familie weer eens naar Katseveer te gaan, dus ik ben blij met deze goede recensie.
28 mei , 2014 om 16:09 pm

Agnes

Ik vind het juist zon schitterende ligging hebben...beetje eenzaam, aan het einde van de wereld. Maar Carla, fijn dat het voor jullie ook een succes was. Ik heb er zo verschrikkelijk lekker gegeten ooit.
8 juni , 2014 om 20:38 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl