DSC09382
DSC09382

Parkheuvel in Rotterdam

Op 6 juni 2014 in Rotterdam, twee sterren, Zuid-Holland.

Op een zonovergoten dinsdag gingen we met vrienden lunchen bij Parkheuvel. Zij maken gebruik van de Diner Jaarkaart en Parkheuvel doet daaraan mee, ze bieden een complete lunch, inclusief aperitief, water, vier gangen, wijn en koffie aan voor 130 euro per persoon.
We wisten eigenlijk niet of Parkheuvel valetparking heeft, dus parkeerden we gewoon zelf onder de bomen naast het mooie ronde gebouw. DSC02859We beklommen de trappen en kregen een fijne ronde tafel op het terras, het was tenslotte heerlijk weer. Mooi grijs linnen hier op tafel, rustig en prettig.
Een aperitief wilden we natuurlijk graag. Drie van ons dan, de andere dame drinkt geen alcohol, alleen water. Champagne van Pol Roger, Brut Réserve, lekker!
Erbij direct een bombardement aan hapjes. Het bekende sesamrolletje gevuld met piccalilly, blijft lekker, zeker als het zoals deze keer helemaal gevuld is met piccalilly. Ik let misschien wat erg op de details, maar mijn vorige bezoek was niet geheel naar wens verlopen, waarover ik nog een gesprek heb gehad met dhr. Van Loo, dus ik was bijzonder benieuwd naar deze lunch.DSC02865
Naast het sesamrolletje kregen we nog een kroepoekje Bali met een kip/kerriemousse, erg lekker, een hoorntje van en met doperwt, ook bijzonder lekker, ik meende iets van munt te proeven, een balletje wat deed denken aan een wonton met roze peper en mousse van sinaasappel en tot slot een krokantje met kaas en kummel. Stuk voor stuk lekker hapjes en mooi gepresenteerd.
DSC02868De amuse die even later kwam was prachtig om te zien. Het ging om diverse bereidingen van asperges, een zeer verrassende parel van cacaoboter lag op de bereidingen van de asperge, die stuk voor stuk erg lekker waren. De parel was gevuld met vocht van de asperge en plopte open in de mond, waardoor er een diepe aspergesmaak kwam. Leuk en bijzonder smakelijk. Het geheel was afgemaakt met krokantjes van sepia.
Brood kwam op tafel, boter stond er al, olijfolie werd in een mooi kannetje ingeschonken en de eerste wijn kwam.
Een Riesling, Domäne Wachau, Terrassen Federspiel 2013. Een heel prettige, mooi frisse Riesling. Hij paste uitstekend bij de kreeft met pompelmoes en passievrucht. DSC02870Een mooie salade kregen we, aangemaakt met een saus en schuim van crème fraîche met passievrucht, waarvan we ook kleine stukjes meringue vonden. Verder mooie stukken perfect gegaarde kreeft, rode grapefruit en poeder van passievrucht. Een uitgebalanceerd gerecht, prima in de zuren, leuk!
In het volgende glas kwam een Vermentino, Federici, Colli di Luni Oro d'Isee. Een heel aardige Vermentino. Hij hoorde bij een extra gerecht, aangeboden door de heer Van Loo, die een paar dagen mooie dingen aan het koken was in Tel Aviv en dus helaas niet aanwezig was.DSC02874 Dat extra gerecht was schitterend. Krab met asperge. Salade van krab, ingepakt in plakken asperge, die licht zuur waren en dus gemarineerd. Erop een heerlijk stukje asperge, een blini van boekweit en kaviaar. Een plaatje om te zien en een genot om te eten. De artistieke groene strepen op het bord kwamen van dragon en peterselie en het poeder bestond uit Szechuan peper. Echt een heel mooi, zeer uitgebalanceerd gerecht. Onparlementair gezegd lijkt het DSC02878wel of de keuken de vorige keer dat ik er was zijn dag niet had, wat we vandaag voorgezet kregen is zoals ik de keuken van de heer Van Loo ken: uitgebalanceerd, beproefd en vooral heel erg lekker. Ontzettend fijn om het weer te mogen eten allemaal dus.
We gingen door met in het glas een Alsace Grand Cru, Stephane Wantz, l'Exception.
Een heerlijke blend van Muscat, Riesling en Pinot Gris. Het gerecht erbij is grappig. Mede door de presentatie in een langwerpig bakje lijkt het zeer op een frikandel speciaal, zeker als aan tafel de ketchup, hier natuurlijk een heerlijke kreeftensaus in de lijn sauzen van Van Loo erover heen wordt gespoten. DSC02879We treffen aan, behalve die heerlijke kreeftensaus, een Hollandaise saus, eronder stukjes Limburgse asperges en coquilles. Leuk, maar vooral ook erg lekker.
Bij het hoofdgerecht komt een Italiaanse Chardonnay. Laicale, Salento Bianco 2011. Een niet al te vettige, zelfs aan de frisse kant, Chardonnay, lekker!
Het hoofdgerecht is zeebaars met olijf. Op het bord allereerst dubbelgedopte tuinboontjes met bechamel en chorizo. DSC02884Van Loo werkt vaker met groenten onder vis of vlees, waardoor of sukade of chorizo gaat en ik moet bekennen dat ik daar niet altijd even weg van ben, maar door de toevoeging deze keer (voor mij nieuw althans) van bechamel vond ik het erg lekker. Fijne boontjes, een lekkere chorizotoets en de bechamel verbindt ze. Erop een goed gegrild stuk zeebaars, keurig afgezouten. Daar weer op twee kleine aardappelblinis en het geheel is afgedekt met briquedeeg met eronder een heerlijke tapenade van olijf. Verder op het bord saus van olijf (het ging om die fijne kleine Taggiasche olijfjes, zo vertelde de uitstekende bediening me), een paar olijfjes in tempura en kruim van olijf. Heerlijk allemaal!
DSC02885De madeleines werden alvast op tafel gezet, nog warm en natuurlijk konden we er niet van afblijven, heerlijk waren ze, ik meende citrus te proeven!
Bij het dessert schonk men een Vin du Bugey "Cerdon", Renardat-Fâche, 2013. Een licht sprankelende rosé, die prettig fris was. Erbij het dessert. IJs van Vietnamese lange peper, aardbeitjes, al dan niet gemarineerd, krokantjes van roze peper, crumble van koek, witte chocolade en mousse van aardbei. DSC02891Een heerlijk fris dessert met een lekker pepertje her en der. Een hele fijne afsluiter van een memorabele maaltijd!
Bij de goede espresso en thee kwamen nog overheerlijke snoepjes en diep tevreden verlieten we Parkheuvel. In verband met onze niet wijndrinkende vriendin was ook de rekening keurig aangepast, heel netjes! DSC02895Voorzover er sprake van was hebben ze zich uitstekend gerevancheerd, de lunch was absoluut een genot en zeker op **niveau. Mevrouw Van Loo kwam nog even naar buiten om de groeten van de chef over te brengen en we kregen een pakketje ansichtkaarten van het restaurant, bijzonder vriendelijk allemaal.
Zeer bedankt voor de erg genoeglijke middag, voor het extra gerecht en voor de uitstekende bediening. En natuurlijk voor het heerlijke eten! Tot snel weer.

 

2 gedachtes over "Parkheuvel in Rotterdam"

Jacob de Winter

Hoe krijg je een NV (Non Vintage) in je glas en dan toch ook 2013 erbij vertellen? Mooi stuk en zeer positief allemaal.
7 juni , 2014 om 04:14 am

restaurantrecensiesvancarla

Excuus, de NV komt van de link, niet van de gedronken fles, ik heb het weggehaald uit de tekst. Dank.
7 juni , 2014 om 06:21 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2023 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl